Traktör seçiminde tavsiyeleriniz

Durum onu gösteriyor hocam tam 2 kat olmasa da arada ciddi fark var.Tabi sürdüğü alanlar eşit değildir.TD85 ten daha süratli ve daha fazla yer işlese de bu kadar fark olacağını tahmin edemezdim.
Motoru ne kadar yüke verdiğiniz konusu önem arz eder.
Ön hafif kepçede çalışacak motorun genel yükü %60 civarı olabilir , motor aşırı yüklemede yakıtı katlar.

arkadaslar selam yeni konu acmak istemedim yalova tarafinda dusuk rakimli 7 donum civari eskiden bugdaylik olarak kullanilmis yari duz yari egimli calili ufak agacli atil bir yerim var. aklimda ileriye donuk meyve agirlikli birkac sira fidan ve telli sistemli asma bahcesi gibi denemeleri yapip gozlemlemek var. bu kadar durum icin oncelikle araziye kepce sokup duzenlemek istiyorum sonra da 1metreye yakin derin surdurmek istedim. bundan sonraki donemde de ekonomik olacaksa neye ihtiyacim olacak burdan sizlere danismak istedim. traktor almalimiyim evet ise ne almaliyim ya da daha baska tavsiyeleriniz ne olur.
hepinize simdiden tesekkurler

arkadaslar selam yeni konu acmak istemedim yalova tarafinda dusuk rakimli 7 donum civari eskiden bugdaylik olarak kullanilmis yari duz yari egimli calili ufak agacli atil bir yerim var. aklimda ileriye donuk meyve agirlikli birkac sira fidan ve telli sistemli asma bahcesi gibi denemeleri yapip gozlemlemek var. bu kadar durum icin oncelikle araziye kepce sokup duzenlemek istiyorum sonra da 1metreye yakin derin surdurmek istedim. bundan sonraki donemde de ekonomik olacaksa neye ihtiyacim olacak burdan sizlere danismak istedim. traktor almalimiyim evet ise ne almaliyim ya da daha baska tavsiyeleriniz ne olur.
hepinize simdiden tesekkurler
Alsan bir dert almasan bir dert 7 dekarda ne olacak amaç vakit geçirme belli ki ama traktör lazım ekonomik gücün varsa al gıtsıb

Aynı ekipman kullanmak şartıyla 125 hp dolaylarına yükseltilse sıkıntı yaratacak bir durum oluşturmaz galiba.
+35 hp , +50 n.m. yazılım uygulamaları mevcut ,
Modelin şanzımanına fazla güvenmeyiniz, çin malı dişli kullanımı var .
Malzeme kalitesini zaman gösterecektir.
+2 vites fark için 100 n.m. tork artışı gerekebilir.
+1 vites fark için 50-60 n.m. tork artışı yeterli olur.

+35 hp , +50 n.m. yazılım uygulamaları mevcut ,
Modelin şanzımanına fazla güvenmeyiniz, çin malı dişli kullanımı var .
Malzeme kalitesini zaman gösterecektir.
+2 vites fark için 100 n.m. tork artışı gerekebilir.
+1 vites fark için 50-60 n.m. tork artışı yeterli olur.
Hocam bugün yaptırdık chip uygulamasını. Jd ölçümde 99 beygir veriyordu. Artı 16 beygir güç artırımı uygulandı. İlk görünüm traktör kendine geldi. Boğulma falan kalmadı.

Tork verisi nasıl oldu kaç nm ve max torku kaçta veriyor?
5 E serisi , 1800 rpm max tork noktası var.
5 M serisi 1600-1800 rpm sabit tork aralığı , 1900-2200 rpm sabit güç aralığı var.
Nominal , 78 kw , 420 n.m. tork, %30 tork yedeği var.
Traktör kabinli ağırlığı, ek ağırlık dahil 4500 kg civarı olabilir.
+60 n.m. torkla 480 n.m. torku olabilir.
10 n.m./kg tork-ağırlık dengesi ile bayağı randımana girer.
Motor grafiği olarak Deuthz 5C serisi grafiklerine yaklaşıyor.
Yazılım sonucu sabit tork aralığı genişletilebiliyor.
1400 rpm devirlerde çekiş hissediliyorsa sabit tork aralığı genişletilmiş olabilir.

Merhaba. Foruma yeni üye oldum. Konya'da 300 dekar sulu tarla işliyorum. Bu yıl mısır ekmeye de başlayacağım. Tarla harici çok az ufak tefek getir götür işlerim olur. Yani alacağım traktör hep tarlada kullanılacak. 2.el düşük saatli temiz ithal bir traktör almak istiyorum. Seçeneklerim Case Farmall115/105 c, New Holland T5 115/105, Deutz 5110/5100g, MF 5430/5440/5445, John Deere 5095/5105m,Claas axos 330,Landini 115h,Kubota m108(her ne kadar beğenmesemde). Aslan besliyorsan hesabı yakıta önem vermiyorum. Benim için önemli olan 1 konfor, 2 özellik ve 3 güç. Konya'da herhangi bir markanın servis sıkıntısı yok. Tüm markaların servisi var. Bu yazdıklarım aşağı yukarı birbirine yakın fiyatlı makineler. Max 200 bin TL gibi bir bütçe var kafamda. Seçiminiz ne olurdu? Herkes kendi fikrini ve beğendiği traktörü yazabilir. Lütfen tartışma olmasın. Kubota hariç hepsine aynı mesafedeyim. Dersiniz ki landinin fiyat-performans oranı iyidir. Onu da düşünürüm. Bunların içinde en pahalıları bildiğiniz gibi Mf ve Jd. O yüzden onların saati diğerlerinin 2 katı civarında oynuyor max. 200 bin TL bandı olduğu içinbunu da göz önünde bulundurun. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Forumun herhangi bir kuralını çiğnemiş isem lütfen uyarınız.
Sahibindende 330axos var uygun fiyatli Avrupa traktor sonucta isini gorur yari fiyatina yeni almaya luzum yok

Hocam bugün yaptırdık chip uygulamasını. Jd ölçümde 99 beygir veriyordu. Artı 16 beygir güç artırımı uygulandı. İlk görünüm traktör kendine geldi. Boğulma falan kalmadı.
Hocam hayırlı olur inşallah Uzman pompaya mı yaptıracağım diordunuz.Aderese geliyorlar galiba.