ÜZÜLECEK DURUM!Miras kavgası dev holdingi çökertti

Ynt: ÜZÜLECEK DURUM!Miras kavgası dev holdingi çökertti

nailyetek link=topic=47081.msg452749#msg452749 date=1318241292' Alıntı:
İllaki Uzel mi olması lazım.? Bozok var, Başkent var, hint asıllı MF var..varda var..
nail abi sen bi başkente bin sonrada bi uzel gold a bin aradaki farkı bak nasıl anlıycaksın :)

sanayi bakanının uzlaştırması lazımdı ülkemiz için gururdu uzel. sitede geçen konuşmalara konulara bakıyorumda herkes bi erkunt sevdasına kapılmış gidiyor ama uzeli destekleyen çok az erkunta bi laf söyleniyo erkuntçular büyüklerine dahi saygı çerçevesinin dışında cevaplar veriyo asıl desteklenmesi gereken yerli firmalar uzel ve tümosan ama kimse anlamak istemiyo....

köylü link=topic=47081.msg452781#msg452781 date=1318247798' Alıntı:
begenmedigimiz uzel hala kimseyi yarı yolda bırakmadı.herkesin elinde taştan taşa dağdan dağa inşatlardan tarlara samnlrdn saplra her yerde gücü yetsin yetmesin bende bu işe gitmem dememiştir.kimseyi ağlatmamış batırmamıştır.en azından.servisim yok tamirim yok.ustam yok dememiş.yag koydun deposuna sulumazot koydun deposona yıllrca yagına suyunu değiştirmeden kullandınız.her traktör çekiştirmede arklarına takıp video çektiniz.her traktöre emsal ettiniz.ne iran mf si ne hint mfsi ne başkent ne bozok nede başka bir marka uzelim mf sinin yanında sadece a bu tamı traktör dedirtir.
az yktı çok yaktı.az çekti çok çekti ama her şey bu degil.şuan türkiyede traktör fabrika ve modellerinin BALANS ayarını yapacak traktör kalmadı.uzel işte bu BALANSI yapıyordu.
Kör öldü, badem gözlü oldu.. olmasın. Düne kadar yerden yere vuruldu, biz savundukça başkaları bizle alay etti. Kaç çekişmede galip geldi.? Hangi tarlada dekarda 850 gram mazot yaktı.? İnişlerde saldı, yokuşlarda tırmaladı, patinaj etti çıkamadı.. Şimdi çokmu değerli oldu.? Madem okadar değerli, gelin 30 bine ben vereyim Uzel Massey Ferguson 265 s i.
Övgülerinize bendeki Uzel de dahilse, o zaman bizim motor Uzel değil.. Güzel de değil..
anayurtlu 3105d link=topic=47081.msg452820#msg452820 date=1318252816' Alıntı:
nail abi sen bi başkente bin sonrada bi uzel gold a bin aradaki farkı bak nasıl anlıycaksın :)
Kısmet belli olmaz, biz babamızla iş yapıyoruz.İllaki alacam der bi mecbur kullanırız.
Çağrı link=topic=47081.msg452844#msg452844 date=1318256963' Alıntı:
kral darılacak abi :D
Hiç barışık olmadık ki.. bim-*s

nailyetek link=topic=47081.msg452885#msg452885 date=1318262290' Alıntı:
Kör öldü, badem gözlü oldu.. olmasın. Düne kadar yerden yere vuruldu, biz savundukça başkaları bizle alay etti. Kaç çekişmede galip geldi.? Hangi tarlada dekarda 850 gram mazot yaktı.? İnişlerde saldı, yokuşlarda tırmaladı, patinaj etti çıkamadı.. Şimdi çokmu değerli oldu.? Madem okadar değerli, gelin 30 bine ben vereyim Uzel Massey Ferguson 265 s i.
Övgülerinize bendeki Uzel de dahilse, o zaman bizim motor Uzel değil.. Güzel de değil..Kısmet belli olmaz, biz babamızla iş yapıyoruz.İllaki alacam der bi mecbur kullanırız.Hiç barışık olmadık ki.. bim-*s
aynen cumartesi günü beni koltuktan atmaya çalıştı artık ebedi küstük,şaka bir yana aynen katılıyorum sözlerine tek bir yönden uzel kurtarılmalıydı bence oradan ekmek yiyen insanlar için

Çağrı link=topic=47081.msg452893#msg452893 date=1318262661' Alıntı:
aynen cumartesi günü beni koltuktan atmaya çalıştı artık ebedi küstük,şaka bir yana aynen katılıyorum sözlerine tek bir yönden uzel kurtarılmalıydı bence oradan ekmek yiyen insanlar için
Çalışanlara çokta üzülmüyorum, kapının biri kapanır biri açılır.. İşlerini düzgün yaptıysalar, şu an diğer firmalar onlara kapılarını açar..Rızkı veren Allah.. Bizim ekinler olmadığında yada dolu vurduğunda Uzel den bi kıyak gördükmü.:S

uzel bitmeseydi yine aynı aldatmaca serilerine devam ederdi ...bir harf yazardı yeni m0del diye satarlardı...uzel çöktü türk çiftçisi görmediği bilmediği s0n sistem massey-fergus0nlarla tanıştı..

:D yaw nail abi nie böle yapıyon :D phantomu nie kimse asılamıyor oda uzel..hem sen motorun önüne nie ağırlık takmıyon onu anlayamadım:)
kim ne derse desin ben onun üzerine tanımam :D ama yeni erkuntları merak ediyom ;D

anayurtlu 3105d link=topic=47081.msg452903#msg452903 date=1318263361' Alıntı:
:D yaw nail abi nie böle yapıyon :D phantomu nie kimse asılamıyor oda uzel..hem sen motorun önüne nie ağırlık takmıyon onu anlayamadım:)
kim ne derse desin ben onun üzerine tanımam :D ama yeni erkuntları merak ediyom ;D
Şimdiye kadar o kadar video izledim; bir 3.075 in JD yi çektiğini gördüm, birde 3.060 ın 6056 yı çektiğini..:)Ağırlık dedin de daha bu gün söktüm, daha doğrusu sökmek zorunda kaldım. Eğer çıkamadığı yeri sen görseydin, tereddüt etmeden benzini döker yakardın.. Aslında bir video çekmeyi düşündüm ve aynı yere remorku bırakıp 69 model 135 MF ile nasıl çıktığınıda. Ama kimse inanmazdı, başkası yapsa bende inanmazdım.. Yani bir şey üretilirken laf olsun diye yapılmamalı, ağırlık merkezi v.s. hesaplanmalı.

köylü link=topic=47081.msg450413#msg450413 date=1317719523' Alıntı:
KEŞKE DEVLET DE HÜKÜMET TE BU KONUYA EL ATSAYDI.KURTARMAk için ÇÜNKÜ BİR MARKA YOK OLACAK KOSKOCA BİR GEÇMİŞ SİLİNECEK.türk çiftçisinin anıları var.gözbebegi idi mf-uzel .ülkemizde ne kadar traktör ve markaları çoğalsada uzelin yeri hep ayrı olacak.çok yaksada ürünleri çekmese de tarlada traktörü, yine benim kullandıgım erkuntdan çok daha üstün.başkalarının kubatosundan landinisinden tümosanından niye çünkü hiç bir zaman yolda tarlada kimsyi bırakmadı usandırmadı.uzel keşke yaşasa keşke devlet büyükleri el atsa bügün avrupda dünyada böyle durumlara milli marka diye bakılıyor ve devlet bir şekilde müdahale ediyor.
yazık uzele yazık tük çiftçinin göz bebegine yazık anılara yazık...
keşke herkes AKP ye ve başbakanlıga bu konuda mail atsa bu dev geçmiş kül olmasa anı olmasa üretse istihdam saglasa işçi çalıştırsa verğisini ödese bizde uzele yine atsak tutsak
hadi arkadaşlar birer MAİL atın sanayi bakanına ekonomi bakanına akp ye başbabakana yazık kaybeden uzel degil türkiye olacak türk çiftçisi olacak .....
miras bu işte kardeş kardeşe ana babaya baba ogula ogul bacıya düşman oluyor.
sen hiç üzülme arkadaşım, bu fabrika haciz yolu ile satışa çıktı ise en kısa zamanda bir AKP yandaşı bu fabrikayı alıp TÜMOSAN gibi
faal bir şirkete çevirir.
Benim UZEL hakkındaki düşüncem bu sizleri bilemem.....

Yani bir şey üretilirken laf olsun diye yapılmamalı, ağırlık merkezi v.s. hesaplanmalı.
alk-*s niye değişsinlerki traktörün kalıbını... nasıl 0lsa 0 zamanlar tek fiat ve massey vardı...köylü ya uzele gidecekdi yada fiata.bence ithal mf ler türkiyeye geldi uzel çöktü

samsunbafra link=topic=47081.msg452926#msg452926 date=1318264272' Alıntı:
Yani bir şey üretilirken laf olsun diye yapılmamalı, ağırlık merkezi v.s. hesaplanmalı.
alk-*s niye değişsinlerki traktörün kalıbını... nasıl 0lsa 0 zamanlar tek fiat ve massey vardı...köylü ya uzele gidecekdi yada fiata.bence ithal mf ler türkiyeye geldi uzel çöktü
abi ithal mfleri zaten uzel kendisi getirtiyodu yıllardır türk traktörle aynıydı sistem nie onlar gelince çöksünki 2007 yılında biz traktörü alınca ilk anlaşmazlık oldu agcoyla yollarını ayırdı agco ondan sonra kendi getirtmeye başladı. :)

anayurtlu 3105d link=topic=47081.msg452933#msg452933 date=1318264525' Alıntı:
abi ithal mfleri zaten uzel kendisi getirtiyodu yıllardır türk traktörle aynıydı sistem nie onlar gelince çöksünki 2007 yılında biz traktörü alınca ilk anlaşmazlık oldu agcoyla yollarını ayırdı agco ondan sonra kendi getirtmeye başladı. :)
mecbur getirecekti,çiftçiye nasıl cevap verecektiki,105 hp den yukarısını üretemiy0rdu..sen şimdi mf alsan ,uzelimi seçersin ithal gelenimi..

kesinlikle ithal ayhan abi 0 yerli alacağıma (euro çok yükseldi yükselmese belki çokları ithal alacaktı) 2.el ithal alırım çok fark var arada diğer traktörlerle yarışması lazım o segmentte traktörü yok ki uzel in mecbur getirecek

samsunbafra link=topic=47081.msg452946#msg452946 date=1318265052' Alıntı:
mecbur getirecekti,çiftçiye nasıl cevap verecektiki,105 hp den yukarısını üretemiy0rdu..sen şimdi mf alsan ,uzelimi seçersin ithal gelenimi..
abi türkiyede 105 hp yerli üretimi başka kim gerçekleştirebildiki?intercoolerı 2002-3 de çıkardı 3105le birlikde, türk traktör daha dün uygulamaya başladı uzel ithal modelleri hep getirtti zaten 398inden tut 4255 6400 5400 bunlar fabrika kapanmadan uzel tarafından getirtiliyodu..senin soru olmadı şimdi kime sorsan ithali seçerde uzel çok farklı bi traktör biz 185-285-398-3105 kullandık hepside kral traktörler..ben ilçelerde görüyorum şehir içi küçük naklıye işi yapanların çoğu 240 kullanıyo neredeyse %90 diyebilirm vardır bi bildikleri.

Bu batma işinde kimsenin suçu yok , ailenin kendi kavgaları yüzünden oldu bunlar. Türk tarımının çınarlarından biri bu hale düştü. Hem kendileri , hem çalışanlar , hemde ülkemiz adına , hemde ülkemiz tarımı adına uzel gibi firmanın eksilmesi bu hale düşmesi bir kayıptır. Ürünlerini beğenirsiniz , beğenmezsiniz , alırsınız-almazsınız o ayrı mesele , tercih konusu bu. Yılların verdiği bir New Holland - Ferguson alışkanlığı var birçok çiftçide , eğer Mustafa ' nın dediği gibi gidipte birisi alırsa fabrikayı ve markayı , hiçte küçümsenmeyecek potansiyel müşteri kitlesinin hazır olduğunu düşünüyorum. Özelliklede ürünlerini yenilerseler ve MF ile işbirliği yapabilecek bir firma olursa u ülkemiz tarımı için iyi olur diye düşünüyorum. Pazar lideri NH ' ın en önemli rakibiydi uzel , şimdi o boşluğu yerlilerde Erkunt ve Tümosan kapmaya çalışıyor ama daha zamana ihtiyaçları var diye düşünüyorum.

uzelin boşlugunu hayatda dolduramazlar.çünkü halk uzel mf iklisini çok benimsemiş.ne erkunt ne tümosan halkın gönlüne giremedi.girmesi için her sanayine erkunt ustası her köşede deki parçacıda parçası olacak.tümasının da aynı başakda aynı başkası da aynı.giremez.sanayideki her usta uzeli mf yi newhıolladı bilir.tamirinide yapar parçasınıda bulur kanısndayım.

Uzel ' i bugün gidip köklü bir holding alsa , tekrardan üretime başlasa aynı pazardan yine en az % 20 alır. Çünkü insanlarda neredeyse 50 yıllık alışkanlık var. Bence bu fırsatı birileri değerlendirecek , bu marka sahipsiz kalmaz. Erkunt ve diğer firmalar sıfırdan marka oluşturmaya çalışıyorlar , bu çok maliyetli ve zorlu bir süreç , hepimiz buna şahit oluyoruz. Zaten UZEL ' i alacak adam Rami ' deki fabrikanın olduğu yere konut ve AVM projesi yapsa oraya verdiği parayı çıkartır , traktör markası ve deneyimide yanına kar kalır. MF ithalde çok güzel traktörler getiriyor ama bunlar hep paralı çiftçiler için güzel alternatifler , yerelde daha tabana yayılabilmesi için yerli bir üreticiye ihtiyaçları var. Bazı alt modellerini hindistan dan getirdi ama bunlar pek tutulmadı , tercih edilmiyor.

ufukk link=topic=47081.msg456122#msg456122 date=1318789365' Alıntı:
Uzel ' i bugün gidip köklü bir holding alsa , tekrardan üretime başlasa aynı pazardan yine en az % 20 alır. Çünkü insanlarda neredeyse 50 yıllık alışkanlık var. Bence bu fırsatı birileri değerlendirecek , bu marka sahipsiz kalmaz. Erkunt ve diğer firmalar sıfırdan marka oluşturmaya çalışıyorlar , bu çok maliyetli ve zorlu bir süreç , hepimiz buna şahit oluyoruz. Zaten UZEL ' i alacak adam Rami ' deki fabrikanın olduğu yere konut ve AVM projesi yapsa oraya verdiği parayı çıkartır , traktör markası ve deneyimide yanına kar kalır. MF ithalde çok güzel traktörler getiriyor ama bunlar hep paralı çiftçiler için güzel alternatifler , yerelde daha tabana yayılabilmesi için yerli bir üreticiye ihtiyaçları var. Bazı alt modellerini hindistan dan getirdi ama bunlar pek tutulmadı , tercih edilmiyor.
aynen dediklerine katılıyorum.
tek temellimiz inşallah fabrikayı hayırlı kişiler alır ve Türk çiftçisine hizmete sunar.