Traktör

160s 1milyon 350bin olmus penir ekmek gibi satiliyor fabrikadan gelen traktor en fazla bir hafta bayide duruyor uretim az eflasyon yuksek traktor piyasasi daha cok yukselir

Traktör fiyatları düşmez artık Lübnan sudan Irak 2. el çok traktör gitti yurt dışına. Fabrikaların girdileri arttığı için fiyatlar her ay 5 veya 10 bin üstüne koyar gider. Şu sıralar sıfır ve 2. El traktör alma zamanı gibi

Bikaçgün önce sakarya zirai aletler sanayiye gittim 2 tıra 8 dane kabinli case jxe deut 4065 sardılar maceristana gönderdiler önceden eski mf 200 serisi gidiyordu genelde

Traktor fiyatlarinin dusecegini dusunmuyorum. 2. Traktor ihtiyacim var sezonda sureyi kisaltmak icin. Gectigimiz harmanda niyetlendim, sonra sonrada karaevli fuarinda deutzcunun yalvarmasina ragmen almadim hazir para varken!
Onunuzdeki harman hububat fiyatlrina bakip mutlaka bir tane 100 110 bg traktor alacağım. Malesef ulkemizde alinmis hersey kazanilmis oldu. Geciktikce almak zorlaşıyor.

Bu yıl birde insanlarda ev araba traktör ne olursa olsun bir an önce alayım tren kacıyor işte 3 ay sonra daha da artacak düşüncesi oluştuğu için talebi çok yükseltti her türlü satıyorum diyen firma da tabi zammı yapıyor sıcak suda kaynatılan kurbağa gibi olduk artık bakıyorum fiyatlara bu ay 540 bin olan traktör 590 olmuş cok gelmemiş diyorum acıp geçen sene ki fiyatına baksan 270-280 bin en fazla

Sıfır traktör fiyatları kolay düşmez bence de, zira döviz kurları da aldı başını gitti, haliyle fiyatlara da yansıyor, hatta şöyle diyelim, döviz kurları düşse bile fiyatlar bu seviyenin altında pek fazla inmez gibi duruyor.

Haliyle ikinci el piyasası da nasibini alıyor bu durumdan, yenilere zam geldi mi eskiler de peşinden geliyor fiyat olarak..

Arkadaşlar tekrar tekrar tekrarlayayım iktisatta hiçbir ürün sürekli yükselmez, dolar, altın, mal yada herhangi bir emtia hatta bitcoin bile. Yükselir kar satışları başlar fiyatlar düzeltilir. Kısa vade 1 yıl demektir kısa vade olmasa bile orta vade (1-5) yıl arası ne traktörün nede otomobillerin yüzüne bakan olmayacak. Şuan pandemi olmasa 2000 yılı başlarındaki gibi böyle ekonomik ortamlarda fabrika üretimi araçlar hep değer kaybederdi, plaka takıldımı fiyat düşerdi.

Arkadaşlar tekrar tekrar tekrarlayayım iktisatta hiçbir ürün sürekli yükselmez, dolar, altın, mal yada herhangi bir emtia hatta bitcoin bile. Yükselir kar satışları başlar fiyatlar düzeltilir. Kısa vade 1 yıl demektir kısa vade olmasa bile orta vade (1-5) yıl arası ne traktörün nede otomobillerin yüzüne bakan olmayacak. Şuan pandemi olmasa 2000 yılı başlarındaki gibi böyle ekonomik ortamlarda fabrika üretimi araçlar hep değer kaybederdi, plaka takıldımı fiyat düşerdi.

Tezinize saygı duyuyorum hocam. 37 yaşındayım. 90 li yillarda genelede her sene danayi satinca 0 isuzu kamyonet alip garaja koyar 6 ay - 1 yıl sonra satar para kazandık derdik. Kendimizi kandirirdik aslinda. 2000 li yillara kadar ortalama boyle devam etti. Kendimi bildim bileli de 2 yilda bir araba, 4 5 senede bir traktor degistirdik makas fazla acilmasin diye. Hic birini aldığımız fiyatın altına satmadık, satmadım.
Cok uzattim 2014 yılında erkunt 110 aldık. Fiyatını düzenli takip ettim. Yerli ve en az prim yapan traktör olmasına rağmen fiyatı ufak atışlarla devam etti. İthalleri söylemiyorum bile.
Dolayısıyla üretimde kullanılan traktör, ulaşımda kullanılan araç otobüs kamyon vs her neyse onumuzdeki 1 - 5 yılda yüzüne bakılmayacak hale geleceğini sanmıyorum.
Bitcoin borsa vs farklı konular bana göre...
Kendi düşüncemdir
Saygılar...

Dolar ve enflasyon artarsa yükselir, ama talep fiyatlarla doğru orantılı olarak düşüyor. Alan olmadıktan sonra fiyatlar artsa da piyasanın yükselişi duraksar, değirmenin suyu akmak zorunda.

Tezinize saygı duyuyorum hocam. 37 yaşındayım. 90 li yillarda genelede her sene danayi satinca 0 isuzu kamyonet alip garaja koyar 6 ay - 1 yıl sonra satar para kazandık derdik. Kendimizi kandirirdik aslinda. 2000 li yillara kadar ortalama boyle devam etti. Kendimi bildim bileli de 2 yilda bir araba, 4 5 senede bir traktor degistirdik makas fazla acilmasin diye. Hic birini aldığımız fiyatın altına satmadık, satmadım.
Cok uzattim 2014 yılında erkunt 110 aldık. Fiyatını düzenli takip ettim. Yerli ve en az prim yapan traktör olmasına rağmen fiyatı ufak atışlarla devam etti. İthalleri söylemiyorum bile.
Dolayısıyla üretimde kullanılan traktör, ulaşımda kullanılan araç otobüs kamyon vs her neyse onumuzdeki 1 - 5 yılda yüzüne bakılmayacak hale geleceğini sanmıyorum.
Bitcoin borsa vs farklı konular bana göre...
Kendi düşüncemdir
Saygılar...
Kim bilir bugün gübre yarın traktör, otomobil belki dolar belki altın, eğer pandemi olmasaydı emtia fiyatları zaten böyle artmazdı beygiri 1.000 Tl den 10 bin olduysa bir düzeltme gelmeli çünkü enflasyonu engelleyebilmek için parasal daralmaya katlanmak gerek. Bu da benim şahsi fikrim. Herkesin fikrinden faydalanmak zaten amacımız.

Fabrikalar alıştı az traktör üretip çok kazanmaya sipariş üzerine üretip garanti satıyorlar ikinci el fiyatlarınıda galerici yükseltiyor sıfır traktör fiyatlarına döviz ve altın fiyatlarına bakarak
Bundan sonra yükselmese bile bu fiyatlardan aşagıda düşmez artık

Fabrikalar alıştı az traktör üretip çok kazanmaya sipariş üzerine üretip garanti satıyorlar ikinci el fiyatlarınıda galerici yükseltiyor sıfır traktör fiyatlarına döviz ve altın fiyatlarına bakarak
Bundan sonra yükselmese bile bu fiyatlardan aşagıda düşmez artık
Çok değil bir kaç sene önce liste Euro fiyatını kuru cüzi bir fiyatta sabitleyip öyle satıyorlardı, şuan ilaç fiyatında Euro 6,5 lira civarında sabitlendiği gibi. Belki yarın bir kampanya olur Euroyu 9 a sabitlerler belki de daha aşağı bir tutara, sonuçta avrupada pek enflasyon yok 100 beygir bir traktör 50-70 bin Euro. Ne yapıyorsak biz birbirimize yapıyoruz bir kaç bayi ve firma karları tavan yapacak milyonlarca çiftçi ezilecek mi yok öyle bir dünya.

Burası Türkiye diye bi slogan vardı
Hiç belli olmaz daha 1 ay önce bu gübre fiyatları ne olacak diyorduk şimdi geldigi noktaya bak yarın traktörde de fabrikalar bi kolaylık yaparsa piyasa düşebilir

Boş baklavadan sonra boş traktör üretilirse fiyatlar bi nepze düşer üretilen traktörlerin belki son dönemlerde (teknoloji veya patent transferiyle) bir kaç model hariç (oda orta ölçekli bir çiftçi için sağlam paralara ) geri kalanı makyajla kabin deyiş sağdan sola al alla pulla yapıştır