Yeni Doğan Buzağılara Yumurta Yedirilmesi

İyi akşamlar arkadaşlar, yeni doğan buzağılara bazı bölgelerde yumurta yedirildiğini duydum.

yumurtanın ne gibi faydaları var, kaç günlükken yediriliyor, ne sıklıkla yediriliyor, süt ile mi karıştırıyorlar yoksa ağzına mı kırıyorlar

bilgisi olan var mı acaba ???

Ben annesi ölen ikiz kuzuların var onlara inek sütü ile birlikte veriyorum buzağı da eğer çok zayıf ve hasta değilse gerek yok kanaatindeyim verilse iyimi olur ama maliyet artar kuzulara inek sütü pek yaramıyor ben onun için veriyorum

Buzağıları bilmem ama annesi olmayan yavru köpeklere süte yumurta karıştırılıp veriliyor. Mantıklı olanı sütle karıştırıp vermek ama vermek sakıncalı mıdır, değil midir bilemem. Bence gerekli proteini anne sütünden de alabilir.

Araştırma sonucunda protein takviyesi olsun diye yediriyorlarmış, ayrıca bazı kesimde kabuğu ile yediriyorlarmış kabuğunda kalsiyum olduğu için, ama yine de kafamda sorular var ??? bir veterinere danışmak lazım

bız 15 gun ıcırdık ama 40 gun olmak sartıyla gunde 1 defa agzına kırardık. buzagının buyumesı daha farklı oluyor dedıler ama 40 gunu tammlayamadıgımız ıcın sonuc goremedık