yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim


merhaba arkadaslar ilk kez tek basıma mal kestirecgim (iskarta mallea) bugune kdar babamla birlkte hep yagsız kesim yaptık fakat cevremdeki birkac kişi yağsız kesimin daha kazanclı oldgunu soyluyor, sizler kesimlerinizi nasıl yaptırıyorsunuz ? yardımlarınızı bekliyorum. ortalama canlı agırlıkları 230-250 kg arası 6 hayvan
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

yağlı kesim 1 lira daha dusuk, bu hafta içi birisinin malını kestik 2 ay vadeli 14 lira yağlı kesim
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

zelgazelganore link=topic=61844.msg688535#msg688535 date=1358632399' Alıntı:
merhaba arkadaslar ilk kez tek basıma mal kestirecgim (iskarta mallea) bugune kdar babamla birlkte hep yagsız kesim yaptık fakat cevremdeki birkac kişi yağsız kesimin daha kazanclı oldgunu soyluyor, sizler kesimlerinizi nasıl yaptırıyorsunuz ? yardımlarınızı bekliyorum. ortalama canlı agırlıkları 230-250 kg arası 6 hayvan
Hayvanın ırkına ve bakım şekline göre aradaki kar oranı değişir ırk olrak az yağ tutan ve serbest bakılmış aşırı enerji girilmemiş hayvanlarda yağ az olur öyle hayvanları yağsız kesim yaptırırsanız daha çok kar edersiniz ama hayvanlar dar alanda yada bağlı sistemde yüksek enerjili yemlerle beslendiyse yağlıdır mutlaka böyle hayvanlarıda yağlı kestirirseniz daha karlı olursunuz ben hep yağlı kesim yaptırıyorum besi randımanı yüksek geldiği için genelde danalarım yağlı oluyorlar,serbest salık bakıyoruz yinede yağlı kestiriyorum.
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

benimkide acık besi (ankara bölgesi) kestireceğim malların cinsi ise montofon ve simental kırması, arpa agırlıklı besi yapıyoruz (%65 ). o zman yağlı kesim yaptırmak daha mantıklı.
Düşünceleriniz için tesekkurler :)
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

yağlı kesim diye bişey kalmadı diye biliyorum hep yağsız kesiliyor önceden böbrek yağları falan üzerinde kalırdı
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

murat_saribas link=topic=61844.msg689084#msg689084 date=1358707977' Alıntı:
yağlı kesim diye bişey kalmadı diye biliyorum hep yağsız kesiliyor önceden böbrek yağları falan üzerinde kalırdı
Aksaray kesim hanede hep kesilir genelde ben hep yağlı kestiriyorum böbrek yağları kalıyor tabiki.
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

burdaki mezbahane yagsız kesiyor hep , zaten benim hayvanlardan şu ana kadar hiç yaglı cıkan olmadı verdigim yemlerden belki ama yagsız bana karlı gibi geldi.. enerji oranı yuksek yemlerde yaglanma daha fazla oluyor haliyle..
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

arkadaslar yagsız 14.5 1 ay vadeli kestirdim 4 tane dana stopaj, bagkur %2 fire derken elime gecen net kesim ücreti 13.75e denk geldi %2 fire ve yağsız keismdeki yağların kalması sebebiyle yağsız daha karlı gibi geldi.
 

Bugün 2 tane 16 aylık simental kestirdim. İkisi canlı 1460 kg. geldi. Mezbahada karkas olarak biri 352 kg diğeri de 404 kg .
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

simentalci link=topic=61844.msg698956#msg698956 date=1360258434' Alıntı:
Bugün 2 tane 16 aylık simental kestirdim. İkisi canlı 1460 kg. geldi. Mezbahada karkas olarak biri 352 kg diğeri de 404 kg .
bereketli olsun :) simentalci nerede ve kac liradan kestirdin öğrenebilirmiyiz?
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

Geçtiğimiz hafta 3 tane kestirdim,ödeme bir haftalık, fiyat 14 den. Bizde yağsız kesim yapılıyor.
 
Ynt: yağlı kesim vs yağsız(normal) kesim

Bizde geçen hafta aksaray belediye mez. Kestirdik 25 dana ortalama 400 kg peşin 13.5 tl yaglı
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt