ZENON FAR ...

ZENON FAR ...

Arkadaşlar traktöre zenon far takan var mı varsa nasıl memmunmusunuz kullanışlı mı bi sorayım dedim aklımdan geçiyor da tşkler :S :S

Ynt: ZENON FAR ...

traktörde zenon tabiki olabilir zenon kit türüne bağlı olarak bütün araçlara olabiliyor h4-h7 v.b. tabi traktörün önünü çok zıplatıp ampülünü çabuk dökmezseniz çokta gösterişli bir aydınlatma olur

aldımmı set halinde orjinalini almak lazım bende düşünüyorum takmak ama traktörde ne kadar uzun süre dayanır o sarsıntıya bilmiyorum

Zenon aydınlatma gibi normal ampullerin işte o renkte olanları var çiftçi 15 tl çakma bişey ama aynı zenon gibi beyaz ışığı var.

xenon far traktöre gitmez bence. sarsıntıya falan dayancanı sanmam. beyaz ampul alın daha hesaplı.
xenon farı kendinz bağlamayınz. şase yaptırablrsnz. arkadşm mareaya taktı bi sinyaller yanıyo 4 lüler yanıyo tek far yanıyo her şeyi karıştırıyo. :)

Dqn link=topic=53575.msg559433#msg559433 date=1331418388' Alıntı:
Zenon aydınlatma gibi normal ampullerin işte o renkte olanları var çiftçi 15 tl çakma bişey ama aynı zenon gibi beyaz ışığı var.
o da olurda oda fazla ışıtmıyo ondan :)

100 -200 liralık kalitesiz zenonlar yağmurda cok sıkıntı
sanki hiç yanmıyo yok denecek kadar görüşü düşüyor
yanlız karda süper :) heryer par

binek aracimda gaflete düşüp taktırmıştım 2 haftada söktürdüm

farlara değilde yan veya üst spotlara düşük kelvin zenon takılırsa güzel olabilir

K değeri ışığın rengini, Lümen ise ışığın şiddetini belirler. Xenon ampulunun K değeri ne kadar artarsa ışığın gücüde o kadar düşer. Osram Philips GE gibi markaların tamamının orjinal xenon ampulleri 4300K dır. Aydınlatma seviyesi en yüksek ampullerde onlardır. K değeri dahada yükseldikçe ışığın rengi değişir daha güzel görünebilir fakat ışık şiddeti azalıcaktır. Yaklaşık değerler aşağıdaki tabloda görülebilir

4300K = 3200 lümen
6000K = 2800 lümen
8000K = 2300 lümen
10000K = 1800 lümen

renkleri 4300 k - 6000 k beyaz
8000k - 12000 k mavi
13000k - .... pembe tonlarındadır

HID20kelvin.jpg

set halinde alarak orijinaldi markayı unuttum 8000k idi. Tarlaya girdimmi gündüz gibi yapıyodu etrafı ama biz genelde yolda kullanıdığımızdan ve yağmurda göstermediğinden çıkarmak zorunda kaldık bence sende vazgeç..