yarayışlı icat yapan varmı

Ynt: yarayışlı icat yapan varmı

benim icadım olmadı ama babamın icadı olmuş
ilk havuç ektikleri zaman yani 25 yıl önce havuç yıkama makinesini icat etmiş makineyi tarif edeyim varil şeklinde yuvarlak delikli sactan yaptırmış tabi şimdi geliştirdiler makineyi ama yinede makinenin içinden geçiyor havuçlar

gezegen link=topic=49639.msg491693#msg491693 date=1324057368' Alıntı:
işte güzel bir örnek bunu bende yapayım ok-*-s
güzel bir taşlama motoru olur bile yapar
Taşlama motoru nedir, ne işe yarar, nasıl yapmayı düşünüyorsun. Bu mazot çekme işi çok güzelmiş. Motora mazot koymak gerçekten çok zor bir iş teşekkürler.

gezegen link=topic=49639.msg491767#msg491767 date=1324060291' Alıntı:
bu makınaların nekadar teklikeli olduğunu geçen okulda hocamızın anlattığı bi olayda duydum.. kullanmayı bilmeyen bi öğrenci taşın uç kısmı yerine yen tarafına bi demir çubuk değirmiş bundan dolayı taş patlaması denen olay gerçekleşmiş ve yaklaış 3000 devirle dönen taş parçalanmış çocuğun boynunu kopartmış LÜTFEN DİKKAT :(

anayurtlu 3105d link=topic=49639.msg491928#msg491928 date=1324073501' Alıntı:
mu makınaların nekadar teklikeli olduğunu geçen okulda hocamızın anlattığı bi olayda duydum.. kullanmayı bilmeyen bi öğrenci taşın uç kısmı yerine yen tarafına bi demir çubuk değirmiş bundan dolayı taş patlaması denen olay gerçekleşmiş ve yaklaış 3000 devirle dönen taş parçalanmış çocuğun boynunu kopartmış LÜTFEN DİKKAT :(
gerçektende olaylar kullanmasını bilmemekten kaynaklanıyor .. aynı olaty spiral dede olur taş patlar dikkatli kullanmak lazım

yanlız adam link=topic=49639.msg491432#msg491432 date=1324044072' Alıntı:
ben geçensene buğday saplarını dağıtmak için bir makina yapmıştım
Bunu açıklasanız da arkadaşlarımız bilgilerinizden yararlansa ne kadar iyi olur değil mii ?
Mühendis link=topic=49639.msg491565#msg491565 date=1324049826' Alıntı:
Babamla rüzgar gülü yaptık, şarj dinamosuna bağlı. Aküyü şarj ediyor, istersek invertörle 220 ye çevirip 650 Watt a kadar cihazları da çalıştırabiliyoruz. Büyüyünce kuyudan su çekecek. Biraz da güneş paneli vs ile hibrid olacak.
Şarj dinamosu olarak ne kullandınız? rüzgar gülünde kanat olarak ne kullandınız, kanat boyları ne kadardı yeterli aküyü ne kadarlık zamanda şarj edebiliyordunuz?
Kısaca ayrıntılı bir açıklama yapmanız çok yararlı olacaktır.
Teşekkürler.

Mühendis link=topic=49639.msg491565#msg491565 date=1324049826' Alıntı:
Babamla rüzgar gülü yaptık, şarj dinamosuna bağlı. Aküyü şarj ediyor, istersek invertörle 220 ye çevirip 650 Watt a kadar cihazları da çalıştırabiliyoruz. Büyüyünce kuyudan su çekecek. Biraz da güneş paneli vs ile hibrid olacak.
Bana bir tane lazım bundan.

Köye gittiğimde fotoğraf getireyim, şu an yok. Fiat 640 ' ın eski şarj dinamosunu tamir ettirmiştik, yedek olarak duruyordu. Kanatları; galvaniz sacı, profile monte ederek sabitledik, denemelerimizde 12V-150 Ah akü kullandık ama tam doluncaya kadar beklemedik, tam doldururmu bilemiyorum. Biz de vakit oldukça deniyoruz, daha tam bir çalışma yapmadık, öyle bir denemeydi.

n_cebeci link=topic=49639.msg492668#msg492668 date=1324157850' Alıntı:
Bunu açıklasanız da arkadaşlarımız bilgilerinizden yararlansa ne kadar iyi olur değil mii ?Şarj dinamosu olarak ne kullandınız? rüzgar gülünde kanat olarak ne kullandınız, kanat boyları ne kadardı yeterli aküyü ne kadarlık zamanda şarj edebiliyordunuz?
Kısaca ayrıntılı bir açıklama yapmanız çok yararlı olacaktır.
Teşekkürler.

buğdaylar biçildikten sonra bicerin oluşturduğu buğday sapı sıyardımlarını dağıtıp sürerken pulluğun toplmamasını sağlarız
bizim havanımız olmadığı için sapların gübre olmasına sağlıyoruz
kuyrukmiline bağlı bir sistem bu şafta bağlı bir mil var mimin diğer ucunda da iki adet daireye bağlı kalın 4 adet 15 cm genişliğinde lastik ipli kayış var ve tabi bu mili sabitleyen bir kasadan oluşuyor köye gidince resimini çeker gönderirim

traktörün ön ağırlığına süklüp takılabilen böyle kazıkları olan bişey yaptım.Toprak tavlıysa tırmık çekmeye gerek yok traktörün önüne takıyorum onu önden kum gibi yapıyor toprağı arka hidroliklerdede mibzer oluyor bence yarayışlı 5 cm kazık arası var istediğin kadar uzatıp kısaltabiliyorsuın çivilerle bi ara fotolarınıda atarım siteye tamamen made in bolu ok-*-s

Freston link=topic=49639.msg504082#msg504082 date=1325691913' Alıntı:
traktörün ön ağırlığına süklüp takılabilen böyle kazıkları olan bişey yaptım.Toprak tavlıysa tırmık çekmeye gerek yok traktörün önüne takıyorum onu önden kum gibi yapıyor toprağı arka hidroliklerdede mibzer oluyor bence yarayışlı 5 cm kazık arası var istediğin kadar uzatıp kısaltabiliyorsuın çivilerle bi ara fotolarınıda atarım siteye tamamen made in bolu ok-*-s
Foto çekte bi görelim kardeş.

demirciler_14 link=topic=49639.msg504100#msg504100 date=1325692594' Alıntı:
Foto çekte bi görelim kardeş.
ah bi köyde olsam angaradayım şuan okul var işte haftasonu inş kar yağmazda yollar kapanmaz geçen hafta gidecedim köyün yolu kapanmış gidemedim inş bu hafta gideceğim :)

Freston link=topic=49639.msg504114#msg504114 date=1325693213' Alıntı:
ah bi köyde olsam angaradayım şuan okul var işte haftasonu inş kar yağmazda yollar kapanmaz geçen hafta gidecedim köyün yolu kapanmış gidemedim inş bu hafta gideceğim :)
İnşallah dostum paylaşımlarını bekliyoruz. :)