traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

Ynt: traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

nailyetek link=topic=23775.msg195554#msg195554 date=1247733957' Alıntı:
slm. arkadaşım. pehlivan çeki olayı 4 tekerli remorklarda kullanılır. traktöre yük binmediğinden hidrolk kollarının arasına takılan C- şeklinde bir demir vardır. bunun ucuna takılan zincirde remork okuna takılıve hid. re yavaşca yukarı hareket verilir ve remorktaki ağırlığın bir kısmı motora bindirilir. Mesela sen bilirsin. Sürgü yapıyonuzdur heralde ormanda. tomruğu çakıp hid. kaldırmadan yürüsen sürütme yapamazsın ama T ti yukarı doğru kaldırırsan topruktaki yük motora biner ve traktör yürür. İşte buda bi şekil pehlivançeki. Saygılar.
yanlız traktörü kullanmayı çok iyi bilmeyen kişi olarak tehlikeli bir şey diye düşünüyorum ...benim tavsiyem dif . kilitini bilinçli kullanmak...

Ynt: traktörde , römorkta sıkıştığin zaman diferansiyal kilitimi pehlivan çekimi kul

atilla link=topic=23775.msg195707#msg195707 date=1247770874' Alıntı:
yanlız traktörü kullanmayı çok iyi bilmeyen kişi olarak tehlikeli bir şey diye düşünüyorum ...benim tavsiyem dif . kilitini bilinçli kullanmak...
Atilla abi; bence pehlivan çeki + güvenlik. Farzet rampaya sardın 8 ton yük,1,5 ton remork ağırlığı toplam 9,5 ton traktör 3,5 ton ..dif kilit yapıp aşağıdan garantiye aldın rampanın yarısını geçtin 2 lastik birden patinajda ve durdun 3,5 ton 9,5 tonu tutabilirmi. fakat pehlivan çeki bağlı olursa asılırsın hidroliği ve remorktan en az 2 ton civarı yükü arka lastiklere verirsin ve remor traktörü asılamaz. Şahsi kanaatim. ama önce pehlivan çeki ve sonra dif kilit derim...saygılar.

nailyetek link=topic=23775.msg195554#msg195554 date=1247733957' Alıntı:
slm. arkadaşım. pehlivan çeki olayı 4 tekerli remorklarda kullanılır. traktöre yük binmediğinden hidrolk kollarının arasına takılan C- şeklinde bir demir vardır. bunun ucuna takılan zincirde remork okuna takılıve hid. re yavaşca yukarı hareket verilir ve remorktaki ağırlığın bir kısmı motora bindirilir. Mesela sen bilirsin. Sürgü yapıyonuzdur heralde ormanda. tomruğu çakıp hid. kaldırmadan yürüsen sürütme yapamazsın ama T ti yukarı doğru kaldırırsan topruktaki yük motora biner ve traktör yürür. İşte buda bi şekil pehlivançeki. Saygılar.
anladım nail abi ama bize göre diil o iş, birde işimz tomruklarla diil de odunla makassız 2 tekerli romorklar war topçeker diyolr burda onu kullanyorz aslında wideo we resim eklemeyi bilmyorm öğrensem koyucam siteye.teşşkr ederm ilgn için.

bizde çeltik ve pancarda veya ağır yerlerde üst çekiye alırız.çamurda yük yüklenecekse iz yapar ve öyle gideriz eğer iz yapamazsan tüm takviyeler takıp el gazınıda aşağı çekip tam gaz ileri atılırsın baktın motor patiye sardı tek frenle sağ sol kurtulmaya çalışırız bizim steyrında difransiyel kilidi tutulmuş.yukarı kalkıo aşağı inmiyor.tek frendede zorlanırsak pelvan çekiye geçeriz sondan bir önce saydıklarımın hepsini birden yaparız eğer çıkmıyorsa arışı çıkarırız motoru çamurdan kurtarıp kuruya çekeriz.zincir veya halat la arışa bağlar pelvan çekiyi halatın altına alır kolları kaldırır ve ole çıkarırız.şu ana kadar hep böyle kurtulduk.çamurda üst çeki büyük fayda sağlıyor.

nforcer link=topic=23775.msg195443#msg195443 date=1247687300' Alıntı:
benimkide kasmış basılmıyo...dolmuş arası toprak, topaç, gübre temizledim ama olmadı..sanayiye götüdüm usta cawcaklı iş dedi bakmadı difransiyel kilidine bişeyle wursam olur mu?zararı olur mu?
evet abi acaba zararı olurmu cekıcle felan denesek acmayı ?

benbekirya link=topic=23775.msg195925#msg195925 date=1247824528' Alıntı:
evet abi acaba zararı olurmu cekıcle felan denesek acmayı ?
hiç tavsiye etmem çekiçle wurdun kilitleme dewreye geçti peki dewre dışı nasıl bırakacaksın pedal sadece basmaya yarıyor dewre dışı bırakmaya yaramıyor basılı kalırsa çok uğraşırsın isteğin dışında gider traktör dönüşler zor olur hele yükte arka dağatır

naıl_59 link=topic=23775.msg195993#msg195993 date=1247837994' Alıntı:
hiç tavsiye etmem çekiçle wurdun kilitleme dewreye geçti peki dewre dışı nasıl bırakacaksın pedal sadece basmaya yarıyor dewre dışı bırakmaya yaramıyor basılı kalırsa çok uğraşırsın isteğin dışında gider traktör dönüşler zor olur hele yükte arka dağatır
yani 1 2 kere oyle yapsak gevsemezmı ıcındekı pıslık felan cıkmazmı acaba ve o kolu kendımız temızleyemeyızmı Agır Abi demıstı ac temizle cok az bı yag cıkıyor dıye ama sızede soruyum yapamayızmıı

benbekirya link=topic=23775.msg196009#msg196009 date=1247842845' Alıntı:
yani 1 2 kere oyle yapsak gevsemezmı ıcındekı pıslık felan cıkmazmı acaba ve o kolu kendımız temızleyemeyızmı Agır Abi demıstı ac temizle cok az bı yag cıkıyor dıye ama sızede soruyum yapamayızmıı
walla sizinkilerde nasıl bilmiyorum ama baya uğraş ister çekiç kesinlikle çare değil eğer wurursan geri atmaz traktör difransiyel dişlilerinini dağıtabilir ama bi bak sökebilirsen pedalı mazotla temizle yağla olur belki olmazsa ustaya

naıl_59 link=topic=23775.msg196185#msg196185 date=1247868518' Alıntı:
walla sizinkilerde nasıl bilmiyorum ama baya uğraş ister çekiç kesinlikle çare değil eğer wurursan geri atmaz traktör difransiyel dişlilerinini dağıtabilir ama bi bak sökebilirsen pedalı mazotla temizle yağla olur belki olmazsa ustaya
hımm anladım tesekkurler mf 165 bızım traktörde

ama bizimkinin karşısındada takılı kalırsa geri çıkarmak için bi yuwa war ordnda geri wurdun mu çıkıyo 1-2 kere denedim ama hala basılmıyo...illaki serwise gitçek herhalde..

bizim buralarda 4 tekerlekli pek kullanılmaz, zordur onun işi çoğu kişi sadece yağmurlama boruları için felan kullanır 4 tekerlileri. ama burada 2 tekerli aktif kullanılır, hem de yenileri -ki ben bu sene 4500 kg mısır yükleyebiliyorum tarladan çıkarken eğer batacak olursan vay haline. sizin pehlivan çeki dediğinizi biz burada yan kullar arasında bağlanan 9 delik denilen bir demir vardır, yan kolların boşta tekerlere değmesini engeller veya birşeyler takmak içinde kullanılır, demiri okun altına alıp hidroliği hafiften kaldırarak motorun arka tekerlerine yükün bir kısmını alırız. ama motor da batakta ise zaten mutlaka 4 çekerdedir, dif.lock yapılmıştır, bu uygulamada yapıldığında çıkmaz ise ki çıkmaz o zaman yardım çağırırsın.
zararı varmıdır, bilemem ama o çamurdan çık da nasıl olursa olsun bence. yoksa seni gelip peri kızı kurtaracak değil ya yada ne bileyim bir iş makinası seni alıp kaldırıp kenara koyacak değil işte.

bu arada bizim burada adamın biri kendine göe bir romork yaptırmış, tır dorsesi gibi uzun değil ama yüksek, 20 ton mısır atıyor tek seferde,