BEN L270'İM,YENİDEN SAHALARDAYIM (GÖKTÜRK -)

Daha önceden sürdüğüm 36 dekarlık tarlaya evvelsi gün çizel çektim.Sağ arkada kar yağmış gibi görülen yer,dona karşı Agril örtü çekilmiş ,pancar tohumluğu dikilmiş tarlam.

WP_20161222_15_04_45_Pro.jpg

WP_20161222_15_04_58_Pro.jpg

Traktör aralıksız dört saattir çalışırken hararet bu durumdaydı.Biraz ''cool'' bir traktörüm galiba.

WP_20161222_15_38_39_Pro.jpg

Bunlarda dün çalıştığım 25 dekarlık tarla resimleri.Çizeli tarlanın altına kaçırıp birde onu arayacaktık :) Zetorcular bu resimleri görmesinler,yayın yasağı getirtirler :)

WP_20161223_16_26_48_Pro.jpg

WP_20161223_16_26_58_Pro.jpg
 
[MENTION=25349]Göktürk-[/MENTION] Zetor demeyeydin iyiydi. Şimdi çarşı karışır.

Karışsın.Hepsi ahbabım.Daha 10 gün önce Umut beyle Augusta 80 (Osman) deki Zetoru almam konusunda ve genel Zetor hakkında bir saat konuştuk.Sonrasında da Osman'la.Yani sorun yok. Zaten 'nifak' için yazdım :)

Maşallah Leyland iyi is yapmış kesin bunun bir yerinde zetora ait parça veya vida vardır maşallah

Kesin , kesin :) Tşk.ler
 
Leyland 270.. tek kelime ile vaktinin krallarindanmis..

Ford 5000 de gitsin.. hatta tam sase ile emsali cogu motordan ustun..

5 vites cok seri..

Bi sekilde nesli-devami kesilmis.. devam etse ciddi binicisi meraklisi olumus..

Bizim Zetor sevdasi biraz da bundan.. Leyland 270 artik ölu bi efsane.. zetor "yasayan" :)
 
Kolay gelsin rekabet kokuyor performans. Harbi iyi çekmiş 270. İlk defa geçen hafta gördüm bu makinelerden, ormanda 4 5 ton odun çekiyordu.

Tşk.ler.İşimi görüyor.
Bilmiyorum artık :''Şunun elinden kurtulup bir besi çiftliğinde iş bulup yem karma makinası çevirsem bu yaşımda ayazda iş yapmasam'' diyor mudur.
Ama bu performansı gösterdiği sürece çalışacak.Babadan kaldı demem ,gözünün yaşına bakmam yoksa.Hurdacı değilim sonuçta.

Leyland 270.. tek kelime ile vaktinin krallarindanmis..

Ford 5000 de gitsin.. hatta tam sase ile emsali cogu motordan ustun..

5 vites cok seri..

Bi sekilde nesli-devami kesilmis.. devam etse ciddi binicisi meraklisi olumus..

Bizim Zetor sevdasi biraz da bundan.. Leyland 270 artik ölu bi efsane.. zetor "yasayan" :)

Tşk yorum için.Leyland İngiltere'de bir kent ismi.Başlangıçta devlet kuruluşu.Genel müdür Leyland'ın yıllık müthiş karını gazetelere bildirmekten korkuyormuş,sendikacılar hemen atılıp pay isteyecekler diye.Çünkü sendikacılığın altın yılları.Böyle böyle , fabrikayı körleyip batırmışlar.Bizdeki örnekleri gibi.

Dün bu saatlerde eksi 5-6 derecede,kafam gözüm sarılı tarladaydım.İşim 18.15 de bitti.Bugün İst.da sıcak evimde (çok şükür) size bunları yazıyorum.Yani bana da maaşallah.

Efsane belki ölü ama parça sorunu yok.Parçası ganimet.En son 3 yıl önce su pompası Çarşamba'dan bir günde geldi.Olmayanları ben uyduruyorum.Yazın çeki kollarını (3060 MF) MF servisine getirttim,askı kollarını Cem traktör (İstanbul Kayabaşı)den kendim gidip aldım,askı kolu dana gözlerini tornada genişlettirip yerine uydurdum.Şu anda onlarla iş yapıyorum.

WP_20160821_10_50_14_Pro.jpg
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: UÖZKAN.77

Eski motorlardaki uretim mantigi, is ahlaki lazim suan bize.. vesselam.

Leyland 270'i gorup binene kadar yalan yok Leyland.. basak 17 gibi biseydi gozumde..

Sasirip cok iyi bi motor yapmis fabrika.. sonra kendi de pisman olmustur bu cok iyi oldu.. azicik calsamiydik malzemeden diye:)
 
  • Beğen
Tepkiler: ziyaretci70
Masallah leylanda

Tşk.ler

Eski motorlardaki uretim mantigi, is ahlaki lazim suan bize.. vesselam.

Leyland 270'i gorup binene kadar yalan yok Leyland.. basak 17 gibi biseydi gozumde..

Sasirip cok iyi bi motor yapmis fabrika.. sonra kendi de pisman olmustur bu cok iyi oldu.. azicik calsamiydik malzemeden diye:)

Şimdiki üretim mantığı ömrü kararlaştırılmış mal üretip yedek parça bulundurma zorunluluğundan biran önce kurtulmak.


İlk defa gördüm, fena iş çıkarmıyo.

Tşk.ler. Çizelin bacak boyu ve yaptığı iş konusunda fikir verme açısından: (resim 2 yıllık)

DSC03184.JPG

Güzel paylaşım abi maşallah leyland iyi iş çıkarmış kolay gelsin

Tşk.ler.
Ancak merak ettiğim; bir Allah'ın kuluda sürülmüş tarlaya niye çizel çektin diye sormadı.Çizelle mi toprak hazırlayalım pullukla mı konuları büyük ilgi çekiyor oysa.
 
Niye abi..


Bide bu 270 lerin sari-mavi ayrimi tam olarak nedir.. sadece renk mi..

Bizde eskiden pullukla tarla sürülür sonra kazayağı,diskaro gibi aletlerle kesekler ufalanır, tırmıkla son işlem yapılır ve tarla sonbahar veya ilkbahar ekilirdi.Çizel çıktıktan sonra (bu arada traktörlerde büyüdü) özellikle sonbahar yağışları yetersiz olursa tarlalar çizelle patlatılıp sonra yeni çıkan rotovatörlerle (son yıllarda goble diskaro ile )ufalanmaya başladı. Ancak yeni moda: pullukla sürüm,kış donlarında çizel.Ama özellikle kış donlarında.Böylece alttaki keseklerde yukarıya çıkartılıp içlerindeki nemin donarak keseği patlatması sağlanıyor.İşlem yaptığım yerleri gördünüz.Tarla yüzeyinde sivri kesek yok,bir kazayağı yap sonra ek gibi görünüyor ama toprağı tekrar kurcalayınca alttan çıkan kesekleri görüyorsunuz.Ben dün işlem yaptığım yerin yanından bir tur sonra tekrar geçerken 5 dk önce işlediğim yerin yüzeyinin kar yağmış gibi beyaz buzlandığını gördüm.Böylece toprak tamamen gevşetiliyor.Masrafıda yok.60 dekar yerde 300 TL lik bile mazot yanmadı.Emeğe paha biçilmez ayrı.

Mavi-sarı hiç fark yok.Noktası virgülüne kadar aynı.(sarı olanın arka jant orjinal değil,değiştirilmiş)

L272.png

L273.png

leyland.png



MF240'ım kıskanmasın.Onunda gönlünü alıyım.

DSC04255.JPG
 
Durusundan belli ne is gorecegi..manda gibi duruyo masallah:)

Ama kabinli,çift çeker 'kızıl manda' değil.Kafamı gözümü sarmazdım,işitme kaybına karşı kulaklık takmazdım,kara direksiyondan kollarım yorulmazdı,cam balkonda oturup çiçek sulayan emekli gibi tarlalarımı hazırlardım. Ne yapalım elimdeki bu.İngiliz mandası.Semental :)

Abi şu 270 in bi sürüm videosunu falan atsana

Bir ara o kadar tatlı-hızlı-verimli iş üreterek gidiyordu ki,düşündüm ama zamana karşı yarışıyordum, İst a döneceğim için.Zaten ucu ucuna bitirdim tarlayı.
 

Bmc ye laf yok onlarin bende baska bir manevi degeri var.Bende austin 154 vardı.O kadar zorlamamiza ragmen ne krank kırıyordu ne şaft.Ben daha o kadar zorlamaya ragmen hararetin 90 ni gectigini görmedim.O kadar da olacak sonucta 28 beygir bir motora 5 ton beton kazık yukledik ve bayır yukarı taşıdım haziran sicaginda.
Bizim buralar hep engebelli ve düz yer yok bayır asa veya bayır yukari.
Ama birseyini sevmezdim oda frenelerini. O balatalara napsam yukteyken yokuş aşağı tutmazdi.
Suan daha halen bazi zorlandigi videolar bile duruyor bende.Fakat artık leyland bizim islerimizde zorlandığı icin takasa girdim Steyr 8053 aldim.Steyr dan da cok cok memnunum. Ama leyland da köşede dursaydi hic fena olmazdi arıyorum arada leylandimi sonucta 97 den beri bizdeydi
8126b6c49607a7384d05751098a38463.jpg
 

Benzer Konular