Tucano 320 için kanola tablası tavsiyesi


Merhaba arkadaşlar,
Tucano 320 için bu sezon kanola tablası yapcağız. Piyasada dikey kesicileri elektrikli, hidrolik yada mekanik olmak üzere 3 çeşit tabla mevcut. Yerlisi var ithali var. Fiyat performans olarak hangi tipi iyidir bu tablaların? Alırken nelere dikkat etmek lazım
 
  • Beğen
Tepkiler: Atatürkçü
Mustafa bey merhaba, [MENTION=6]alipasalierkan[/MENTION] abi ile bizde Medion 340 var. 5.10 tabla var makinelerde, 2008 yılında Babaeski Eskişehirliler'e yaptırdık, yan bıçaklar da elektronik ve Avusturya mali idi. o zamanın fiyatlarıyla 15-20 arası tuttu. 8 sezon kullandık, yılda 1500-2000 dönüm yer biçiyoruz. Bir sorun da yaşamadık.

Mekanik tahrikli bıçaklarda ağırlık ve hantallık problemi oluyor, şu an için en verimli olanları hidrolik ve elektronik bıçaklar, bahsettiğim eskişehirli kardeşler elektronik kullanıyor, diğer tiplerden (mekanik ve hidrolik) bin euro civarı pahalıdır ama hem garantisi var hem de dayanıklı. Bizden sonra Lexion 540'a ve birkaç Tucano'ya da yaptılar. Claas tablaları konusunda deneyimleri oldukça fazla kısacası. Erkan abi ve bizim referansımızla uygun fiyata da inebilirler sizin için.

Tablayı incelemek isterseniz haber verin, ben de Tekirdağ Muratlılıyım. Müsait bir zamanda çiftliğe gidip inceleyebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: MUSTAFA361
Evet Berk' in dediklerine katılıyorum. Bizden sonra köyde 3 kişi daha yaptırdı. Hepsi memnunlar. Çevrede başka arkadaşlara da yaptırdık. Bizim burada çok kullanan var. Eskişehirli Kardeşler' e yaptırabilirsiniz tavsiye ederim. Berk' in dediği gibi bizi söyleyin yardımcı olurlar. Şimdi firma ismi değişti yalnız Öz Eskişehirli Biçerdöver Sanayi oldu. Babaeski' de sanayide kimse sorsanız tarif eder. Mustafa ve Özgür Toptaş firma sahipleri.
 
  • Beğen
Tepkiler: MUSTAFA361
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Mustafa usta ile tabla hakkında görüşmüşlüğüm var. Fiyat 7500 eur düşündürücü. Teknik olarak elektrikli tabikide kullanımı kolay. Mekanikler çok mu vasat en uygun fiyatlı onlar gibi gözüküyo
 
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Mustafa usta ile tabla hakkında görüşmüşlüğüm var. Fiyat 7500 eur düşündürücü. Teknik olarak elektrikli tabikide kullanımı kolay. Mekanikler çok mu vasat en uygun fiyatlı onlar gibi gözüküyo

Abi şöyle oluyor mekanikte. Mekaniğin kabinden kontrolü yok, tarlaya başlarken bir çalıştırdın mı durdurmak için aşağı inip vanadan kapatıp durdurulması lazım. Vasatlık burdan kaynaklanıyor, yoksa aynı işi yapıyor yani. Hem emniyet açısından, hem de fonksiyonellik açısından sıkıntılı tasarım.

Sarı bıçaklar, üstündeki kafada elektrik motorları var, hareket için direkt aküden kablo çekildi, tablayı takarken sağdan ve soldan birer tane fişi takıyoruz sadece, mekanik olursa sök tak yaparken de uğraştıracak.



Bu kabin içindeki kontrol paneli, yeşiller açıyor kırmızılar kapatıyor.



Yine son karar senin abi tabii ki ama, parasını çıkaran bir alet, kanola biçimi biliyorsun normalden birkaç lira fazla oluyor dekar bazında.
 
Resimdeki gibi yatık kanola olduğu zaman dikey kesicilerin sorunsuz çalışmasını istiyorum. Mekanik kesiciler bunu başaramaz mı?
 

Resimler ve ekler

  • Attachment 1.jpg
    Attachment 1.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 265
Anladım dikey bıçakların kapatılabilir olması sayesinde bıçak ömründen de kazanırsın. Peki bu tablaları takmak için orjinal tablada kaynak delik delme gibi işlemler yapılıyor mu? Tablayı monte ve demonte etmek basit mi?
 

Merhaba Mustafa Bey,

Ben Medion 310 kullanıcısıyım, kanola tablasını 2010 yılında yaptırdım. O zaman baya bi araştırmıştım. En sonunda alipasalierkan'ninda tavsiyesi üzerine babaeskili kardeşlerden Mustafa ustanın mekanik bıçaklı olan tablasını tercih ettık.

Benimde size tavsiyem Eskişehirli kardeşleri tercih etmeniz. Gerçekten profesyonel çalışıyorlar ve Claas bicerdoverlerini çok iyi tanıyorlar. Örneğin bizim C450 tablonun yapımı esnasında makineyi ve tablayı hiç birsekilde ustaya goturmedik siparişi verdik ve onlar tablayı hazirladiktan sonra gelip makinaya taktılar, hiçbir sorun cikarmadan da çalıştı ve hala çalışıyor. Ayrıca yan bıçaklarda BISO marka olanı kullanıyorlar. Kaliteli bir bıçak markası, çalışma esnasında bitkiyi hiç sallamadan kesme işlemini gerçekleştiriyor.

Mekanik bıçak konusunda ise benim tercih sebebim elektrikli olanlara göre o zaman %50 oranında daha ucuz olmasıydı. Geçen süre zarfında da hiç bir problem yaşamadım. Tek dezavantajı boşta giden tarafı kapatamamamız onun dışında başka farkı yok.

Sonuç olarak Eskisehirli kardeşleri tavsiye ediyorum, dükkanlarını ziyaret ederseniz konusunda uzman olduklarını göreceksinizdir.

Anladım dikey bıçakların kapatılabilir olması sayesinde bıçak ömründen de kazanırsın. Peki bu tablaları takmak için orjinal tablada kaynak delik delme gibi işlemler yapılıyor mu? Tablayı monte ve demonte etmek basit mi?

Bu sorunuzuda ben yanıtlamak isterim. Birkac delik delme islemi gerekiyor. Tablonun bağlantısı ise çok basit, ikişer adet gergi kolu ve iki adet 13 civatadan başka bir bağlantı yeri yok. Eminolun bugday tablosuna ait olan yan klavuzlari sokmeniz tabloyu takmaktan daha uzun sürecektir.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MUSTAFA361
Anladım dikey bıçakların kapatılabilir olması sayesinde bıçak ömründen de kazanırsın. Peki bu tablaları takmak için orjinal tablada kaynak delik delme gibi işlemler yapılıyor mu? Tablayı monte ve demonte etmek basit mi?

Eskiden bizim uçlardan biraz jet taşı ile taşlamıştılar. Ama şimdi gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Normal tabladaki bıçak kolu üzerine bir tane daha kasnak monte edecekler öndeki tablanın bıçak kolunu ona kayışla bağlıyorlar. İki tanede tablanın üst tarafına delik delinecek hem sağa hem sola. Kilitleme mandalları o deliklere geçecek. Başkada herhangir bir montaj yok. Takarken de kolay yerde olursa hemen tablayı sokuyorsun yan mandalları deliklere getirip kitliyorsun. Sonra kayışı ve fişleri takıp biçime başlıyorsun. Hepsi 5 dk sürüyor.

[video=youtube;WcgAVeKvZIw]https://www.youtube.com/watch?v=WcgAVeKvZIw[/video]

[video=youtube;n4ogPIKOy9M]https://www.youtube.com/watch?v=n4ogPIKOy9M[/video]
 
Montajının kolay olması önemli. Tablaların hepsi öne doğru eğimli mi? Tablayı eğimli yapınca yatık kanolayı biçmek daha kolaymış, Tekirdağ Karataş Newholland servisi biz öyle yapıyoruz demişti görüştüğümüzde. Onlar hidrolik sistem yapıyorlarmış yapı olarak Zeiglere benziyormuş. Dikey bıçaklarda basınç ayarı sayesinde hız ayarı yapılabiliyormuş. Şanzıman olarakta İtalya menşeili bi markayı kullanıyorlarmış. Zeigler Rolmako gibi üreticiler Schumacher kesme sistemi kullanıyorlar. Schumacher olmasının ekstra bir getirisi var mı?

Fiyat olarak ucuzdan pahalıya göre sıralarsak
Zahit Çakır ve Mustafa usta mekanik< Tekirdağ Karataş Hidrolik < Muratlı Baydemirler Elektrikli Zeigler dikey bıçaklar< Mustafa usta elektrikli Bıso dikey bıçaklar
 
Abi bizim tablolar çok aşağı değil , o zaman akıl edememiş mustafa usta, tamamen sıfır gidemiyoruz o yüzden. Ama yine de alıyor yatiklari da, yeni tablolarda o sorunu da çözdü. Bizimkiler acemilik eseri kısacası , ama hiç para almadan bütün sorunları düzeltti sağolsun
 
Bugün mekanik tahrikli bi tabla gördüm pek beğenmedim. Yapısal olarak nazik imal edilmiş. Sol dikey bıçak atık duruyordu ve saç aksamındada atıklıklar mevcuttu. Çalışma mantığı itibari ile dikey bıçaklar hareketi şanzımandan aldığı için dediğin gibi hantallık problemi olabilir. Elektrikli dikey bıçaklardada hız ayarı mümkün mü? Kesme hızı yeterli gelmediği zaman hızını arttırabilirmiyim.
 
Biçer tarımı biliyorum. Zahit abiden Ayçiçek tablası ve tabla arabası aldık. Onun kanola tablası komşuda var biçerdöverle birlikte ikinci el aldı. Tabla yıpranmış gibi geldi gözüme malzemesi daha kalın olabilirdi. Müsait bi zamanda hepsiyle gidip görüşeceğim. Mustafa usta da çok söyledi 7500 eur, Zeigler hidrolik sistemi 9000 eur'a veriyorlar.

Parmağını uzatsan koptuğunu anlamazsın...:D
Tamda istediğim bu:D
 

Sezonda geliyor konuyu hortlatayım :D

Şimdi elektrikli kullanan arkadaşlara olsun bu soru..

İyi ve kötü 4 5 senedir kullanıyorsunuz bunu belki dahada eski. Peki bu zaman zarfı boyunca akülerinizde herhangi bir sorun meydana geldimi ya da alternatörünüzde herhangi bir sıkıntı oluştumu ?
 
  • Beğen
Tepkiler: LORD59

Benzer Konular