yonca paketlemede tavsiye almak istiyorum

arkadaslar yoncayı yarın bıcıcez ama benı dusunduren su 1.yoncayı bıcınca hemen paket yapalım mı yoksa kurumasını mı bekleyelım inekler ıcın hangısı daha verımlı olur ve hasbaylı şekıde mı yapalım yoksa haşbaysızmı hangı secenekler daha verımlı olur ınek ıcın yararlı olması ıcın vıtamın proteın bakımından aslında yaşken balye baglamaz gıbı gelıo ama uzmanlarına soruyım dedım... sımdıden verıcegınız cevaplar ıcın tesekkurler...

Ynt: yonca paketlemede tavsiye almak istiyorum

Kurutmanı tavsiye ederim yoksa nem çürümeye yol açar.içi küflenir ve küf hayvanda rahatsızlığa yol açar. Zehirler ve ishal baş gösterir

snl09 link=topic=83945.msg1002981#msg1002981 date=1432218601' Alıntı:
Kurutmanı tavsiye ederim yoksa nem çürümeye yol açar.içi küflenir ve küf hayvanda rahatsızlığa yol açar. Zehirler ve ishal baş gösterir
saol kardesım pekı hasbaylımı yapalım hasbaysızmı

bence kurutma daha önce araştirmistim kurudugunda besin değerinde ve ağırlığında azalma oluyor yas yonca ineklerde kuru yoncaya gore daha iyi verim elde edilmesini sağlıyor hava almassa küflenme olmaz silajdaki mantık düzgün paketlendiginde hic bir sorun olmaz buyuk çiftliklerin çoğu yas paketlemeyi tercih ediyor ama sen yine de bi araştır

Kalibso ben yonca yetiştiricisiyim. Yoncayı sakın kurutup haşbaylamaya kalkma, makina zaten bağlamaz, un ufak olur, iplerinden tutupda kaldıramazsın bile. Dağılır gider. Yapacağın işi söylüyorum. Yoncayı sabah biçtikten sonra 2 gün hiç elleme, yerde kurusun, sonra sabah 4,5-5 de gideceksin biçilen 3 yığını bir araya getireceksin, sabah çok erken gitmenin sebebi geceden çiğ düşeceği için, yaprakları dökülmez. Fazla kurcalamadan 3 nü bir araya getir bırak. Bu sabah çevirme işini öğle vakti yaparsan yapraklar dökülür, sapı kalır, oda hiç bir işe yaramaz. Böylee bakar kalırsın. Çevirme işini yaptıktan sonra 1 günde öyle bekleyecek, sıra geldi balya yaptırmaya, balya makinasıda sabah 4-5 de tarlada işe başlamış olacak. Güneş doğmadan işi bitirecek. Ok.

tesekkurler abı bu su demek oluo hasbaysız makına kullanılcak 3-4 gun gunselendırme olcak ondan sonra erkekn saatlerde pakete gırılıp ıs tamamlanıcak bı de alt ust yanı cevrılcak yonca :) bılgıler ıcın co saol abı

simdi arkadas paket demis yonca silahi mi yapicak yoksa balya mi balya ise sagalassos abimizin dedigi dogru silaj yapicaksaniz araştirin

Yonca kurumadan basılır mı? Biçtikten sonra direk basılırmı onun yaşı nemi balyayı çürütür. Mahveder. Bazen çiy cok yağmış oluyor o bile paketleri bozuyor

Paketten kasıt balya yapmak mı yoksa streç filmle kaplamak mı ? Orayaı bi netleştirmek lazım. :D