Yalpalayan Teker Tehlikeli mi?

Arkadaşlar römork tekeri yalpalıyor, sorun ne olabilir? Az da değil, bayağı yalpa var. Yerinden çıkar mı acaba, tehlikeli mi bu durum?

Tabiki teklikeli sorun başlıca aks yamuk olabilir tekeri aksa bağlayan rulman dağılmış olabilir eğer yalpalama merkezden değilse jant yamuk olabilir ama mutlaka özellikle yük altinda o teker ordan bı şekilde kopar yada çıkar

Ilk önce tekeri üzerinden tutup kuvetlice salla eğer boşluk varsa bilya boslugu yada bijon gevsemesi belli olur
Birde tekeri kirko yada takoz ile kaldirip çevirince belli olur jant yada aks yomukluğu
Zaten aks yada jant yamuk ise düzenli aynı sekilde yalpalar
Eğer bilye yada bijon boşluğu ise ses yapar düzensiz yalpalar

Ilk önce tekeri üzerinden tutup kuvetlice salla eğer boşluk varsa bilya boslugu yada bijon gevsemesi belli olur
Birde tekeri kirko yada takoz ile kaldirip çevirince belli olur jant yada aks yomukluğu
Zaten aks yada jant yamuk ise düzenli aynı sekilde yalpalar
Eğer bilye yada bijon boşluğu ise ses yapar düzensiz yalpalar
Söküp baktık. Bilyalar sağlam. Sanırım aks ya da jant yamuk. hangisi yamuk anlamıyorum tabi.

Aks yamuk olacağını sanmiyorum jant göbekten yamulmustur
Benimde tek dingil romorkta başıma geldi
Romork bir tekeri yüklü iken battı bende geri aşıri yüklendim pergel gibi donerek bir tur attık ama çıkmadı romork , orada yamuldu jant
Göbeğini kesip yeni yaptı tornaci ama kaynaklı şu an
Preste basip yapabilirler ama takım gerekli