Yonca yetiştiriciligi

Ota donmesi birazda tohumun kalitesi ile alakali ben piyasaya yonca baglıyorum 4 5 senelik yoncalar var 1 tane ot yok tertemiz bazilari var 2. Senesi komple ot oluyor her bicim

Bizde bi Kasım’da ektik birde nisanda ektik henüz biçmişliğimiz yok yonca :( ektikten sonra sulayacaksın yağmurlama vs ve üre vs gübre atmak gerekiyor . Ot ilacı da atmak lazım otu azaltmak için

Şöyle çıtır çıtır kuzu yoncası alamıyoruz kazık gibi otluk altı kazık yonca şapı oluyor şöyle bi takvimi olan yok mu arkadaşlar biçiyorum şunu yapıyorum suluyorum diye

Şöyle çıtır çıtır kuzu yoncası alamıyoruz kazık gibi otluk altı kazık yonca şapı oluyor şöyle bi takvimi olan yok mu arkadaşlar biçiyorum şunu yapıyorum suluyorum diye
Tam cicek acmadan tomurcuk zamani bicim yap bicimden 2 gun sonra 3 er namlu topla 1 gun sonra yada 2 gun sonra duruma gore gece 9 10 gibi yada sabah 8 9 gibi bagla bazen sabah ciğ oluyor ıslak olabilir ama gece garanti ipek gibi yoncan olur