Ynt: yarı açık besi
En düşük yer 4 metre. Lakin İsmail Abi ' nin dediği gibi, yerden (kota göre değişiyor) 60-100 cm yükseltildi.
İç kısma dolgu yapacaktık. Sonra ilk yıl biraz toprak basılsın diye bıraktık. Baktık, içerisi gübre biriktikçe yükseliyor, yıl sonunda ancak saç seviyesine ulaşıyor, doldurmasak daha iyi olur dedik. Geçekten de öyle oldu. Gübre saçlara değmediği için saçlarda ve metal aksamda en ufak bir deformasyon olmadı.
Diğer türlü gübreyi çıkarırken saç aksama zarar verme ihtimali bulunuyor. Şu bre çıktıktan sonraki hali:
Büyükbaşta tabanı beton yapmak en doğrusu tabi.
Branda olayı benim de aklıma gelmişti. Burada yapan da arkadaş oldu. Ama soğuk konusunda kötü oluyor. Rüzgar yırtma da yapabiliyor. En önemlisi de, kapıları kaldırdığınızda, yazın en gerekli olan 'gölge' alan, %30 artıyor. Brandada bu şansınız yok.
ibo71 link=topic=85469.msg1020923#msg1020923 date=1441215920' Alıntı:sizin sistemde çok güzelmiş. yükseklik kaç metre baya yüksek duruyor. biz sizin yaptığınız sistemi şöyle düşünmüştük 30 metre uzunluk 5 metre genişlikte iki branda alıp kışın ve yazın duruma göre makaralı bir sistemle indirip kaldırmak. yapılacak yerin sağında solunda hiç bir yerinde duvar işi yok betonu sadece temelde kullanacağız gerisi demir saç ve çadır olacak. çadırın kullanımı daha pratik olur diye düşündüm sizin o saçları kaldırmak zahmetli gibi geldi bana traktörün önüne falan takıp mı kaldırıyorsunuz yada 3-4 kişi ancak kaldırır. sizce bu çadırın bir sıkıntısı olur mu.
En düşük yer 4 metre. Lakin İsmail Abi ' nin dediği gibi, yerden (kota göre değişiyor) 60-100 cm yükseltildi.
İç kısma dolgu yapacaktık. Sonra ilk yıl biraz toprak basılsın diye bıraktık. Baktık, içerisi gübre biriktikçe yükseliyor, yıl sonunda ancak saç seviyesine ulaşıyor, doldurmasak daha iyi olur dedik. Geçekten de öyle oldu. Gübre saçlara değmediği için saçlarda ve metal aksamda en ufak bir deformasyon olmadı.
Diğer türlü gübreyi çıkarırken saç aksama zarar verme ihtimali bulunuyor. Şu bre çıktıktan sonraki hali:

Büyükbaşta tabanı beton yapmak en doğrusu tabi.
Branda olayı benim de aklıma gelmişti. Burada yapan da arkadaş oldu. Ama soğuk konusunda kötü oluyor. Rüzgar yırtma da yapabiliyor. En önemlisi de, kapıları kaldırdığınızda, yazın en gerekli olan 'gölge' alan, %30 artıyor. Brandada bu şansınız yok.