tümosan ve harmak balya makinesi...

Ynt: tümosan ve harmak balya makinesi...

omerfarukkoc link=topic=60835.msg668977#msg668977 date=1356023228' Alıntı:
Motoru Sıkıştırırsan Hararet Yapar, Gündüz 1 Vites Düşük Gidersin, Gece Yükseltirsin... Makina Haşbaylıysa...
Biz Mesela TN75DA Ve BC5040HB İle Balya Yaparken Gündüz 2. Takviyenin 1. Veya 2. Vitesi İle, Gece De 2.3.4 İle Gidiyorduk...
Gündüz Bi Vites Yükselt Hararet Kırmızıya Yakın Duruyordu Sürekli... Bu Da Motor Ömrünü Yer...

Bu Arada Sıfır mı Alıcaksın Makinayı, Kaça Alıcaksın?
sıfırı 46,000 demiş bide 2011-model 3,000 adet balya yapmış 35,000 istıyormuş bayiii ben gıtmedım daha bayii ye

h2yln.jpg

işte bu çerceve içersindekı yerde bi bilya gibi bişey varmış. tarla eğri fln olduğun da bu sağ taraf değdiğinde bu mekanizma(adını tam bilmiyorum babam da unutmuş) herneyse çarpa çarpa kısa sürede bozuluyormuş bunu karşı kasnağın yanına almışlar çok şiddetli bır çarpmada bozulur demiş diğerleri hep sağda harmak ' ın ki solda
+aynı araba gibi hem normal sayaç hemde sıfırlanmaz sayaç varmış

YALNIZTÜRK_TR link=topic=60835.msg669024#msg669024 date=1356026224' Alıntı:
h2yln.jpg

işte bu çerceve içersindekı yerde bi bilya gibi bişey varmış. tarla eğri fln olduğun da bu sağ taraf değdiğinde bu mekanizma(adını tam bilmiyorum babam da unutmuş) herneyse çarpa çarpa kısa sürede bozuluyormuş bunu karşı kasnağın yanına almışlar çok şiddetli bır çarpmada bozulur demiş diğerleri hep sağda harmak ' ın ki solda

o kare içindeki bahsettiğin yer, saçın iç tarafındaki toplayıcı borularının bilyalarının içinde döndüğü güveç mi, yoksa resimde görünen pır pır telinin bağlantı yeri mi?

bu sezon arkadaş sıfır aldı çalıştıdı, çok memnun.hiç ses yok sadece bağlama sesi geliyor.
öyle bilya filan skıntı yok.

Balya konusunda benim efsane traktörüm JD 2040 :) Çok sağlam traktörler , ağır devirli olması , vs sebebiyle ideal balya traktörü bizim bölgede.
Gallignani ve Paksan kendini ispatlamış yedek parçası yaygın firmalar , belli bir ikinci el piyasası var , kolay satılır , kolay parça bulunur.
Harmak bu bakımdan dezavantajlı biraz , satman biraz zaman alabilir , yedek parça ve servis olayını da düşün. Ama makinayı alırım uzun yıllar satmam diyorsan o zaman 2. el değeri ve satışın senin için bir opsiyonu kalmıyor. O zaman diğer durumlara bakıcan , parça kalitesi , sağlamlık , servis gibi.
80 bg altı traktör çok saplı yerlerde haşpaylı olarak sıkıntı oluşturur , araziniz engebeli ise çiftçeker traktör daha iyi , yokuş aşağı inişlerde ve dönüşlerde makinanın pistonu traktörün arkasındaki ağırlık merkezini etkiliyor. Devrilme tehlikesi bile yaşatabilir uygunsuz manevra yaparsan.

YALNIZTÜRK_TR link=topic=60835.msg669024#msg669024 date=1356026224' Alıntı:
h2yln.jpg

dedıgın bılya toplayıcı milinin başındaki yatak sanırım sagda olması yaglamanın kolay yapılması acısından daha ıyı bence...bende 2000 model gallıgnani var tırmıklarının sacları bıle acılmadı bırak mılı dıger yerlerınde bıle bır sıkıntı yok Bu tamamen soforun makınaya acıyıp acımamasına sert kullanısına baglı Tırmıga topragı kazıtmanın anlamı yok yoksa hep zarar ısler Ztn sap baglarken saplar belırlı bır yukseklıkten alınıyor tırmıgı komple ındırmenın anlamı yok Tırmık asıl yoncada aşınır....Bırde sayac konusu cok basıt 15 tlye bı tane daha alınır baglanır bırını sıfırlarsın dıgerı totali gösterir....Bu arada o rakama paksan flnda rahat alırsın bence....

GÜRKAN link=topic=60835.msg669068#msg669068 date=1356029613' Alıntı:
o kare içindeki bahsettiğin yer, saçın iç tarafındaki toplayıcı borularının bilyalarının içinde döndüğü güveç mi, yoksa resimde görünen pır pır telinin bağlantı yeri mi?
pır pır teli değil abi bilya galiba...