Tüm bitkilere yapılıyor, analiz başına 120 lira ödedim. Toprak analiz sonucunda azot, çinko, fosfor eksikliği gözlemledim. Çinko haricindeki eksikleri taban ve üst gübre ile karşıladım. Fakat çinkoyu yapraktan verdim. Gördüğüm kadarıyla yeterli olmamışFiyat hakkında bilgi verebilir misiniz ve bilginiz varsa mısır ayçiçek gibi bitkilere de yapılıyor mu laboratuvarda
Teşekkür ederim önümüzdeki hafta pas ilacı ile birlikte tekrar çinko ve amino asit uygulıyacam sonrasında aynı parsellerde tekrar numune alıp sonuca bir dağa bakmak istiyorum.Mehmet Ali Bey sizi tebrik ederim. Yapraktan çinko ve üre beslemesi mevcut hali daha da ileriye götürecektir. Bayrak yaprakta tarlanızın zayıf gördüğünüz alanında da yapmanızı tavsiye ederim.
Bu linkteki çalışmada trakya şartlarında yaprak analizine göre yapılan yaprak gübrelemesinin verime ne kadar etki yaptığını inceleyebilirsiniz. http://acikerisim.nku.edu.tr:8080/xmlui/bitstream/handle/20.500.11776/453/0042621.pdf?sequence=1
Teşekkür ederim umarım emeklerinizin ve araştırmalarınızın sonucunu alırsınız bereketli olsunTüm bitkilere yapılıyor, analiz başına 120 lira ödedim. Toprak analiz sonucunda azot, çinko, fosfor eksikliği gözlemledim. Çinko haricindeki eksikleri taban ve üst gübre ile karşıladım. Fakat çinkoyu yapraktan verdim. Gördüğüm kadarıyla yeterli olmamış