PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
yem sıkıntısına çare var mı?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="behcet arı" data-source="post: 1423232" data-attributes="member: 57589"><p>dünyada bazı ülkelerde, kabayem (otyem) ihtiyacını karşılamak için...</p><p>bir yılda, iki ürün ekilmektedir...</p><p>genellikle, birinci ekimde buğdaygil (arpa, buğday), ikinci ekimde baklagil (soya)...</p><p>buğdaygil (arpa, buğday, yulaf) ekimlerini, ikinci bir ürün (soya, mısır) takip etmektedir...</p><p>ya da ekin biçildikten sonra ayçiçeği ekilmesi gibi...</p><p>ekin biçildikten sonra silajlık mısır ekilmesi gibi...</p><p>birinci ürün, silaj yapmak üzere ya da kuruot yapmak üzere, buğdaygil bitkisi başak verme evresinde, tanede süt evresinde ya da tanede hamuroluşma evresinde biçilir...</p><p>tahıl silajı ya da kuruot yapılır (tahıl üretmeye göre bir ay erken biçme, ikinci ürüne daha çok zaman ayırma)...</p><p></p><p>çift ürün denendiğinde, tatbik edildiğinde sulama imkanı olup olmadığı dikkate alınmalıdır...</p><p></p><p>bu çift ürün ekimleri akdeniz bölgesinde (çukurova), güneydoğu anadolu bölgesinde, ege bölgelerinde denenmeli...</p><p>iç anadolu bölgesinde, trakya bölgesinde bu ikili ekim denenebilir...</p><p></p><p>çift ürün ekimi ile (bir yılda iki ürün ekmekle), kaliteli otyem (kaliteli kabayem) üretimi, kesif yem ihtiyacını azaltır mı?</p><p></p><p>bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar....</p><p>bilgisini paylaşması halinde, gelecek senelerde, kaliteli otyem (kabayem) sıkıntısı azalır...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="behcet arı, post: 1423232, member: 57589"] dünyada bazı ülkelerde, kabayem (otyem) ihtiyacını karşılamak için... bir yılda, iki ürün ekilmektedir... genellikle, birinci ekimde buğdaygil (arpa, buğday), ikinci ekimde baklagil (soya)... buğdaygil (arpa, buğday, yulaf) ekimlerini, ikinci bir ürün (soya, mısır) takip etmektedir... ya da ekin biçildikten sonra ayçiçeği ekilmesi gibi... ekin biçildikten sonra silajlık mısır ekilmesi gibi... birinci ürün, silaj yapmak üzere ya da kuruot yapmak üzere, buğdaygil bitkisi başak verme evresinde, tanede süt evresinde ya da tanede hamuroluşma evresinde biçilir... tahıl silajı ya da kuruot yapılır (tahıl üretmeye göre bir ay erken biçme, ikinci ürüne daha çok zaman ayırma)... çift ürün denendiğinde, tatbik edildiğinde sulama imkanı olup olmadığı dikkate alınmalıdır... bu çift ürün ekimleri akdeniz bölgesinde (çukurova), güneydoğu anadolu bölgesinde, ege bölgelerinde denenmeli... iç anadolu bölgesinde, trakya bölgesinde bu ikili ekim denenebilir... çift ürün ekimi ile (bir yılda iki ürün ekmekle), kaliteli otyem (kaliteli kabayem) üretimi, kesif yem ihtiyacını azaltır mı? bu konuda tecrübesi, bilgisi olanlar.... bilgisini paylaşması halinde, gelecek senelerde, kaliteli otyem (kabayem) sıkıntısı azalır... [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
yem sıkıntısına çare var mı?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt