Yakıtı En Az Traktörler

Ynt: Yakıtı En Az Traktörler

Traktörler düz yolda tarladan daha çok yakar.

Ayrıca bu konu biraz değişkenlik gösteriyor. Yeni traktörler ne kadar büyürse o kadar çok yakıyor ama ne kadar büyürse de o kadar çok iş yapar. Yani 4 lü Pullukla yaptığın işi 12 ' liyle yaptığını hesap et 3 git geli 1 e düşürüyorsun. Yani bir git gelde küçük traktör 10 TL yaksa büyük 20 yaksa 3x10=30 / 1x20=20 Büyük oranda kâr sağlıyor. Büyük tarlası olanlar büyük traktör kullanarak yakıt maliyetini baya azaltırlar.

Ama en az hangi traktör yakar diyorsan da traktörün büyüklüğünü belirleyip denkleriyle karşılaştırman daha mantıklı olur.

7056 ve 750 birbirine yakın... 750 az daha kalıplı gibi... bu arada;

* lastik
*sürücü
*toprak yapısı
*yol durumu
*hatta mevsim şartları
*motorun yaşı-bakımı
*tek başına hava filtresi temizliği
*...vs.

O kadar değişken varki...

En iyisi traktör test merkezlerinin verileri. Yoksa sağda solda 'muadillerine göre %20-30...vs' yakar reklamları çok saçma... yaz gitsin inanan inansın... zaten muadil demek, dengi eşiti demek

bazı dediklerine katılıyorum.şöför gibi ancak yaz gitsin konusuna gelince 750 hala elimde 70 56 al gel pullukları eşitleyelim çiziye sokup aynı derinlikte sürelim bakalım yakıt ne gösterecek inanıp inanmakta serbestsin kulübümüze üye Doğanbey e de bir sorabilirsin yalan söyleyip söylemediğimi +araştırsın bakalım ben buradayım her zaman beklerim.
traktörler peşpeşe sürüm yaptı.bakım konusuna gelince yedek traktörüm olduğu için arıza ve bakım zamanı geldiğinde iş zamanıysa o makinayı işe koşmuyorum.

Mevzular karıştı galiba...

Yukarda birisi 750 çok kalıplı nasıl 7056 ' dan az yakıyor...demişti. Ona binaen 750 ile 7056 birbirine yakın dedim. 750 buralarda hala tek tük var az-çok biliyorum...

%20-30 az yakma meselesi ise 750 ile ilgili değil. Firmaların broşürleri-reklamlarıyla ilgili... Özellikle erkunt, tümosan vs...

Tekrar ediyorum en sağlamı 'traktör test merkezlerinin verileri' yoksa onlarca değişken var, aynı traktör bile 2 farklı tarlada farklı yakar...

senin bahsettiğin <bakım> konusu önemli olan pompa bakımlı enjektörler orjinal marka + çoğu eski makinalarda gazdan ayağını çektinmi motor kendini kesiyor ama yeni makinalarda herşeyi mazota yüklemişler gibime geliyor.
test merkezinin verileri de bence yanıltabilir.her marka kendi markasını kollar .bağımsız test merkezide bulmak biraz zor gibime geliyor.
ben aynı tarla,aynı zaman ,hemen hemen aynı pulluklardan bahsetmiştim.

Cll_ford link=topic=66839.msg758450#msg758450 date=1373901585' Alıntı:
arkadaşlar yaptığı işe göre pulluk diskaro vb. işlerde dekarda en az yakan traktörler hangileri ? Ve yaktığı miktarlar
konu fazla çarpıtılmış benzer hp gruplarında şeklinde olsa anlarımda biri 80 hp diğeri 55 hp az yakıyor çok yakıyor muhabbetine gerek yok

rolly link=topic=66839.msg762132#msg762132 date=1375101543' Alıntı:
konu fazla çarpıtılmış benzer hp gruplarında şeklinde olsa anlarımda biri 80 hp diğeri 55 hp az yakıyor çok yakıyor muhabbetine gerek yok
Aynen abi bi hp miktarı koyun onun sınıfında en az yakanı tartışalım... :)

şu aralar ençok 90 hp cıvarı traktörler meydanlarda bence 90 hp ye göre yapılan değerlendirmeler daha faydalı olur

tolga link=topic=66839.msg763443#msg763443 date=1375391438' Alıntı:
şu aralar ençok 90 hp cıvarı traktörler meydanlarda bence 90 hp ye göre yapılan değerlendirmeler daha faydalı olur
Kardeşim biri olsunda ne olursa olsun millet atıp tutuyor... bils-*-

tabi atmadan olsa iii olur nede olsa burada doğruyu bulmak için çabalıyoruz gerçekleri herkes bilmeli ki ona göre hareket edebilelim

tolga link=topic=66839.msg763449#msg763449 date=1375392407' Alıntı:
tabi atmadan olsa iii olur nede olsa burada doğruyu bulmak için çabalıyoruz gerçekleri herkes bilmeli ki ona göre hareket edebilelim
Haklısın Abi Şimdi bence 80-90 beygir az yakan , çok çeken , sağlam , Tipi hoş ve en ciğerli traktörü bulalım... :D

Zetor forterra 135/kendi sınıfında tüm rekorları kırıp 1. oldu..

Bu arada bizim noter onaylı Erkuntun muadili Lindler hiç de baş taraflarda değil, ilginç!

Fendt ayrıcalığını hemen belli etmiş.Zetorun az yakıyor olmasına şaşırdım.Dedikleri kadar iyi mi acaba?Sorunsuz bir makine mi?Kullanan var mı?Bu arada new Holland hayal kırıklığı yarattı bende...

İlk sırada gözüken fendt 155 bg.. Zetor 135 bg ve kendi sınıfında şu an rekor onda.

Forumda; bizde Zetor 90, Niğdede Zetor 10641, Yozgatta yeni kasa 8441, Akşehirdede eski kasa 8441 var.. toplam 4 kişi biliyorum..
Forum dışında 3-5 kişi daha tanıyorum zetora binen, yozgatta bi abimiz 7-8 senedir anahtar vurmadan biniyor mesela...

Yakıt dışında çekiş-rampa yarışlarında da hep başa güreşiyor Zetor, nette fendi geçip şampiyon olduğu videolar var.

En iyi yanı da tüm bu özelliklerine rağmen ulaşılabilir, makul fiyatlı bi makina, uçuk değil..

Peki bu kadar iyi de biz-Türkiye niye bilmiyoruz derseniz, bilmediğimiz o kadar çok şey varki :) avrupada çok yaygın, 80 ülkeye mal satıyor..
Bizde bu forumdan öğrenmiş, almış olduk.. şimdilik çok memnunuz, düşündüğümüzden de iyi çıktı..

Yakınınızda varsa mutlaka binin deneyin..

arkadaşlar malum ortak sorunumuz yakıt bu ls ler pullukta dekara ne kadar yakıyor...ben petrolde çalışıyorum uzel 3085 ler 1.5 lt 3095 dahada az hattatlat 2lt mf 285 ler 2.5 veya üzeri mf 398 1.75 veya altı mf yeni nesil simsın motorlu2635 ler 1.5lt traktör 2 vd ise sürüm derinliği düşüyor yakıt artıyor 4 wd ise sürüm derin yakıt aynı veya daha az...bu dediğim değerler 1 dönüm de (bin m.kare ) hesabıyla erkunt ve nh veya ls denk gelmediği içn fulluyip gözlem yapamadık bu ls nin silindir hac mi 3.2 çok merak ediyorum acaba pullukta ne kadar yakar bu ls hiç bilen yok mu ....

umut71 link=topic=66839.msg769745#msg769745 date=1377969930' Alıntı:
arkadaşlar malum ortak sorunumuz yakıt bu ls ler pullukta dekara ne kadar yakıyor...ben petrolde çalışıyorum uzel 3085 ler 1.5 lt 3095 dahada az hattatlat 2lt mf 285 ler 2.5 veya üzeri mf 398 1.75 veya altı mf yeni nesil simsın motorlu2635 ler 1.5lt traktör 2 vd ise sürüm derinliği düşüyor yakıt artıyor 4 wd ise sürüm derin yakıt aynı veya daha az...bu dediğim değerler 1 dönüm de (bin m.kare ) hesabıyla erkunt ve nh veya ls denk gelmediği içn fulluyip gözlem yapamadık bu ls nin silindir hac mi 3.2 çok merak ediyorum acaba pullukta ne kadar yakar bu ls hiç bilen yok mu ....
ford 7740 dekarda 1.5 litre ford 7610 1 litre

pancar zamanı bizim kasabadan şeker fabrikasına 20 km mesafe giderken arkada 25 ton yük ,gelirken de sade 2 römorkla (3600 kg) boşlar ile 80 TL mozot fiyatı 4,40 civarı