Türk sürücüleri şoka sokacak karar!

Ynt: Türk sürücüleri şoka sokacak karar!

nh_fıat link=topic=48599.msg473194#msg473194 date=1321892685' Alıntı:
biz büyük hacının şahinle söğütten merkeze 20 dk da indik :D tam merkezn içine girdik öküzün teki kavşaktan bi girdi önümüze bi frenledik zor yovaşladık arada az mesafe kaldıydı sonra rampa yıkarı bi tıkadık bu salağın yanında geçerken biz ona bakyoz dövccektk adama şaşkın şaşkın bakyo bi şey deme kalksa halledcektik 120yle zor frenledik bayramdı bide elleşmedk. böle grizekalılara veryolar ehliyeti sonra al başına belayı..
Sizdede suç varmış yani 120 ile şehre dalıyosunuz

şehre dediğimdaha yeni giriyon terminalin orda .. orda sadece trafk var yaya fln yok yani.

Dqn link=topic=48599.msg473180#msg473180 date=1321891994' Alıntı:
Çok şükür hamdolsun yoksa daha çok çekecektik
tmm.muhammed anlaşamıyo olabiliriz ama tartışma yapmayalım (gönderme yapmıyorum)

nh_fıat link=topic=48599.msg473203#msg473203 date=1321892944' Alıntı:
şehre dediğimdaha yeni giriyon terminalin orda .. orda sadece trafk var yaya fln yok yani.
Anladım

mf_ford link=topic=48599.msg473204#msg473204 date=1321893010' Alıntı:
tmm.muhammed anlaşamıyo olabiliriz ama tartışma yapmayalım (gönderme yapmıyorum)
zuha-*-s

bu iş ençok şehir içini karıştırır.

1 yıl içinde 5 kez radar cezası yerseniz ehliyetinize 1 yıl süreyle el konulur, psikoteknik raporu alıp ehliyetinizi geri alabilirsiniz. 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını doldurursanız 2 ay ehliyetinize el konulur Trafik Çevre Bilgisi sertifikası alıp ehliyetinizi geri alabilirsiniz. Alkolü hiç yazmayayım gramına karşıyım çünkü.

Dqn link=topic=48599.msg473212#msg473212 date=1321893165' Alıntı:

Muhammet kardeşim, bir yönetici olarak konuşmalarına ve kullandığın kelimelere biraz daha fazla dikkat etmen gerekir. Yöneticinin bu tip bir üslup kullandığını gören üyenin, ne tür bir tavır takınacağını herhalde sen de tahmin edebilirsin. İmam - cemaat konusu yani. Umarım anlatabilmişimdir.

trafikde karayolunda ençok şikayetiniz ne.?
karayolunda seyir halinde hangi tür araçlar kuralsız ve tehlikeli ?
sürücülerin en çok ne hatası var?
karayollarımız güvenli mi? bakımlı mı?

cevab bekliyorum

köylü link=topic=48599.msg473662#msg473662 date=1321959190' Alıntı:
trafikde karayolunda ençok şikayetiniz ne.?
karayolunda seyir halinde hangi tür araçlar kuralsız ve tehlikeli ?
sürücülerin en çok ne hatası var?
karayollarımız güvenli mi? bakımlı mı?

cevab bekliyorum
Şehir içinde minibüsler şehir dışında da kamyon ve tırlar tehlikeli bana göre. Ayrıca arabasına çok güvenen hız meraklıları var. Slalom yapmayı sevenler var. Karayolları kesinlikle güvenli değil. Yollarda her an çukurla karşılaşabilirsiniz, ışıklandırma yetersiz. Kör nokta olayınına çözüm bulamadılar.

Trafikte en çok kadın sürücülerden ve gereksiz yavaşlayanlar dan şikayetçiyim. Ben torosla 90-100le ilerliyorum bir anda önümde bir mercedes 70 le önüme çıkıyor, yolda vermiyor.

Sabretmek yok, çok çabuk sinirleniyoruz trafikte. Sakın ola bir tartışma anında aracınızdan sinirli sinirli inmeyin. Hatta göz göze gelmekten kaçının.

avrupaya gitemdim birçogumuzda öyle.filimlerde sinemalarda görüyoruz.her yolun polisi kontrol mekanizması var.hızlı giden anında tespit ediliyor.yabancı anında tespit ediliyor.yolda tehlike saçan bir şey olsa anında güvenlik orada.her kasabanın polisi şefi neyse asayiş amiri var.bizde niye yok bunu anlamam.
yollar çakıl ve mıcır dolu.
işaretler yok yada eksik yada kırık.
yollar çukur enebelli asfalt kavlamış vs vs
yolun tam ortasında ,ya taş ya kaplama teker parçası.
sen çift şeritli yoldan giden,yolun ortasında i derken karşıdan farları yakmış sana geliyor.
tır yolu ortalmış basıyor gaza
adam mıcırın üstünde son sürat gidiyor.arkadakinin camı kırılmış arabası zarar görmüş umrundamı şerefsizin.bunu yazmalıydım.kusura bakmayın.
daha nicesi.

Arkadaşım sen bayağı doluymuşsun bu konuda :) Katılıyorum, ben de gitmedim Avrupaya Amerikaya ama bir programda izlemiştim Helikopter ile havadan takip ediyorlardı. Yani Allah korkusu olmayan kurallara uymaz deniyor ya onlar işi Allaha havale etmeden helikopter ile çözmüşler otobandaki konrol devriyelerini siz düşünün artık. Ulaştırma Bakanlığının bir çalışması için Psikoteknik Değerlendirme Merkezlerinde çalışan psikologlarla toplantı yapılmıştı. Bu örneği orada da anlattım. Tepemizde her an helikopter varmış gibi hareket edersek kurallara uyarsak trafik sorunumuz kalmaz diye noktalamıştım konuşmamı.

basın olsun bilirkişi olsun kaza ve hatayı sürücüye araba güvenliğine bağlarlar.dogrumu ?

bunu araç muayene istasyonunu para basar hale getirdiler buda dogru mu?
sen yol yapıyorsun bu yolu kim denetliyor bu yolun kalite güvenliğini kim kontrol ediyor bu yolun kör noktasını mıcırını asfaltını çukurunu vs.yeni atılan bir asfalt yeni yapılan bir 1 ay içerisinde neden bozulur.
kaza yapan araçlar hep kusursuz geçen araçlar buna neden bakılmıyor araştırılmıyor.
neden yollarda arça ruhsatına muayensine sigortasına bakılır kazayı bunlar mı yapıyor.polis kusura bakmalı hata yapana bakmalı vey yol güvenlği kimdeyse güvenliğe bakılmalı.ama bizde kazayı hatayı trafik kurallarını ARAÇ RUHSATI VE EKSİKLİKLER YAPAR.bizdeki mantık bu.
her bayram haberlerde kan gölü kanlı bayram haberleri tabş sebep ruhsat ve eksik evrak.
neden yol ve trafik kuralları ön plana çıkmaz.NEDEN AKARYAKIT FİYATLARI öne çıkamaz.
adam rampada atıyor vitesi boşa kamyoncusu traktörcüsü taksişcisi otobüscüsü vs vs.
suçlu ölendir.burası türkiye....