Türkiye Hayvancılığının Geldiği Yer


İyi günler ahali bugün bi habere denk geldim aslı var mıdır?Çevrenizde bildiğiniz böyle yerler var mı? Domuz işletmelerine, hayvan hastalıkları dışında kısıtlama konulmayacak. Domuzlara takılacak plastik kulak küpeleri, bakanlık logosu taşıyacak. Düzenleme, yurtdışına domuz ihracını da düzenliyor
TÜRKİYE DOMUZ İHRACATÇISI OLACAK

Domuz ithalatı, ihracatı ve üretimi, yönetmelikle düzene kavuşuyor. Domuzların Tanımlanması ve İzlenmesi Yönetmeliği Taslağı ' na göre Avrupa Birliği AB üyeleri ile Avrupa dışından ithal edilen domuzlar, küpelerinden takip edilecek. Bünyesinde domuz bulunduran işletmeler vilayet-ilçe müdürlükleri tarafından tanımlanacak, hepsine numara verilecek. Avrupa Birliği AB ülkelerine domuz ihraç etmeye de izin veren taslak yönetmeliğe göre domuzların Avrupa Birliği AB üyesi ülkelere ihracı durumunda, sevk edilecek hayvanlara ait atama belgelerinin bir nüshası, ihraç yapılacak gümrük kapısının bulunduğu ildeki vilayet-ilçe müdürlüğüne teslim edilecek. Avrupa Birliği AB dışına domuz ihracında da benzer bir prosedür izlenecek.
KÜPE TAKILACAK

Hayvanların da sayılmasını öngören taslağa göre, domuz çiftliklerine habersiz denetimler yapılacak. Her işletme senede en az iki defa denetlenecek.Yönetmelik hükümlerine müsait olarak tanımlanmış domuzlara ve domuz işletmelerine, hayvan hastalıklarını önleme amacı dışında kısıtlama konulmayacak. Domuzlara takılacak plastik kulak küpelerin üzerinde lazer ile yazılmış bilgiler olacak, plastik kulak küpeleri, bakanlık logosu taşıyacak. Domuzlar için elektronik küpe de kullanılabilecek. Tanımlanmamış hayvanlar ise itlaf edilecek.
 
Ynt: Türkiye Hayvancılığının Geldiği Yer

tarım bakanı bismillah der çiftliği açar heralde bundan sonra...herşeyimiz bitti domuz çiftliğimiz kalmıştı...saman getir domuz gönder... bu ne perhiz bu ne lahana turşusu arkadaş...
 
Ynt: Türkiye Hayvancılığının Geldiği Yer

17 Haziran 2006 tarihli hürrüyetin haberi
TRT, içinde 'domuz' karakterleri bulunan çizgi filmlere yasak getirdi. Sabah Gazetesi ' nin haberine göre TRT, çocukların severek izlediği dünyaca ünlü 'Winnie the Pooh' adlı çizgi filmi, içindeki 'Piglet' karakterinin domuz olması nedeniyle yayınlamaktan vazgeçti.

http://www.hurriyet.com.tr/trtden-cizgi-filme-sansur-4599294


 

Ynt: Türkiye Hayvancılığının Geldiği Yer

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=86706.msg1040536#msg1040536 date=1448906109' Alıntı:
herhalde kimseye zorla domuz yetiştiriciliği yaptırmazlar..
bu yüzden rahat olun..
kârlı bir iş olsa ben bilirim sonu neye varır.. :)


'Biiiz, domuz yetiştirmeyi sizden öğrenecek değiliz'

Böyle bir açıklama gelebilir :)
 

Benzer Konular