Tümocana Has bişey değilmiş demekki :)

Ynt: Tümocana Has bişey değilmiş demekki :)

kul düşüyor durup dururken...kul yapısı ne yapsın..
dünyada hiçbirşey sürtünme kaybına karşı koyamaz..:)

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=63487.msg713435#msg713435 date=1362476960' Alıntı:
kul düşüyor durup dururken...kul yapısı ne yapsın..
dünyada hiçbirşey sürtünme kaybına karşı koyamaz..:)

sürtünme ve eylemsızlıge karsı koyamayız..

bunuda gördük sonunda....
paylaşacaktım baktım paylaşılmış yazık fendtte bizde tümosana gülüyorduk noo*-*- noo*-*- noo*-*-

iyide bu tarla sürerken bölünmemiş bu kaza sonucu bu hala gelen bir traktör.tümo ise genelde tarlada calısırken bölünüyor

Buna bir şey çarpmış gibi durduğu yerde yada yolda giderken bölünmeye benzetemedim... :)

umutmalkoc link=topic=63487.msg713565#msg713565 date=1362499201' Alıntı:
iyide bu tarla sürerken bölünmemiş bu kaza sonucu bu hala gelen bir traktör.tümo ise genelde tarlada calısırken bölünüyor
Mahmutt link=topic=63487.msg713566#msg713566 date=1362499236' Alıntı:
Buna bir şey çarpmış gibi durduğu yerde yada yolda giderken bölünmeye benzetemedim... :)
araba neresine çarptıysa kaborta sapa sağlam motor düşmüş yere

tt6054c link=topic=63487.msg713572#msg713572 date=1362499463' Alıntı:
araba neresine çarptıysa kaborta sapa sağlam motor düşmüş yere

Olayın ceyeran ettiği şekli öğrenelim sizden, bizde yanlış düşünlerimiz sorgulanır gibi hissetmeyelim...

bencede kaza traktörün en zayıf yerlerinden biride ön lastikten darbe alması buda sağ ön lastikten darbe almış sol ön lastiğin duruş istikametine bakınız.

bence bu günümüzde gittikçe ağırlaşan, genişleyen ekipmanlardan kaynaklanıyor. fotoğraftaki traktör ön hidroliğe de sahip. mesela hem öne hem de arkaya ağır ekipman taktıklarında bu yük tam traktörün ortasında buluşuyor. zaten tutan birkaç civata. zamanla sıkıntı yaratabilir. şasili traktörler daha verimli olabilir bu bakımdan. hepimizin başına gelebilecek bir durum.