Yağlık Ayçiçeği Yetiştiriciliği

Yağlık ayçiçeği ekmeyi düşünüyorum arkadaşlar yer Ankara hangi tohum çeşidini tavsiye edersiniz tamamen kıraca ekeceğim verim ne kadar alabilirim cevaplarsanız sevinirim

Bölge fazla yağış almıyorsa gubresiz ekin dönüm e 5200 adet tohumu geçmeyin erkenci çeşitlere bakın biraz daha hızlı gelişiyor en kötü ihtimalle 150 kg alırsınız
Değerli bilgiler için teşekkür ederim mevsimler çok değişti yağlığı ilk defa deneyecem hala kararsızım dekardan 150 kilo alırsam zarar benim için

Bizde kıraç araziye ekiyoruz
150 kg iyi verim
Yıl uygun gitmeyince olmuyor
Bizde uzun yıllar ortalaması 100 ila 150 kg
Çiçek yerinde güzel buğday olur bunuda hesaba koy
Çiçek yerini çiçek ekerken güzel işlersen ertesi yıl bugdayi minimum toprak işleme ile ekebilirsin bu tarafi güzel

bizim biçercilerde tabla olsada bizde ekicez ama yok
Dane misir tablası ile biçiliyor, dökülme zayiat olmuyor.Ben öyle bictirdim .
Sadece komşularla beraber ekilmeli,kuş zararı için eğik ,tam aşağı dönük kafali çeşitler ekmelisiniz.Bakla kocası yani orabanj varsa tarlada clearfield özellikli tohum almanız gerekir.Bizim köyde ekiliyor hatta yağlı tohumlara üye de oldum