traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

Ynt: traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

önce pehlivan çeki sonra kilid...

Ynt: traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

difransıyel kılıdı sanırım 2 teker bırden cekıyodu bız bugune kadar mf 165 hıc kullanmadık babam korkuyo hemde o nasıl olduysa yerınden hıc kıpırdamıyor onu nasıl acarız atılla abı bu sorusanaydı ve pehlıvan cekı ne oluyor bızde aynen kanca kullanırız ve asla frenlerı bırbırıne baglamayız

valla arkadaşlar römmork battı ise araziye oturduysa bırakın pehlivcan çekiyi tek fireni hiç bişey fayda etmiyor ama biz 4 tekerli römotku takarsak traktöre pehlivan çekiyi kullanıyoruz vede bizi çok şükür hiç yarı yolda bırakmadı yani çeki deyip geç meyin hele helede pehlivan çekiyse çok öenmi var

bence önce diferansiyal kilidi daha sonra pehliwan çeki daha olmadı ikiside...baktınki yine olmuyo önüne zinciri bağlayıp yoldan geçen ilk traktörü durdurmak :D

ben dört tekerli römork kullanırım.örneğin pancar yüklerken önce 3 ton yükler gideceğim yola bir iz yaparım.sonra tamamını yükler 5,5-6 ton.o izden çıkarım.remork oturmaya başladığında pehlivan çeki ve kilide basar bir veya iki deneme yapar olmuyorsa yardım çağırırım.çünkü çamurlu arazide tek traktörle çıkarmaya çalışırsan tamamen oturur bu sefer 3 traktörle çıkarmak zor olur..

mf 165 haricinde pehlivançeki kullanmam, ona zaten damperli takmıyorum, çok zorda kalmadıkça pehlivançeki de kullanmam...

benbekirya link=topic=23775.msg195124#msg195124 date=1247596658' Alıntı:
difransıyel kılıdı sanırım 2 teker bırden cekıyodu bız bugune kadar mf 165 hıc kullanmadık babam korkuyo hemde o nasıl olduysa yerınden hıc kıpırdamıyor onu nasıl acarız atılla abı bu sorusanaydı ve pehlıvan cekı ne oluyor bızde aynen kanca kullanırız ve asla frenlerı bırbırıne baglamayız
firenleri bağlamaman önemli....ortaya basarsın yine çift teker tutar...tebrik ederim...

pehlivan çekisini kullanmak traktöre kapasitesinden fazla yüklemeye yol açmaktadır...baskı arttıkça tekerler batinaj yapamamakta aktarma organları (difransiyel,şanzıman) ve motor oldukça zorlanmaktadır...pehlivan çekisi kısa vadede fayda sağlasada uzun vadede zararı daha fazladır...pehlivan çekisinden ziyade, traktörde kapasitesi kadar yük taşınması ve gerektiği yerdede difransiyeli kullanılması doğru olur kanaatindeyim...

atilla link=topic=23775.msg195188#msg195188 date=1247601020' Alıntı:
firenleri bağlamaman önemli....ortaya basarsın yine çift teker tutar...tebrik ederim...
sagol abıde hala anlamıs degılım pehlıvan cekı ney bu arada bızım dıfransıyel kılıtını kullancak debrıyaj neden sabıt mf 165 ??

benbekirya link=topic=23775.msg195332#msg195332 date=1247663607' Alıntı:
sagol abıde hala anlamıs degılım pehlıvan cekı ney bu arada bızım dıfransıyel kılıtını kullancak debrıyaj neden sabıt mf 165 ??
senin difrensiyel kilidi kullanılmadığı için toz topraktan sıkışma yapmıştır sanayide motor ustaları hallediyor benim eski 285 tede aynı olay wardı 1985 yılından beri sahibi hiç basmamıs artık difrensiyalle bir bütün olmuştu usta söktü temizledi

naıl_59 link=topic=23775.msg195342#msg195342 date=1247672748' Alıntı:
senin difrensiyel kilidi kullanılmadığı için toz topraktan sıkışma yapmıştır sanayide motor ustaları hallediyor benim eski 285 tede aynı olay wardı 1985 yılından beri sahibi hiç basmamıs artık difrensiyalle bir bütün olmuştu usta söktü temizledi
cok saol tesekkurler onuda yaptıralım bı ara

benimkide kasmış basılmıyo...dolmuş arası toprak, topaç, gübre temizledim ama olmadı..sanayiye götüdüm usta cawcaklı iş dedi bakmadı difransiyel kilidine bişeyle wursam olur mu?zararı olur mu?

atilla link=topic=23775.msg194942#msg194942 date=1247522947' Alıntı:
kilitleme yapılınca ..traktör % 100 iki teker asılacaktır ...bu nedenle ağırlık transferi arkaya yönelecek...çünki çeki artıyor...dolayısıyla traktörün önü kalkacak ..pehlivan çekiş yapmış gibi olacak ...tek far kı artık 2 lastik eşit asılıyor olacak diye düşünüyorum...
bence bu yorumu bir daha değerlendirin diye düşünüyorum ...5000 lik ford taki römork çekme becerisi bence bundan geçer...

atilla link=topic=23775.msg195481#msg195481 date=1247689763' Alıntı:
bence bu yorumu bir daha değerlendirin diye düşünüyorum ...5000 lik ford taki römork çekme becerisi bence bundan geçer...
Eğer motora üst çeki bağlı değilse, şahlanmak istemiyecektir diye düşünüyorum. Mesela pullukta tek taraf patinajda; dif.kilit kullanıyosun iki tarafta patinajda. Pulluğu yokladığımız zamantoprak bi baskı uyguluyo pulluğa ve motor hem şahlanmak istiyor ve hemde ileri hareket ediyo, buda biçeşit pehlivan çeki olmuyomu?

nailyetek link=topic=23775.msg195487#msg195487 date=1247690525' Alıntı:
Eğer motora üst çeki bağlı değilse, şahlanmak istemiyecektir diye düşünüyorum. Mesela pullukta tek taraf patinajda; dif.kilit kullanıyosun iki tarafta patinajda. Pulluğu yokladığımız zamantoprak bi baskı uyguluyo pulluğa ve motor hem şahlanmak istiyor ve hemde ileri hareket ediyo, buda biçeşit pehlivan çeki olmuyomu?
bu kadar basit...

arkadaşlr bu pehliwn çekiyi bende merak ettm nasıl oluyor.bizim burda trktörler genelde ormanda çalışır batınca firen, kilit 4x4 ne warsa kallanrlar çakmazsa önllernde kuyruk milinden aktarmalı makaralar war 40 50 mt ilerdeki ağaca bağlar alır kendini olmayanlar trktör çağırır we beni çağırır genlde:)şimdi bu pratik bişeyse bilmek istedim romorklar 2 tekerli top çeker derler makassız we alçak dewrilmez kolay kolay kütüklrde.

agusta80 link=topic=23775.msg195530#msg195530 date=1247695461' Alıntı:
arkadaşlr bu pehliwn çekiyi bende merak ettm nasıl oluyor.bizim burda trktörler genelde ormanda çalışır batınca firen, kilit 4x4 ne warsa kallanrlar çakmazsa önllernde kuyruk milinden aktarmalı makaralar war 40 50 mt ilerdeki ağaca bağlar alır kendini olmayanlar trktör çağırır we beni çağırır genlde:)şimdi bu pratik bişeyse bilmek istedim romorklar 2 tekerli top çeker derler makassız we alçak dewrilmez kolay kolay kütüklrde.
slm. arkadaşım. pehlivan çeki olayı 4 tekerli remorklarda kullanılır. traktöre yük binmediğinden hidrolk kollarının arasına takılan C- şeklinde bir demir vardır. bunun ucuna takılan zincirde remork okuna takılıve hid. re yavaşca yukarı hareket verilir ve remorktaki ağırlığın bir kısmı motora bindirilir. Mesela sen bilirsin. Sürgü yapıyonuzdur heralde ormanda. tomruğu çakıp hid. kaldırmadan yürüsen sürütme yapamazsın ama T ti yukarı doğru kaldırırsan topruktaki yük motora biner ve traktör yürür. İşte buda bi şekil pehlivançeki. Saygılar.

nailyetek link=topic=23775.msg195554#msg195554 date=1247733957' Alıntı:
slm. arkadaşım. pehlivan çeki olayı 4 tekerli remorklarda kullanılır. traktöre yük binmediğinden hidrolk kollarının arasına takılan C- şeklinde bir demir vardır. bunun ucuna takılan zincirde remork okuna takılıve hid. re yavaşca yukarı hareket verilir ve remorktaki ağırlığın bir kısmı motora bindirilir. Mesela sen bilirsin. Sürgü yapıyonuzdur heralde ormanda. tomruğu çakıp hid. kaldırmadan yürüsen sürütme yapamazsın ama T ti yukarı doğru kaldırırsan topruktaki yük motora biner ve traktör yürür. İşte buda bi şekil pehlivançeki. Saygılar.
hımm sımdı anladım T de Kancaya degılde T nın arkasına baglıcaz sanırım ve T kaldırcaz deneyım yazın tankerın oku cok uzun oldugundan traktöre yük bınmıyodu bole deneyelım cıkartacakmı ...