Tümosan 82 80 n traktör yokuş aşağı yük itiyor nasıl çözümler bulabiliriz?
Römork freni, veya fren görevi görecek farklı mekanizmalarTümosan 82 80 n traktör yokuş aşağı yük itiyor nasıl çözümler bulabiliriz?
Farkli mekanizma ?Römork freni, veya fren görevi görecek farklı mekanizmalar
Bizim buralarda dağdan odun indirilirken römorkun tekerleklere kızak gibi birşey takarlardı. Teker kızağın üzerine çıkarılır zincirlerle bağlanırdı. Sonra o teker kızağın üzerinde dönmediği için frenleyerek inerdi. Farklı yörelerde farklı uygulamalar oluyor. Mesela bizim buralarda T demiriyle römork çekilir. Bi abi römork okunun altına ağaç bağlamıştı. T kilidini çıkarıp kolları aşağıya saldığında o ağaç fren yapıyorduFarkli mekanizma ?
Traktörün indirdiği yüke oranla hafif kalması nedeni ile problem yaşıyorsunuz.
Ya ağırlık arttıracaksınız,
Yada yükü hafifleteceksiniz.
Ikiside olmuyorsa römork frenine yönelin.
Hidrolik fren diosin agamEvet aynı sorun bizdedir var
Mesela 8 ton gibi odun yüklü römorkla 10 km gibi inişli yolda 8066 2002 modeli traktörde her vitesi denedim hiç bir vitesinde dahi motor Konperasörü yok römork motoru ite ite inletiyor müdahale edilmese 3000 deviri ğeçiyor devir saati römork firenine basa basa kına geldi ve oda 15 daka sonra ısındı sonra römorkun fireni soğusun diye basmadım traktörünkine bas çek bas çek ondanda değişik kokular hissettim sonra tekrar römork fireni sonra traktör fireni derken yokuşlar bitti
Aynı yolda Ford 6600 aynı şartlarda seri 2 vitese kadar motor konperasöründe inebiliyor ve forda inanılmaz bi firen sistemi var güven veriyor ve kendini ittirmiyor römorka
Önü düz ise difransiyel kilidi ile destek alınabilir en azından düz sürer.
Egzoz freni veya kuyruk mili freni, (römork diferansiyelli olursa), hidrolik fren,
Egzoz frenini hava alma girişine takıp, motorun ümüğünü sıkma, yapan yok, benim fikrim.
Kompresör konusunda JD ve Perkins iyidir,
Yük motoru itiyorsa ve direksiyon hakimiyeti kayboluyorsa traktörden yere yuvarlanarak atlanır, son çaredir.
Direksiyon hakimiyeti varsa tekerler kösteklemeyecek şekilde hafiften gaz verilir, dokuz delik hidrolik demiri ile arış kastırılır, rampa inişlerde römork arış bağlantısı römork freninin iyi tutması için aşağı konuma alınır.
Römork arkasına ikinci traktör takılabilir.Köstek takozu kullanılabilir.
En iyisi istiap haddi üzerinde yük taşımamaktır.