Sayın trakklub üyeleri bugün itibariyle 10 dekar denemelik kışlık yem bezelyesi ektim. Torunoğlu ' n dan (www.torunoglutohum.com) 6.5tl /kg ye sertifikalı ithal tohumları aldım. 25 kg lik torbalar halinde geldi. Torba başı 12.5TL kargo ödedim. Tohumlar alfa tohum/balıkesirden geldi. Önceden çizel çektiğim tarlaya saçtık üstünden hafif merdaneyle hızlıca geçtim. Bezelye Cinsi : Rose,Patates yeri olduğu için hiç gübre kullanmadım.Malum patates yerinde buğday mütiş oluyor.Buda olacaktır diye düşünüyorum. 10kg bezelye 10kg çavdar karıştırdım. Çavdar susuz olduğu için tercih ettim.
Burada ilkkez ekiliyor bende çok merak ediyorum olacakmı olmayacakmı. En kötü ihtimalle masraflar boşa gider. Bizim buranın kışı çok serttir inşallah soğuk almaz. Mayıs gibide biçip balya yapmayı düşünüyorum. Hemen ardından tarlayı sürüp patates ekeceğim. Asıl amacım yeşil gübre görevi görmesi hemen yan tarlayada bezelye ekmeden aynı patatesi ekicem fark edecekmi göreceğim. Biçim zamanına kadar mümkün oldukca bu başlık altına resimlerini atıcam. Bilginize.
Burada ilkkez ekiliyor bende çok merak ediyorum olacakmı olmayacakmı. En kötü ihtimalle masraflar boşa gider. Bizim buranın kışı çok serttir inşallah soğuk almaz. Mayıs gibide biçip balya yapmayı düşünüyorum. Hemen ardından tarlayı sürüp patates ekeceğim. Asıl amacım yeşil gübre görevi görmesi hemen yan tarlayada bezelye ekmeden aynı patatesi ekicem fark edecekmi göreceğim. Biçim zamanına kadar mümkün oldukca bu başlık altına resimlerini atıcam. Bilginize.