Traktöründe Kaçak Mazot veya 20 Numara Yağ Kullanan Var Mı?

Ynt: Traktöründe Kaçak Mazot veya 20 Numara Yağ Kullanan Var Mı?

nailyetek link=topic=60950.msg670804#msg670804 date=1356277830' Alıntı:
Kaçak cıgara bile içmiyorum kralın içinde.:)

Sen başkasın... *098*-

Eğriye eğri doğruya doğru.:) Bizim burada ucuz mazot satan benzinliğin ömrü 3 gün sürüyor.:( Ankara ya yaklaştıkça yol boyu nerdeyse mazot 3 TL ye düşecekti, karar Ankara ' dan çıkar ilk uygulayan Kütahya oluyor heral de.:D

traktörde olsun tırda olsun her zaman shell veya opetten mazot kullanıyoruz hiç bir zaman yağ kaçak mazot filan kullanmıyoruz bizim burda zaten pek ucuz mazot bulmak kolay değil ama şimdi 2 haftadır tır ile tekirdağ kayseri çalışıyoruz o tarafta çok var ucuz mazot markası belli olmayan akaryakıt istanyonları dolu ama hiç alıp kullanmadık nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yok zaten tır euro 5 ed blue ve mazotu belirli markalardan alıyoruz nolur nolmaz

Mahzen link=topic=60950.msg670813#msg670813 date=1356278208' Alıntı:
traktörde olsun tırda olsun her zaman shell veya opetten mazot kullanıyoruz hiç bir zaman yağ kaçak mazot filan kullanmıyoruz bizim burda zaten pek ucuz mazot bulmak kolay değil ama şimdi 2 haftadır tır ile tekirdağ kayseri çalışıyoruz o tarafta çok var ucuz mazot markası belli olmayan akaryakıt istanyonları dolu ama hiç alıp kullanmadık nasıl olduğu hakkında hiç bir fikrim yok zaten tır euro 5 ed blue ve mazotu belirli markalardan alıyoruz nolur nolmaz

O taraflara yolum düşmüştü hakikaten hayatımda duymadığım petrol firmaları ortaya çıkmış..... ??*-s

ENES4422 link=topic=60950.msg670800#msg670800 date=1356277741' Alıntı:
Ben önceki traktörde MF 135 de iki mazottada yakıt farkı görmedim aynı senin gibi. Bu 480 de ne olacak bakalım bu bahar belli olur.
Hiç farketmez bence.Çünki bizim alışveriş ettiğimiz istasyonun tanker şöförü 4500 lt normal mazota bi su bardağı bir ilaç koyulup euro yapılıyor dedi.O da duman ve köpürmeyi kesmek için herhal.Yoksa ekstra bi özelliği yok gibi geldi bana

ENES4422 link=topic=60950.msg670817#msg670817 date=1356278362' Alıntı:
O taraflara yolum düşmüştü hakikaten hayatımda duymadığım petrol firmaları ortaya çıkmış..... ??*-s
abi çoğu beş para etmez ucuzuna kaçayım kar yapayım dediğin zaman ilerde daha büyük masraflar açabilir adamlar adblue bile dökme satıyorlar ne olduğu belli değil nasıl güvenip alıp koyacaksın aracına

Mahzen link=topic=60950.msg670825#msg670825 date=1356278802' Alıntı:
abi çoğu beş para etmez ucuzuna kaçayım kar yapayım dediğin zaman ilerde daha büyük masraflar açabilir adamlar adblue bile dökme satıyorlar ne olduğu belli değil nasıl güvenip alıp koyacaksın aracına

Çok haklısın kardeşim.

biz dışaradan buraya gelen kamyoncu tırcı bize saatıyordu bizde depodan çekiyorduk onun ama artık yapmıyoruz aldık yani ama hepsi faturalı idi kamyoncular hepsi yağ kullanıyor burda yoksa pek bir para kalmıyor diyo kendimiz motorlara biçerdöver petrol ofisinden alıyoz

ENES4422 link=topic=60950.msg670770#msg670770 date=1356276301' Alıntı:
Bir arkadaşım anlatmıştı dışarıdan ucuz akaryakıt geliyor ve çok ucuz diye.
bize gelimyor abi biz gidip alıyoruz vizeler kaldırıldı arabayla gidiyoruz depo 55 litre alıyor arabadan boşaltıyoruz arabanın deposunun haricinde mazot geçirmek yasak bize 30-35 km gidip alıp arabadan boşaltıyoruz ama mazot gerçekten kaliteli tükiyedeki gulf u herkes görmüştür ordada var gulf ordan alıyoruz tam kapıda shell bp falan da var ama ahıskada onlar yani biraz uzak kalıyor

O tür yakıtların ucuzluğu bir yana, bedava verseler yine kullanmam. noo-*-s

ENES4422 link=topic=60950.msg670798#msg670798 date=1356277640' Alıntı:
Biçerin motoru gider demişsin ya, onun için Allah korusun kaza bela vermesin dedim.

haa teşekürler abi...
bendeki gezer biçer traktörle çalışıyor abi traktör mortlar Allah korusun...

biçere koyuyoruz 10 numara yağ bi defasında kızarma yağı koymuştuk o o kadar değildi....
traktörlere petrol ofisinden kullanıyorduk şimdi onu bıraktık mazotu o kadar değil çekişi düşürüyor... şimdi ya opet, shell ve totaldan alıyoruz....

Bicerde kamyonda ve traktorde hic kullanmadk ama kullanan cok...cok duman attiriyo...enjektor ve pompanin ayarini bozuyo...

kaçak mazot bulamadım ama bi zamanlar yağ attım 54cye sürekli yaparsan ve işlerin yogunsa on numara oluyor :D
ama denemek için denenmez çünkü genlde yağlar dibe çöküyor ve enjektörlerlere fln motorda masraf açıyor :D

Hasat zamanı gelen tüm biçerciler kaçak mazot kullanıyordu ve hiç bir şikayetleri yoktu. Gerçi zararı olsa da adamların umurunda değildi, 2 sene çalışsın yeter sonra satarım makineyi diyorlar.

Bizde kaçak yok kooferatiften hepsi kooperatif kaçaksa bilmem :D .. Bu yağ yeni nesil motorlarda sorun çıkarabilir diye düşünüyorum.. Eski motorlar yakıyor bizde 3000 ford vardı yakıyordu..

Her kaçak mazot kötü olacak diye bir şey yok,eğer bayi kaçak mazot diye tabir edilen ürüne başka hileler yapmadığı sürece kaçak mazot yakılabilir...

Bu yağlardan bizim kasabanın en büyük çiftçisi olan dayımlar 2-3 yıldır mazotla katarak kullanıyorlar.Memnun olmasalar kullanmazlar.

SmhGwz link=topic=60950.msg671314#msg671314 date=1356337952' Alıntı:
kaçak mazot bulamadım ama bi zamanlar yağ attım 54cye sürekli yaparsan ve işlerin yogunsa on numara oluyor :D
ama denemek için denenmez çünkü genlde yağlar dibe çöküyor ve enjektörlerlere fln motorda masraf açıyor :D

Anladım kardeşim... ok-*-s