Traktöründe debriyaja basmadan vites atan varmı

Ynt: Traktöründe debriyaja basmadan vites atan varmı

Horozkentli-Yasar link=topic=84301.msg1007337#msg1007337 date=1433873723' Alıntı:
debriaja bastıgımız halde balata gitti 650 liraya bi balata değiştirttik :) sense debriaja basmadan vites geçiriyosun vites dişlilerinde bi sorun çıkartırsa şanzumanı açarlar sonra başlarlar 1. 2. 3. 4. vites dişlileri hepside nasıl olduysa yıpramış aşınmış bunların değişmesi lazım diye değiştirelim kaç para en aşşa 700 800 lira :D
yarım debriyaj yapıyor olabilir misiniz ?

hoş birşey olmasada ince bi ara var devirini takiple rahatlıkla atabilirsin :) yüksüzken

Yukarı da kardeşim yazmış 168 in vitesler debriyajsiz geçiyor :) onu da mecbur kalınca öğrendik :) 168 fransız debriyaj çok sert özellikle kuyruk mili kullanacağımız zaman büyük problem ki kuyruk milini devreye alırken veya çıkartırken yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7 kez debriyaj pedalını kırdık :) Durum böyle olunca debriyajsiz tarladan gelmenin tek yolu devir aralıkların yakalayarak vites değiştirmek ve Öyle Öyle gelmek. Bi defasında patos takılı ve çalışırken yonca çekerken kırıldı debriyajsiz yoncayi bitirdik ve patos ile römork takılı 5 km Yol Gitmistık. O halde kaynakciya yanaştık böyle nasıl geldiniz diye kafasını kasiyordu :) :) velhasıl debriyajsiz da kullanılıyo zorda kalınca :) hatta reno flaş in debriyaj halat kopuk debriyajsiz bu geçtimız yarıyıl 25 km mesafede ki sanayiye gitmişlimız var :) :)

Yukarı da kardeşim yazmış 168 in vitesler debriyajsiz geçiyor :) onu da mecbur kalınca öğrendik :) 168 fransız debriyaj çok sert özellikle kuyruk mili kullanacağımız zaman büyük problem ki kuyruk milini devreye alırken veya çıkartırken yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7 kez debriyaj pedalını kırdık :) Durum böyle olunca debriyajsiz tarladan gelmenin tek yolu devir aralıkların yakalayarak vites değiştirmek ve Öyle Öyle gelmek. Bi defasında patos takılı ve çalışırken yonca çekerken kırıldı debriyajsiz yoncayi bitirdik ve patos ile römork takılı 5 km Yol Gitmistık. O halde kaynakciya yanaştık böyle nasıl geldiniz diye kafasını kasiyordu :) :) velhasıl debriyajsiz da kullanılıyo zorda kalınca :) hatta reno flaş in debriyaj halat kopuk debriyajsiz bu geçtimız yarıyıl 25 km mesafede ki sanayiye gitmişlimız var :) :)

FatihEFE link=topic=84301.msg1007355#msg1007355 date=1433876837' Alıntı:
yarım debriyaj yapıyor olabilir misiniz ?
yada debriyaj pedalı yukarda kavrıyosa yükte kaçırma yapabilir
gorus link=topic=84301.msg1007360#msg1007360 date=1433877783' Alıntı:
hoş birşey olmasada ince bi ara var devirini takiple rahatlıkla atabilirsin :) yüksüzken
18 19 gaz verip gazdan çekecen o arada vitesi attığın zaman geçer :)

Debriyaji yeni olmasina rahmen ford 3610 la devire göre her türlü yukseltip dusurebiliyordum tamamen devirle alakali birsey nh 6066 da hic denemedim senkromece zarar verir diye

Tarladan yorgun gelirken hep öyle degistirirdim devrini yakala şak diye gecer hic bi sorun olmadi simdiye kadar

Kara sanzimanlarda olur o . Devir aralıkları tutarsa yağ gibi kayar vites.
Eskiden Konyalı kamyon cu dayilarda yapardı eşek manlarda

berat.yzn link=topic=84301.msg1007372#msg1007372 date=1433880449' Alıntı:
Aman kardesim azraılle aynı tahtada oynuyon :)

Hüseyin ASLAN link=topic=84301.msg1007434#msg1007434 date=1433912999' Alıntı:
Aman kardesim azraılle aynı tahtada oynuyon :)
El mahkum kardeşim zorda kalınca mecburen yapıyoruz arada :) İlk kırdığım zaman orjinalini bulamamış bizimkiler kaynak ustasına götürmüşler adam ben böyle bir şeyi ilk defa görüyorum bunu yapanı getirin bana diyormuş :D :D

berat.yzn link=topic=84301.msg1007531#msg1007531 date=1433952835' Alıntı:
El mahkum kardeþim zorda kalýnca mecburen yapýyoruz arada :) Ýlk kýrdýðým zaman orjinalini bulamamýþ bizimkiler kaynak ustasýna götürmüþler adam ben böyle bir þeyi ilk defa görüyorum bunu yapaný getirin bana diyormuþ :D :D
ben guldum allah senide guldursun :D

Senkromecli sanzumanlarda tavsiye edilmez cunku senkromec dislisine zarar verme ihtimali cok yuksektir hatta debriyaja tam basmadan vitesi degistirmek bile senkromec acisindan cok zararlidir. Vitesin debriyaja basmadan gecmesi de cok normal bi durumdur cunku olay tamamen iki dislinin devirlerinin birbirine uymasi ile alakali eger gecirken garc gurc diye ses yapmiyor cuk diye oturuyosa yerine zaten siz o sanzumanla butunlesmissiniz demektir ;) disli ile araniza senkromec koymanin anlami yok debriyajsiz kullanabilirsiniz diye dusunuyorum ;)

ben o dediğin olayı 1988 model 285 te yapıyodum :D :D ama hiç bi sorun yaşamadım önemli olan traktörün devrini iyi ayarlamak zaten devirsiz kullandığında debriyaja bassan da doğru düzgün geçmiyor cart curt ses yapıyo ;D boşta kullanırken devam et vario moduna ;)

VALTRA VE YENİ HATTAT T SERİLERİNDE DEBRİYAJA BASMADAN VİTES DEĞİŞTİRME ÖZELLİĞİ VAR İSMİ Hİ-SHİFT.. HER VİTESTE DÜĞME VAR DÜGMEYE BASINCA DEBRİYAJA KENDİ BASIYOR HİÇ DEBRİYAJI KULLANMIYORSUN..

debyajsız hıc denemedım turboda zaten ayarında her turlu gecıyodu bıde serttı turbonun debyajı golda ufak debyaj haretekeyıyle bosa atabılıyosun