Uzun yayla rencberi cevabınız için teşekkür ekim yapacağım yeri Google earttan 1700 rakım olduğunu ölçtüm( sizinkiyle aynı rakım) araziye genel anlamıyla döneminde yağmur ve kar yağışı oluyor ayrıca yükseklikten dolayı yazları serin bir rüzgar esintisi olur yanlız sulama şansım bulunmuyor ilkbahar geç donları görülüyor bu açıklamam dahilinde tohum önerin olursa memnun olurum
Yine aynı tohumları söylerim. Verim düşmeye başlayınca artık çeşit değiştiririz düzenli olarak. Geçmişte,
Rus buğdayı (kılçıksız) , krasunia odeska, esperia, ektik; arada deneyip de tutmayanları saymıyorum hepsini hatırlamıyorum da açıkçası.
Bu çeşitler müthiş verim yaptı burada. Bu sene öyle bir lüksümüz olmadığından yeni tohum denemedik.
Beyaz buğday bayraktar ekiyoruz bir de taşlı icar tarlalara. O da zayıf topraklarda kendini idare ediyor açıkçası esperia araya gitmesin diye bayraktar ekiyoruz oralara. Yine de deneyin derim.
Kızıltan da güzel verdi o da 500 civarı diye hatırlıyorum. O sene güzel seneydi .
Burada haziranda bile don görülür. Arpa ekerken kar yağabilir, ektikten sonra 40 gün damla düşmeyebilir, acayip bir yer