traktörümüzü neden değişitriyoruz

Ynt: traktörümüzü neden değişitriyoruz

ben dogmadan önce bmc leyland 270 varmış fotograflardan gördüm daha sonra tarlaların büyümesi ve traktörün küçük gelmesiyle dedem massey fergusondan yana kullanmış hakkını yaklaşık 10 yılda rektefesi geldiydi rektefeyi yaptırdıktan sonra çekişte düşüklük ve kış aylarının sert geçmesinden dolayı satıp 2007 yılında Massey Ferguson 277 gold orj kabinli alındı onunda 2540 saatte şu anlık yetiyor şimdi hayvan alım satımla ugraşıyoruz

baba540 link=topic=69534.msg792088#msg792088 date=1383996243' Alıntı:
biz traktör ü az kullanırız.ama bizim buralar oldukça dağ tepe.iniş çıkış istemediğin kadar.4x2 ile de oluyodu kaç yıldır bir kaza vs yaşamadık ama çok yaşayanlar oldu.4x4 başka diyerek aldık.birde bizde 1982 model 540 vardı.onuda 22500 satmıştık sanırım üzerini de 5 yıl borçlanınca almak kolay oldu.bu traktör bi aksilik olmassa benide oğlumuda eskitir.20 yılda yılda 250 saat yapsam 5 bin saat yapar.hesap ortada.kendi kendime ben çekirdekten yetiştim hamd olsun bugüne kadar bir zarara ziyana uğramadım dedim ama yarın erken yaşta oğlan kullanmaya başlayacak ,sonra babam yaşlanınca yine kullanmak isteyecek yani ben her açıdan güvenlik için 4x4 ü tercih ettim.iyikide etmişim diyorum.çok yakinen tanıdığım birisi traktör kazasından 15 gün kadar önce vefat etti.traktörü ford 3000 likti.bizim buralar genelde fiat 480 liktir.fiat 480 olaydı kurtulma ihtimali çoktu.heleki zaten 4x4 bir traktör olsa durum çok daha farklı olurdu.önce güvenlik için sonra da sıfır traktörün uzun ömürlü olmasından dolayı sıfır traktörü tercih ettim...
GÜVENLİK BENCE DE ÇOK ÖNEMLİ. eĞİMLİ ARAZİDE İNİŞLER ÇOK TEHLİKELİ.4X4 AYRI BİŞEY, HİÇ OLMADI TT55, HATTAT 55 İKİNCİ ELDEN AZ FARKLA ALINABİLİR.

bizin burda değiştirenlerin yüzde 90 ı borçtan para artırmak için dalak çıkarmk için

1983 model 480s8 var 83 yılında sıfır almışlar o zamanlar tarla azmış tabi yetiyormuş kendimi bildim bileli 480s8 üzerindeyim 400 dekar tarlamız var şu anda traktör gerçekten küçük geliyor yetmiyor, değiştirmeye ne zaman niyetlensek para ayırsak bi aksilik çıkıyor ya yanımızdaki tarla satılıyor traktör her zaman alınır tarla her zaman bulunmaz diyip yatırımı topraktan yana yapıyoruz ben bildim bileli ya da başka yatırımlar yapıyoruz bi türlü kısmet olmadı.Artık değiştirmek gerekiyor bakalım gelecek sezona bişeyler düşünüyoruz nasip neyse o olur.

Aslına bakarsanız arazi şartlarında sıkıntı olmadıkça traktörü herkes keyfi değiştiriyor.Bu kadar beden gücü kullanılan bir işte de keyfi değiştirmek gayet normal bana göre.Tabi bu dediklerim komşu büyük aldı yeni aldı vs tarzında düşünenler için değil.Mesela biz senelerce 285 kullandık ancak baştan beri arazi şartlarından dolayı 4*4 bir traktör olması gerekiyordu.Çeşitli sebeplerden dolayı uzun süre değiştiremedik.Geçen sene bir fırsat yaratıp 3,085 aldık.Tenteli olduğu için kabin taktırmak istedik,10 bin lira gibi bir fark çıktı.Bir de ne kadar randımanlı olacaktı tabi şüpheli.Öyle olunca biz de fırsatı değerlendirip değiştirme kararı aldık.Tabi new hollandın kampanyasından dolayı fiyatların düşük olması da bizi cezbetti.Düşününce bizimki de keyfi gibi düşünülebilir.O şekilde bakmak istedikten sonra herkesin traktör değiştirmesi keyfi olur :) Kimi elime nakit para geçsin borçlanayım der satar.
Bana göre en mantıklısı traktörü senelerce kullanmaktan çok,ortalama lastikleri eskiyene kadar kullanıp değiştirmek daha ideal geliyor.Çünkü hem traktör yavaş yavaş sıkıntı çıkarmaya başlıyor hem de nerden baksan 4 lastik 5,5-6 bin lira.Hem de modeli yüksek olduğu için fazla da değer kaybetmiyor.

Çağrı link=topic=69534.msg792269#msg792269 date=1384022951' Alıntı:
Aslına bakarsanız arazi şartlarında sıkıntı olmadıkça traktörü herkes keyfi değiştiriyor.Bu kadar beden gücü kullanılan bir işte de keyfi değiştirmek gayet normal bana göre.Tabi bu dediklerim komşu büyük aldı yeni aldı vs tarzında düşünenler için değil.Mesela biz senelerce 285 kullandık ancak baştan beri arazi şartlarından dolayı 4*4 bir traktör olması gerekiyordu.Çeşitli sebeplerden dolayı uzun süre değiştiremedik.Geçen sene bir fırsat yaratıp 3,085 aldık.Tenteli olduğu için kabin taktırmak istedik,10 bin lira gibi bir fark çıktı.Bir de ne kadar randımanlı olacaktı tabi şüpheli.Öyle olunca biz de fırsatı değerlendirip değiştirme kararı aldık.Tabi new hollandın kampanyasından dolayı fiyatların düşük olması da bizi cezbetti.Düşününce bizimki de keyfi gibi düşünülebilir.O şekilde bakmak istedikten sonra herkesin traktör değiştirmesi keyfi olur :) Kimi elime nakit para geçsin borçlanayım der satar.
Bana göre en mantıklısı traktörü senelerce kullanmaktan çok,ortalama lastikleri eskiyene kadar kullanıp değiştirmek daha ideal geliyor.Çünkü hem traktör yavaş yavaş sıkıntı çıkarmaya başlıyor hem de nerden baksan 4 lastik 5,5-6 bin lira.Hem de modeli yüksek olduğu için fazla da değer kaybetmiyor.

Aynen abi bizim köyde tarla satıp traktörü değiştiren var kâr ettiğini düşünüp zarar ediyolar bu aralar fazla traktör değiştiren yok millet paranın değerini yeni anladı heralde ;)

komşular değiştirdiği için değiştiren illaki vardır ama işini hızlı ve konforlu ve daha geniş alan işlemek için değiştirenlerin sayısı da bir hayli fazla gibi

kabinsiz olması :( :( birazda küçük gelmeye başladı ama şuan değiştirmek gündemde yok,belki seneye :)

Ben Bilmem İlk 135 Varmış O Zaman 170 Dönüm Arazi Varmış Bide Başkalarının Tarlarını Dedem Gil Parasıyla Sürüyolarmış. 10 Sene Sonra Traktörün Küçük Gelmesi Kendi Arazimin Büyümesi Sebebiyle 480 Almışlar Daha Sonra Tekrar Arazi Büyümesi Sebebiyle 165 Almışlar Daha Sonra Arazi 500 Dekara Yaklaşınca Yanına 265 Almışlar 265 ' ten Memmun Olmamışlar Satıp 285 Almışlar Çevreden Dolayı Onuda Satıp 1996 Yılında 70-56s Almışlar Dedem Tarla Sürerken Motor Çok Bayılıyormuş 100 Dekar Daha Arazi Almışlar O Sırada 70-56 ' yıda Satıp Şu An Elimizde Bulunan 1999 Model 80-66s ' yi Almışlar. Şu An Bizde Traktörü Değiştiricez Bunun Sebepleri; 1- 7 Ay Önce 85 Dekar Daha Tarla Aldık. 2- Traktör Kabinsiz. 3- Köyümüzünden İçinden Geçcek Büyük Bi Proje Var Yapımına Başlandı Tarla ' lar Artık Tüm Sulu Olacak. Şu Anda Almak İstediğimiz Traktör MF 5445 Tabi Nasipte Varsa.

Sempatiq1 link=topic=69534.msg793156#msg793156 date=1384184381' Alıntı:
Ben Bilmem İlk 135 Varmış O Zaman 170 Dönüm Arazi Varmış Bide Başkalarının Tarlarını Dedem Gil Parasıyla Sürüyolarmış. 10 Sene Sonra Traktörün Küçük Gelmesi Kendi Arazimin Büyümesi Sebebiyle 480 Almışlar Daha Sonra Tekrar Arazi Büyümesi Sebebiyle 165 Almışlar Daha Sonra Arazi 500 Dekara Yaklaşınca Yanına 265 Almışlar 265 ' ten Memmun Olmamışlar Satıp 285 Almışlar Çevreden Dolayı Onuda Satıp 1996 Yılında 70-56s Almışlar Dedem Tarla Sürerken Motor Çok Bayılıyormuş 100 Dekar Daha Arazi Almışlar O Sırada 70-56 ' yıda Satıp Şu An Elimizde Bulunan 1999 Model 80-66s ' yi Almışlar. Şu An Bizde Traktörü Değiştiricez Bunun Sebepleri; 1- 7 Ay Önce 85 Dekar Daha Tarla Aldık. 2- Traktör Kabinsiz. 3- Köyümüzünden İçinden Geçcek Büyük Bi Proje Var Yapımına Başlandı Tarla ' lar Artık Tüm Sulu Olacak. Şu Anda Almak İstediğimiz Traktör MF 5445 Tabi Nasipte Varsa.
inşallah alırsın.

Bir arkadaşım, 480 fıat traktörünü oğulları biz buna binmeyiz eski, kabinli dörtçeker olacak diye direttikleri için ls 60 kabinli traktör aldı, diğer biri iki yaşındaki 55-56 sını verip kredili çiftçekerini aldı sırf üzerinden para tırtıklamak için. Çok çeşitli örnekler var.

yolda giderkenn beni sollayan ve geçen geçerken de düt diye korna çalıp beni geçerken dahada gaza basması beni hep tahrik eder ve bende birgün bende seni sollayacam diyip iç çekerken elime geçen ilk fırsatta hen 165 mf gider 285 mf gelir ama keşke değişmese idim dediğim de çok olur yakıt yüzün den .

Sempatiq1 link=topic=69534.msg793156#msg793156 date=1384184381' Alıntı:
ALLAH yürü ya kulum demiş bir kere sizi kimse tutamazzz....

Kimisi zevkten kimisi ihtiyaçtan değişiyor, kimisi de neden değiştiğini bilmiyor :)

Bizim ilk traktörümüz dedemin babasıyla ortak aldığı MF 175 miş 1976 da alınmış 5 kişinin yeri ekilip biçilmiş, zaten poweri arızalı gelmiş bide bizimkiler devirerek bozarak vs. adam olamayacak hale gelene kadar kullanıp 88 de satmışlar, 540 almışlar dedem onuda babasıyla ortak almış babası gene kaza yapmış kovanları felan dağıtmış 92 de dedem ortaklıktan çıkmış 540 babasında kalmış kendide Enter 654 almış o da dikişliymiş 5 sene kullanabilmişler 97 de şimdiki 75 model 480 ' i mizi almışlar, şuan değiştirecek olsak 1. sebep bakım istiyor olması, 2. sebep arazimize 4x4, orijinal kabin gibi özellikler, 3. sebep ise git gide değer kaybetmesi.

Bana sorarsanız 480 ' e fazla para harcamadan epey bi zaman daha hizmet etmelerini bekliyorum kendilerinden, :) 30 ' uma kadar götürse yeter tabi dayanırsa ;D

aslında en büyük değiştirme sebebim kendi adıma kabin ve konfordu. şimdiki traktörden önce 1993 model 80 66 vardı. kabin konfor ve sağlamlık yönünden nh t5060 ı tercih ettik.