Yan gergi kolları

Tarlaya girince kolları iki taraftan da 10 ar cm gevşet, ikinci çizgide yani sıraya girince pulluk kendi halinde iken 5 er cm e düşür, her iki tarafa da hareket edebilsin ve az manevrada çizgi bozulmasın.
Pulluk kendi halinde iken önceki çizgiyi kapatmiyorsa veya fazla kapatiyorsa pulluk çeki demirinden kaydır ve ayarla, traktör yan gergi kollarından ayar yapmaya çalışma.
 
Pimli olanlarda yolda sabitleme kilitleme yapılabilir
Ama tarlada sabitleme kilitleme yada zincirli kollarda gerginlik , hodrolik kollarinin hassasiyet yapmasına engel olur , yakıtı çekişi etkiler
Yani arkadaşlarında dediği gibi toprak işleme ekipmanlarinda hidrolik hassasiyet gerektiren durumlarda tarlada calisirken belli bir miktar bosluk olmalı
 
pulluğun çeki demiri derken ? orayı biraz açarmısın üsdadım ben anlayamadım.

Bu demir sağa sola kaydirilabiliyor. Yan gergiler gevşek iken önceki çizgiyi ideal kapatması lazım.
Örneğin pulluk sağ tarafa çok yakın gidiyorsa, ilk bıçak yarım tutuyorsa sol gergiyi gerdirip pulluğu sola çekmeye çalışmamak gerek.
Bu ayar yapıldıktan sonra gergileri traktörün kollarının lastiklere doğru ölçü ile 5 er cm sağa sola pay yeterli olur, daha fazla boşluk bırakırsan sıra sonlarında dönerken traktör pulluk cizilerine girip çıkarken çok fazla sallanıp kollar kırılabilir.
 
Valla abi ben bi salıyorum zincirleri, ilk uç ile lastik arasında boşluk kalmayacak şekilde. Pulluk yarım metre sağa sola sallanıyor. Az gaz verince kapatmama gibi bi sorun kalmaz zaten. Çok kasmayın salın gitsin ( pulluğu demiyorum kendinizi kasmayın [emoji23] ) kolay gele
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt