YONCA HAKKINDA YARDIM

Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce ektiğimiz yonca seyrek çıktı bu durumda neler yapılabilir? üzerine mibzerle tekrar ekmek başarılı olurmu? yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: YONCA HAKKINDA YARDIM

ukalapoyraz link=topic=68273.msg777244#msg777244 date=1379865136' Alıntı:
Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce ektiğimiz yonca seyrek çıktı bu durumda neler yapılabilir? üzerine mibzerle tekrar ekmek başarılı olurmu? yardımcı olursanız sevinirim

seyrek çıkmasının nedeni ne acaba ,sorunun cevabını tam bilmeden tekrar ekerseniz sonuç benzer olabilir

civar tarlalarda yonca eken varmı karşılaştırıdınızmı yoncaları acaba ? tohumundanda olabilir yada taban suyu seviyesi bazı durumlarda kök çürüğü ve küsküt otundanda oluyor

taban suyunda sıkıntı yok. Tohumda güzeldi ama toprak sulandıkça sertleşti yoncada çıkamadı

Seyrek çıktı derken nekadar seyrek? Dekara ne kadar tohum attın? ve ekim derinliği çok önemli.Sen kafanı yorma.Yonca öle mübarek bi bitki ki sıkça sulayıp biçtikçe gürleşir ve sıklaşır.Bizimkide öyle olmuştu.

Hocam Seyrek Derken Çok Aşırı Derecede mi Seyrek ? Yonca Zaten İlk Çıkışta Seyrek olur...
Ne Kadar Tohum Attığınızı Söylerseniz Ve Bi Kaç Foto Paylaşırsanız Daha Güzel Şekilde Yardımcı Olabiliriz...

dekara 4 kg kaplı tohum attık. Evet yonca seyrek çıkar ama daha önce ektiğim yoncayla kıyaslıyorum onun çıkışına göre bu biraz seyrek oldu.