Traktör önerisi yardım

Herkese merhabalar. Öncelikle tarımla uğraşan herkese bol kazançlar. Çiftçiliğe yeni giriş yapacağız köyde yaklaşık 150 dönüm yerimiz var babam emekli oldu traktör alacağız. Bizim arazilerin toprağı killi ve serttir. Tarlalar biraz engebeli. Bütçemiz 60 bin civarı. Aklımızda ki makina nh 2000 model civarı 70 56 70 66. Bu ikisi arasında ki fark nedir. Arkaya bakmadan rahat sürüm yapabileceğim arıza ve yakıt problemi fazla yaratmayacak makina bunlar olabilir mi. Ayrıca nh 2005 üzeri 70 56 75 56 lar nasıldır fiyatları 2000 modellerle aynı sayılır tutulmadığı içinmi böyledir. Bütçeyi biraz daha yükseltip 65 56 dt önerilir mi. Yoksa temiz 70 56 alıp arkasına küçük kulak 4lü pullukta zorlanmadan sürüm yapabilir miyiz. Önerilerinizi bekliyorum 🙏

• Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
150 dönüm yeri tek çeker traktör rahat halleder, sulu tarim mı kuru tarım mı yapacaksiniz, 66 serisi levyeli tdd gibi, 56 serisi normal 8+2 , 7556s tek çekerleride düşünün derim, şimdiden hayırlı olsun
Öncelikle teşekkür ederim öneriniz için 🙏 kuru tarım yapacağız. 70 56 ve 70 66 için düşüncemiz 2wd. 4wd lik arazimiz yok levye dediğimiz ne oluyor acaba 56 serisi ile performans olarak farkı var mı. Birde gri gövde 56 serisi daha pahalı olmasının sebebi nedir

150 dönümün hepsini arpa buğday ekeceksen hepsini aynı günlerde ekeceksiniz demektir. Öyle olunca motor ne kadar güçlüyse hızlı hızlı yapar, yağmur durumuna göre hızlıca ekimi bitirirsin. Arazin düz ise 60-66 dt yerine 75-56 daha hızlı iş kaçırır.
Arazilerinizin en eğimli yerini boş traktör geri geri cikabiliyorsa düz sayılır benim tecrubelerime göre, eğer cikamazsa ciftceker iyi olur.
Ayrıca 70-56, 70 66 yerine turbolu td65 daha iyidir derim.

• Beğen
Tepkiler: mahmutünaldı
Öncelikle teşekkür ederim öneriniz için [emoji120] kuru tarım yapacağız. 70 56 ve 70 66 için düşüncemiz 2wd. 4wd lik arazimiz yok levye dediğimiz ne oluyor acaba 56 serisi ile performans olarak farkı var mı. Birde gri gövde 56 serisi daha pahalı olmasının sebebi nedir
Levye yani ileri geri hareketini yapıyor traktörün sol tarafında olur hemen koltuğun yanında. Almışken 7556 alın derim 4 piston tek çeker her işi yaparsınız rahatça

150 dönümün hepsini arpa buğday ekeceksen hepsini aynı günlerde ekeceksiniz demektir. Öyle olunca motor ne kadar güçlüyse hızlı hızlı yapar, yağmur durumuna göre hızlıca ekimi bitirirsin. Arazin düz ise 60-66 dt yerine 75-56 daha hızlı iş kaçırır.
Arazilerinizin en eğimli yerini boş traktör geri geri cikabiliyorsa düz sayılır benim tecrubelerime göre, eğer cikamazsa ciftceker iyi olur.
Ayrıca 70-56, 70 66 yerine turbolu td65 daha iyidir derim.
Cevabınız için teşekkürler.

Herkese merhabalar. Öncelikle tarımla uğraşan herkese bol kazançlar. Çiftçiliğe yeni giriş yapacağız köyde yaklaşık 150 dönüm yerimiz var babam emekli oldu traktör alacağız. Bizim arazilerin toprağı killi ve serttir. Tarlalar biraz engebeli. Bütçemiz 60 bin civarı. Aklımızda ki makina nh 2000 model civarı 70 56 70 66. Bu ikisi arasında ki fark nedir. Arkaya bakmadan rahat sürüm yapabileceğim arıza ve yakıt problemi fazla yaratmayacak makina bunlar olabilir mi. Ayrıca nh 2005 üzeri 70 56 75 56 lar nasıldır fiyatları 2000 modellerle aynı sayılır tutulmadığı içinmi böyledir. Bütçeyi biraz daha yükseltip 65 56 dt önerilir mi. Yoksa temiz 70 56 alıp arkasına küçük kulak 4lü pullukta zorlanmadan sürüm yapabilir miyiz. Önerilerinizi bekliyorum [emoji120]
Ursus c360 70bg Fiat70-66 ve Tümosan 8280e Kafa tutar yakıtı koklar 4lu12numara tak arkana bakma silindir Balya makinası bağla sesi değişmez 2500metrekare(1donum) 3 lt yakar dekarda 1.2lt garanti değişmez
IMG-20190824-WA0003.jpg