Yonca tohum önerisi

Arkadaşlar merabalar bu yıl hayvanlarımız için yonca ekmeyi planlıyoruz iç anadolu konya karaman bölgesine uygun yüksek verimli kaliteli tohum önerileriniz varsa paylaşmanız mümkünmüdür ?

Bizde ektik geçen sene Çanakkaledeyiz biz dönüme 23 balya aldık yoncadan 7 yada 8 biçim yaptık havalar kurak gidince.
Son biçimlerdede 17-19 arası değişti ismini unuttum ama isterseniz sorarım

01 nisanda yonca tohumu sordum Almanya menşeli sertifikalı tohuma kg fiyatına 25 tl dedi dönüme 4 kg atılıyormuş. Birde tarım krediden ve pancar kooperatifine soracağım.Yerli tohum kullanma taraftarıyım. İnşallah bulabirim.

kayseri kavaldan baska yonca tohumu onermem birde magna 601 oneririm bir ara cia ekmistim comak gibi kalin ve 2. yilindan sonra acayip seyreliyo verim normal ama cok kalin

Ne kadar verim alıyorsunuz dekara kaval yoncasından ve Niğde iklimine uygunmudur Kayseri kaval yoncası

hocam iki bicim aldik daha ama verim guzel digerlerine gore tabi
senin sulamana bakimina yerin durumuna gore degisir ben 5 derim senin orda 10 alirsin ben 20 derim senin orda degisir birde makinacinin basim zamani ve balya agirligi onemli

hocam iki bicim aldik daha ama verim guzel digerlerine gore tabi
senin sulamana bakimina yerin durumuna gore degisir ben 5 derim senin orda 10 alirsin ben 20 derim senin orda degisir birde makinacinin basim zamani ve balya agirligi onemli

Haklısın doğru söyledin en iyisi ekmeden önce toprak analizi yaptırmak ona göre tohum seçmek gerekir balyalarda 20-25 kg den aşağı basılmaması lazım