Trakyali arkadaşlar 2026 üre gübresi

Arkadaşlar buğdaylara bu güne kadar yağıştan gübre atamadık şimdi de kurak kuraklik yüzünden atamıyoruz uzun süre yağış göstermiyor hava tahminleri Trakyali arkadaşlar siz neler yaptınız gübre işini

Yağmur olmadığı sürece üre atmanın faydası olacağını sanmıyorum. Elbette yağışlı günler gelecektir, yağış geç gelirse yağış önüne tek seferde üre atılabilir, sonrası yine bir zaman sonra tek seferde nitrat atılıp gübre programı tamamlanabilir.
Mesela yağış önüne tek seferde 17 kilo üre ardından 1 ay arayla 20 kilo tek seferde nitrat atılıp gübreleme programı tamamlanabilir.

Eskişehir'de bu hafta ilk parça üreyi atacaktım, cuma günü beklediğimiz yağmur kaydı hatta yok oldu
Raporlarda yeni yağmur görünene kadar erteledim ilk gübreyi
Yağmur yoksa üre atılmaz, yavaş salınımlı gübreler belki kurak bölgelerde olabilir (fiyat farkına değer mi, o da ayrı konu)