Nasıl bir uygulama yaptınız
25 Mart’ta Basking Kökboğaz dekara 100-125 gram arasında geldi. İçine 100 gram Complesal Aminoplant koydum; Alman malı ki içeriği çok temiz, İsabion tarzı bir ürün. Infinity Fosfor Çinko da 200-250 gram geldi. Stoller N koydum, 625 gram geldi. Akşamdan suyu doldurdum, ardından Brandt 7 Süper’i döküp sabaha kadar öyle bıraktım ve sabah erkenden ürünleri ekleyip attım.3 gün bekledim; tamamen emilim gerçekleşince yağışa 2 saat kala, geçen cuma günü 15 kilo üre attım ve 72 saat içinde, cuma ve pazar günleri toplamda 30.8 mm yağış aldık. Ondan sonra 1 Nisan günü tarlayı dolaştım; hastalık geliyor, havalar açılsın hemen Priaxorları gireceğim. Basf Elit Plus bitkisel amino asit içine fosfor koyacağım; MAP ve Mikimol orgamineral gübre ekleyip atacağım.
Bu kadar erken Priaxor girecek olma sebebim, hastalık tam anlamıyla gelmeden sağlam darbe vurmak; bir kez daha onun için de beklemedeyim. İlk pası kuvvetli atarsam ikinci pası daha ekonomik atsam bile kurtarırım. Ama kesinlikle SC formunda olacak ikinci pasta; bunun nedeni de tuzluluk oranı düşük olduğu için bir de Yieldon, Stoller K, Haifa DKP gibi ürünleri eklerim, bir de Basfoliar 36 düşünüyorum dane dönme riskine karşı önlem amaçlı. Pahalı ürünler kullanıyorum ama bu kadar artan maliyetlerde fayda vermeyen ürün kullanılmaz, yoksa külliyen zarar. Buğdaylar Nemere ve Albufera olunca kâr bırakır diye düşünüyorum, o yüzden bu kadar risk alıyorum.