TÜMOSAN mı? ERKUT mu?

Ynt: TÜMOSAN mı? ERKUT mu?

ya arkdaşım bakın bu motorlar çok zor kıyaslanır tamam erkunt konfor ve teknolojık bakımdan iyi olabılır ama bu troktorlerde guç pompası dıye bısey yok ayrıca 3 sılındır
Güç Pompası dediğim sey ıse traktorun gucunu ayarlar ornek vereyım 90 80 de mazotu kısarsın gucu 70 beygır olur açarsın 110 beygır olur arkdasım ben bunu gordum arkadasınkı 100 beygırde ayarlı neyse
tumosanda guç pompası var konfor yok ve teknolojı yok çekiş dersen var yakıt dersen var ama az bır yakıtı var

sen tümosan al alma diyen yok.erkunt daha 5 yıl olmadı neredeyse.tümosan çıkalı çeyrek asır olacak.geldiği nok ta laf.icraat yok neyi güçlüymüş neyi ekonomikmiş nano teknoloji çıktı tümosan daha aynı tümosan.güçlüyse trakyada kayseride alın kullanın.bizler adı servet,nimet kısmet bereket kudret olan beş para etmeyen 4 litre yakan satılmayan uyduruk bir marka olan erkuntu aldık.şimdi de yeni modellerini almaya çalışıyoruz.kısmet olursa.

köylü link=topic=5594.msg245363#msg245363 date=1264613825' Alıntı:
sen tümosan al alma diyen yok.erkunt daha 5 yıl olmadı neredeyse.tümosan çıkalı çeyrek asır olacak.geldiği nok ta laf.icraat yok neyi güçlüymüş neyi ekonomikmiş nano teknoloji çıktı tümosan daha aynı tümosan.güçlüyse trakyada kayseride alın kullanın.bizler adı servet,nimet kısmet bereket kudret olan beş para etmeyen 4 litre yakan satılmayan uyduruk bir marka olan erkuntu aldık.şimdi de yeni modellerini almaya çalışıyoruz.kısmet olursa.
tumosan90.80 mı daha cok satmıs yoksa erkunt servet 80 mı arastır bakalım aga?

alana hayırlı olsun ama bizim kapıya gelmez.köylerimizde hiç gelmez.tatına bakılmış duası edilmiş.birde erkunta bakalım gerekirse onunda duasını ederiz.ama erkunt kalıcı gibi yalnız.

şimdi size bereket 60 ile tümosan 60-60 veya 60-70 te kullanılan dizel motorları karşılaştıracam.

bir kere tümosan ın motor torku çok düşük.erkunt bereket 60 58 hp de 222 nm-1200 devir/dk.tork yakalarken.tümosan bu konuyu geçiştimiş ve farklı birim ve isimler kullanmış.

demişki;azami moment:20 bu değeri nm ye dönüştürmek için 9,807 ile çarpmamız gerkiyor.20x9,807=196 nm eder.(new holland ın tt50 si bile 190 nm tork üretmektedir.)

bu da tümosan ın erkunttan bahsi geçen modelde 26 nm daha güçsüz olduğunu gösterir.
bu tümosan için bir eksi dir. bence

eğer bu konuda teknik olarak yanlışlık yaptıysam.düzelmelerinizi bekliyorum.

köylü link=topic=5594.msg245363#msg245363 date=1264613825' Alıntı:
bence konuya noktayı vuracan yanıt
tumosan ne yaptıkı buna kadar
77 mod 780 kasasını kullanıyor hala ben hala euro motor oldugunada ınanmıyorum tumonun
euto 2 olan dıger motorlardan gık ses cıkmazken tumoda bagırıyor

manas link=topic=5594.msg245470#msg245470 date=1264666769' Alıntı:
bence konuya noktayı vuracan yanıt
tumosan ne yaptıkı buna kadar
77 mod 780 kasasını kullanıyor hala ben hala euro motor oldugunada ınanmıyorum tumonun
euto 2 olan dıger motorlardan gık ses cıkmazken tumoda bagırıyor
abi tümosanın 2007 den aşagısı iyi degil sen üstünü kullan eura 2 yi 9080 diyorum başkasını bilmem 100 hb ayarlıycan pompasınıda tork güc ne istersen var 4300 kilo :D

lastikleride radyal yapacan işte gücc isteyene

köylü link=topic=5594.msg245378#msg245378 date=1264614650' Alıntı:
alana hayırlı olsun ama bizim kapıya gelmez.köylerimizde hiç gelmez.tatına bakılmış duası edilmiş.birde erkunta bakalım gerekirse onunda duasını ederiz.ama erkunt kalıcı gibi yalnız.
70 milyara kalıcı olur merak etme

erkunt 70 lıkle landını 95 e kafa tutuyosun oylemı walla koparır landını o kafayı kardes kusura bakmada bende tumosan derım erkunt şurda dunku mesele 13 yıldır tumosana bınerım sen herseyı bı kenara bırak satısa bak ne dersen de satıyormu tumosan satıyor hemde delı gıbı satıs yapıyor yakında baska marka duymaya bılırsınız :):):):) sonoç TÜMOSAN kım ne derse desın bende 8280 war bende burada erkunculara kafa tuttum adamlar yemedi???koylu de sahıt.....

tumo zaten cıft surer ken 2000 devır ustunde calısır bu nedenle suratlı olabılır yuksek devırde calısmasına ragmende 24 saat kontak kapamadan calısabılır senın steyr gıbı sıkıstınmı hararet kırmızıya gır mes bunuda unutma kardes

bencede erkunt olmalı yazın bence yan kapartoyı cıkartmadan ış yapamayan traktör o kadarda ıyı olmasa gerek ayrıca erkunt benım bıldıgım kadarıyla yenı bı marka ve cok hızlı yayılıyo ama tumosan 1975 de kurulmus bı marka ama ekrunt 2003 de kurulmus ve bence tumosanı yakında gececek gıbı duruyo

bence erkunt
tumolara hala guvenmıyorum 77 mod 780 sasesı kaportası hep aynı
satıs konusu 9080 fıyatı ne kadar 90hp sanırım 52 53 arası o gucdekı hangı marka o fıyata
tabıkı satacak neden yenı kaporta modellerı tutmadı satamıyor pekı

benbekirya link=topic=5594.msg251071#msg251071 date=1265858332' Alıntı:
bencede erkunt olmalı yazın bence yan kapartoyı cıkartmadan ış yapamayan traktör o kadarda ıyı olmasa gerek ayrıca erkunt benım bıldıgım kadarıyla yenı bı marka ve cok hızlı yayılıyo ama tumosan 1975 de kurulmus bı marka ama ekrunt 2003 de kurulmus ve bence tumosanı yakında gececek gıbı duruyo
1975 de kurulmuş ama devlet elinde çürümüş o gavur bağımlısı iktidarların emrinde+koçun emirleri ile traktör bile çıkartamamışlar türkiye son 5 yıla kadar bağzı zihniyetlerin esiri olmuş tümoyu bundan sonra izlemeye devam edin ayrıca toplama parçalarla motor yapmıyor getir dışardan bir hangarın içinde montajla halkada birkaç hileli videolarla sat .o tümo zihniyetine yakışmaz

tumo 1500 devır dakıka erkunt 1400 devır dakıka bu kısmı tam anlamadım hangi sinin tork degeri daha iyi???
TUMOSAN
Silindir Adedi 3
Silindir Çapı x Stork mm
104 x 115
Silindir Hacmi Litre
2930
Güç (Hp) 70
Güç (kW) 51,5
1500 d/d Maksimum Tork (Nm)
282
Turbo/Doğal Emişli Turbo
Azami Devir 2550±20