Ziraat Fakultesi Hakkında Düşündükleriniz.

Ynt: Ziraat Fakultesi Hakkında Düşündükleriniz.

FEHİM link=topic=74019.msg869172#msg869172 date=1395344162' Alıntı:
Cebrail
birde mekatroniği araştır derim. yeni bir meslek grubu.
ıuy*u-* Hemen Araştırıyorum Abi.

Cebrail
geçmiz zamanda muhabbet konusunda <hangi bölümü seçmeliyim> bir konu vardı hatırladığım kadarıyla hatta forma üye bir gencimizde mekatronik okuyordu. gerisini hatırlamıyorum.

FEHİM link=topic=74019.msg869185#msg869185 date=1395345468' Alıntı:
Cebrail
geçmiz zamanda muhabbet konusunda <hangi bölümü seçmeliyim> bir konu vardı hatırladığım kadarıyla hatta forma üye bir gencimizde mekatronik okuyordu. gerisini hatırlamıyorum.
hmm.artık gelmiyormu o abi bu siteye.

Bişey içtigimiz yok geçici oldugundada parlamadan sönece bir meslek bi ara tekstil mühendisligi puanları tıp puanları ile yarışıyordu sonuç ? saman misali çabuk söndü.İlerisi olmayan bir meslek her müh bilgisayar kullanır ve yazlm yazar nedn ayriyetten ismi belli olmayan bir alt bölüm okusun...

Cebrail kim olduğunu ve ne zaman geçtiğini de unuttum.

AHMET nicli arkadaş konuyu araştırdın mı? bilgin ne kadardır onuda bilemem ama şahsi düşüncem bir işletmede hammallıktan ,bilgisayardan,yabancı dilden anlayan,yöneticilik yetkilerine sahip birinin geçici bir mesleği olacağını sanmam. bir işletmede insan çalıştıran kişi elemanının her işi bilmesi bence + ya geçirir. kendi işinde ise bir eleman rahatsızlandığında kalifiyeli eleman ha deyince bulunmaz. o zaman da çıkarırsın ceketi sıvarsın kolları işe devam.

KOPARANLI AHMET link=topic=74019.msg869320#msg869320 date=1395364439' Alıntı:
Bişey içtigimiz yok geçici oldugundada parlamadan sönece bir meslek bi ara tekstil mühendisligi puanları tıp puanları ile yarışıyordu sonuç ? saman misali çabuk söndü.İlerisi olmayan bir meslek her müh bilgisayar kullanır ve yazlm yazar nedn ayriyetten ismi belli olmayan bir alt bölüm okusun...

ahmetcim ben 96 mezunuyum.bizim yıllarımızda mekatronik okuyupta (zaten o dönem tek fakültede vardı şimdi kaç tane bilmiyorum) iyi bir iş sahibi olmayan kalmadı.çünkü okulun ilk yılından itibaren firmalar kendine yöneltmeye çalıştı insanları.yani daha okulu bitirmeden iş sahibi oldular.bende merak edip araştırdım ne var bu bölümde diye.karşıma şu çıktı.basit bir araştırma.
dünya üniv.tümünde ve türkiye ünv.lerinin tümünde direkt olarak konu anlatımı ve dalı aynı olan tek branş mekatronik.haberin olsun diye anlattım yoksa kardeşimizin onu okumasını istiyor falan değilim.sen geleceği yok diyince şaşırdım.biz o branşın ilk yıllarını ve şimdiki halini görüyoruz.garip geldi bana düşüncen.bunu neye dayanarak söyledin bi izah et çünkü bilmediğimiz bişey olabilir.varsa öğrenelim?? ben adım cihad gibi eminim mekatronik geleceği şüpheli olmayan en az 100 yıl ekmeği olan bi branş.vestel den tut hattata..ordan new hollanda..ve dahi mecedes benz e olmadı aston martine :) bilemedin norwegian north petrolium...vs neleeeeerr nelerrrr...mekatronikci çalıştırmayan bi firma varmı???şuda konuşulan bütün mesleklerden daha geçerli bi mesleğe geleceği yokdedin şaşırdım.sen bi anlat bilmediğimiz bişeymi var..???yanlız şunu unutma..bizim tavsiyelerimiz meslek sahibi olup severk yapmaktan yana..insan severse para kazanır..sevmezse birinin yanında mesai doldurur..para amaç olur..tüm araçları kendi kişisel gelişimine değil para kazanma yoluna kullanır.sen biraz para kazanma derdindesin sanki :) bırak para ayağıyla gelsin..

Bende araştırdım okuyanlar ve kendi ögretmenlerimle baya konuşup fikir aldım.Az çok bilgim var.Önceki yazımdada belirttim her müh zaten bilgisayar kullanır ve yazılım yazar iş bulma olanagı mekatronik daha fazladır.Benim meslek seçerken 3 kriter söylerim :
1.Devlettede özel sektörde iş bulabilirmisin.
2.En yüksek puanlı üni ile en düşük puanlı arasında fazla fark olmayacak.
3.Her ünide o bölüm olmayacak (işletme, halkla iliskiler vs.) Ve müh okuyacaksanız kesinlikle teknik ünide okuyacaksın(itü ktü vs.)
Söylediklerinize saygı duyarım ama saglık sektörû dışında hiçbir sektörün garantisi yok...

Merhaba arkadaşlar. Tarım makineleriyle ilgili bir okul okumak isteyen arkadaslara ziraat fakultesinin tarim makineleri bölümü değil de makine muhendisligini tercih etmelerini öneriyorum. Benim de ıleriki 5 yıl hedefim tarim makinelerinde uzmanlasmak. 2 yıl önce elime lys puanimi ve siralamami aldıktan sonra babamın yardımıyla namık kemal üniversitesi ziraat fakültesi nde tarım makineleri hocalariyla görüşmeye gittim. Böyle böyle benim hedefim bu. Ne onerirsiniz. Iş olanaklariniz nasıl vs. Bana, turkiyedeki çoğu firmanin atölye seviyesinde iş yaptığını düşünürsek, istihdamin çok kısıtlı olduğunu söylediler. Bu yüzden bir ziraat mühendisi değil de makine mühendisi olarak mezun olmanin daha avantajlı olduğu fikri mantıklı geldi bana. Ve makine müh. Egitimine başlayınca bunu daha da anladım. Şöyle bir karsilastirma yapalim.

http://ziraat-tm.web.nku.edu.tr/DersProgram%C4%B1/0/s/1109/1320

Bu linkte namık kemal universitesinin tarım makineleri bölümünün ders programı var. Biraz inceledigimzde temel muhendislik derslerinden sadece matematik görüyoruz. Ve ondan sonra direkt olrak akiskanlar mekanigine ve tarım makineleri bölüm derslerine başlamış.

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201210.html

Bu linkte genel makine muhendisligi ders programlarini temsilen istanbul teknik universitesinin ders programi var. Önce bütün temel muhendislik dersleri, sonra makine muhendisligi temel dersleri ve en sonunda da ozellesilen dal dersleri (otomotiv, konstruksiyon, sistem dinamiği) vs.

Yani benim görüşüm, makine muhendisligi olarak herhangi bir makine veya alet edevat ile ilgili bilgileri bildikten sonra tarım makinelerinde uzmanlasmak daha kolay. Ve artık tarim makineleri üretimi demirci işi olmaktan çıktı. Bu iş için malzeme bilgisi, malzemenin mukavemeti, denge hesabı gibi şeyler de bilmek gerekiyor. Bu yüzden, makine muhendisligi eğitimi bu alan için daha etkili olur diye dusunuyorum.

cebrail
mekatronik okuyan volkanuzel nickli gençmiş ankara lı diye yazmış ama formda aktiv mi hiç dikkatimi çekmedi.

FEHİM link=topic=74019.msg869718#msg869718 date=1395428949' Alıntı:
cebrail
mekatronik okuyan volkanuzel nickli gençmiş ankara lı diye yazmış ama formda aktiv mi hiç dikkatimi çekmedi.
volkanuzel abi aktif

o zaman ulaşabilirsin demektir. bir sor bakalım durum nedir.? bilgileri de bana da iletirsen sevinirim. onun okulu bitmiş olabilir.bununla ilgili konu trakkulün ne iş yaptıkları konusunda 2012 yılında muhabbeti geçmiş.

FEHİM link=topic=74019.msg869746#msg869746 date=1395430499' Alıntı:
o zaman ulaşabilirsin demektir. bir sor bakalım durum nedir.? bilgileri de bana da iletirsen sevinirim. onun okulu bitmiş olabilir.bununla ilgili konu trakkulün ne iş yaptıkları konusunda 2012 yılında muhabbeti geçmiş.
ben bi iletişime geçeyim ozaman