Bereketli olsun, 2 hafta olduğuna göre çıkışlar tamamlanmıştır. Toprakta kaymak tabakası oluşmuş dekara kaç kğ tohum attınız bilmiyorum ama muhtemelen tohumun bir kısmı çıkış yapamamış. Bundan sonra bitkinin su ihtiyacına göre, toprağın tav durumuna göre sulama yapabilirsiniz, zira gece sıcaklığı düşmeye başladı su tüketimi azalacaktır. Toprak üşümesini duymadım hiç. Hangi tohum çeşidini ektinizSelam arkadaşlar 2 hafta önce 17 dönüm yonca ektim. Hat değiştirerek 3 er saat suladım. Yani 3-4 kere sulanmıştır yonca ilk defa ektim. Sulamaya devam edeyim mi sizce komşumuz çok suluyorsun toprak üşür dedi siz ne dEkli dosyayı görüntüle 65069Ekli dosyayı görüntüle 65070üşünüyorsunuz
Kymak tabakası kırmaya as21 veya solucan gübresi uygularsanız iyi olur. Tohum miktarıda idealSelam arkadaşlar 2 hafta önce 17 dönüm yonca ektim. Hat değiştirerek 3 er saat suladım. Yani 3-4 kere sulanmıştır yonca ilk defa ektim. Sulamaya devam edeyim mi sizce komşumuz çok suluyorsun toprak üşür dedi siz ne dEkli dosyayı görüntüle 65069Ekli dosyayı görüntüle 65070üşünüyorsunuz
Ekmeden önce hayvan gübresi atmıştık bu şekilde dursa sıkıntı olur mu kaymak tabakası çok sıkıntı çıkarır mıKymak tabakası kırmaya as21 veya solucan gübresi uygularsanız iyi olur. Tohum miktarıda ideal
Yoncanın gelişimi yavaş olur.Ekmeden önce hayvan gübresi atmıştık bu şekilde dursa sıkıntı olur mu kaymak tabakası çok sıkıntı çıkarır mı
17 dönüme 10 kamyon attık hafif yaştıYoncanın gelişimi yavaş olur.
Hayvan gübresi ne kadar kullandınız
Çok güzel yapmışsınız . Hayvan gübresi olan yerde çok kaymak tabakası oluşmaz normalde. Kurutmadan mı sürdünüz17 dönüme 10 kamyon attık hafif yaştı
Bitiş sıklığı iyi görünüyor.değerli bilgileriniz için teşekkürler hocam şuan biraz seyrek ilerde sıklaşır mı sizce. toprağın alt tarafları nemli yani toprağı aldığım zaman çiğköfte gibi sıkılıyor herhalde normaldir
manisa da da daha cok ekim ayında ekmeyi tercih ediyorlar, ,ilk baharda ekince cok ot oluyor diye.Aleyküm selam, Bereketli olsun.
Yonca ekimi için genelde ilk bahar mevsimini tercih ediyoruz.
Temmuz sonu anıza hayvan gübresi dağıtıp derin bozma yaparız, Kasım'da ikileme , kışın tarlanın ot yapmaması için yonca ekiminden 45 gün önce Şubat ayı başı ve ortalarında ot ilacı , hava durumuna göre Mart ortası, sonları , Nisan ortaları gibi ekim işlemi yaparız.
Sonbahar ekimleri genelde Eylül ortaları gibi yapılır , Kasım ayı ortalarında yonca bir tur biçilerek kışlamaya bırakılıyor.
Tohum elle saçılacaksa 5 kg/dekara kadar kullanılabiliyor.
Bitiş sıklığı, 5,5 kg tohum kullandığınızda kırçı yağmış gibi olması gerekirdi, biraz seyrek görünüyor, çimlenme kayıpları olmuş ama yeterli bitiş sağlanmış.
Sulama miktarı, bitkinin toprakta çıkış yapacağı 3 cm kalınlıktaki tabakayı nemli tutacak kadar olması yeterli olur.
Yonca tam çıkış yapana kadar toprak hep nemli olmalı.Arkadaşlar 16 ağustosta ektiğim yoncanın son hali bu çok ot oldu yonca biraz seyrek gibi geldi. Ben bunu kışa bu şekilde bırakayım mı birde seyrek olduğu için Mayıs'ta üstünden mibzetle tekrar eksem olur muEkli dosyayı görüntüle 65408Ekli dosyayı görüntüle 65409Ekli dosyayı görüntüle 65410Ekli dosyayı görüntüle 65411Ekli dosyayı görüntüle 65412Ekli dosyayı görüntüle 65413Ekli dosyayı görüntüle 65414
ekeli 1 ayı geçti. çıkış devam eder mi halaYonca tam çıkış yapana kadar toprak hep nemli olmalı.
Ekimi mibzerle düzgün dekara 4_5 kg yaptığınızı düşünüyorsanız kendini kapatır yonca.
Bizde 1 ay önce ekenler bikacgüne 1.bicimi yapacaklar ektikten sonra 2 hafta aralıklarla yağis oldu tam yonca havası oldu birde eskişehir bize göre cok soguk bugün ordaydım üşüdükekeli 1 ayı geçti. çıkış devam eder mi hala
hiç sorma montsuz çıkamaz olduk.yoncayı biçemicem ben kışa böyle giricek o zamanBizde 1 ay önce ekenler bikacgüne 1.bicimi yapacaklar ektikten sonra 2 hafta aralıklarla yağis oldu tam yonca havası oldu birde eskişehir bize göre cok soguk bugün ordaydım üşüdük
Devam eder fotoğrafları bulayım atarım buradan. Güzün ektiğim yonca bu baharda çıktı desem yeridirekeli 1 ayı geçti. çıkış devam eder mi hala