Bilader Foto paylaştım .
Uçları kamyon ve tır makasından kestirip ocakta şekillendirip vida yerlerinide actırıyorum
bıtmek bılmez bınlar
Bilader Foto paylaştım .
Uçları kamyon ve tır makasından kestirip ocakta şekillendirip vida yerlerinide actırıyorum
Bilader ilk cekimde ekin köküne baya yiyyo uçları ama ikilemerde fazla yemiyo uclar.bıtmek bılmez bınlar![]()
Bilader ilk cekimde ekin köküne baya yiyyo uçları ama ikilemerde fazla yemiyo uclar.
Bu biçimde hazır almadan cok hesaplı oluyo .
Bahara iki takım kestirdim hazır.
Bizim tarlalar taşlı değil bide ekin biçilince ilk fırsatta cekiyorum ben .Kırılma durumu pek olmuyo bizde ama vida başlarını yedimi komple düşüyo bazen .kuruda ısındıgı zaman kırıldı bende bı kac defa hazı yapılı olanlar
Abi ben merak ediyorum mesela;3-4 yıl üst üste ekimden sonra tarla dinlendirme yılı fiğ ekip, 30 cm. boyuna gelen fiği pullukla kusursuz bir şekilde alt-üst edersek organik maddeyi artırmaya faydası olur mu?
Avrupada ki videolara bakarsanız, yeşil gübre, bitkisel artık vermek için derin sürüm yapıyor.Mil arazi, altı üstü yakın nitelikte, bizde organik madde çok zayıf zaten, birde alttan ham toprağı çıkarıp üstünde ne kadar verim alınabilir.Ekonomik güç olsa toprağın 50 cm kısmını faal çalıştırmak güzel olur ama daha 15-30 cm kısmını anca verimli kullanabiliyoruz.
Kosovalı kardeşimin dediğine katılıyorum doğru olanda bu.biz burda nohutu tartışıyorsak patlatma ile surum.arkadaslar nohut kökü dikine büyüyen bir bitkidir.biz bu ekimi söyle yapıyoruz. 8.ayda bicer tarladan çıktıktan sonra sapı kaldırıp dip kazan çekiyoruz.daha sonrasında 11. Ayın sonu gibi de patlatma çekiyoruz tapanli toprak yüzeyini ikinci sürümle birlikte tapanla tesviye işlemide yapmış oluyorsunuz.ekim öncesi de 10 kg 33'luk gübremizi saçıp tapanlı kazayagimizi çekip 10 kg dapla birlikte 13 tohumumuzu ekiyoruz.bana gore usul budur.bicakla sürüp ekmek kök hastalığına davetiye çıkarmaktır arkadaşlar.kok hastalığına yakalanan nohudu düzeltemezsiniz.bu konuyla ilgili bir sürü konumuz mevcut..
Kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz..
çizel ve pulluk ayrı amaçlar için kullanılır..
ikisinin yaptığı işlem farklıdır..
çizel tam anlamıyla kullanıldığında yarar sağlar..
30 cm çizel işletme ile yarar sağlamaz..
tarlayı alıştırır zamanla 70 cm'ye kadar patlatırsanız toprak su tutar..
bitki kökleri aşağı doğru iner..
ölü toprakta bile bitkiye faydalı organizmalar bulunur.
30 cm'den fazla ise toprağı çevirmemek lazım.
Güneşten faydalanan toprak üst yüzeyi nöbet değişimi ile alt üst edilir.. ve bitkiye yaşam gereksinimleri sunulur..
v.s v.s...
okumadıksa daaa..
denedik gördük..
mantıklı gelen verim veren her yol biz toprakta emek verenlere kanun,töre gibi miras kaldı..
saygılar..
Birde benim anlamadığım olay şu. Nohut ekilen tarla neden su tutsun bugdami ekiyoruz arkadaşlar biz bitkiyi hastalıktan uzaklaştırmak için patlatma diyoruz bağzı arkadaşlarımızda su tutma kabiliyeti artar diye bıçak sürümü diyor.arkadaslarim yıllarca emek veriyoruz bu topraklara organik madde yükselsin ph değeri normallestirelim diye.iyi haale getirdiğimiz toprak yüzeyini neden alta bıçakla verip ham toprağı çıkarıyoruz.emeyimizi toprağa değil toprağın altına veriyoruz.ilerleyen ülkeler anıza ekime geçiyor bence bi araştıralım nedenini...Kosovalı kardeşimin dediğine katılıyorum doğru olanda bu.biz burda nohutu tartışıyorsak patlatma ile surum.arkadaslar nohut kökü dikine büyüyen bir bitkidir.biz bu ekimi söyle yapıyoruz. 8.ayda bicer tarladan çıktıktan sonra sapı kaldırıp dip kazan çekiyoruz.daha sonrasında 11. Ayın sonu gibi de patlatma çekiyoruz tapanli toprak yüzeyini ikinci sürümle birlikte tapanla tesviye işlemide yapmış oluyorsunuz.ekim öncesi de 10 kg 33'luk gübremizi saçıp tapanlı kazayagimizi çekip 10 kg dapla birlikte 13 tohumumuzu ekiyoruz.bana gore usul budur.bicakla sürüp ekmek kök hastalığına davetiye çıkarmaktır arkadaşlar.kok hastalığına yakalanan nohudu düzeltemezsiniz.
Bicakta 200 kg aldım patlamada 100 kg aldım diyen arkadaşlar var.bicakla ekimle patlatmayla ekim arasında 100 oynama şansı yok arkadaşlar uygulama hatası vardır orda mutlaka bende 318 kg aldım patlatmada en yüksek verimiim bu oldu.ayni uygulamayla 130 kg.aldigim yıllarda oldu bunun sebepleride değişen iklim koşulları ve ekim tarihleridir arkadaşlar.bakin beyler 30 yıl sonra antalyada ekilen bitkiler yozgata yozgata ekilen bitkiler karadenize ekilecek iklimler hızlı bi şekilde yer değiştiriyor.yanlisla doğruyu bir birinden ayırt edelim lütfen.Birde benim anlamadığım olay şu. Nohut ekilen tarla neden su tutsun bugdami ekiyoruz arkadaşlar biz bitkiyi hastalıktan uzaklaştırmak için patlatma diyoruz bağzı arkadaşlarımızda su tutma kabiliyeti artar diye bıçak sürümü diyor.arkadaslarim yıllarca emek veriyoruz bu topraklara organik madde yükselsin ph değeri normallestirelim diye.iyi haale getirdiğimiz toprak yüzeyini neden alta bıçakla verip ham toprağı çıkarıyoruz.emeyimizi toprağa değil toprağın altına veriyoruz.ilerleyen ülkeler anıza ekime geçiyor bence bi araştıralım nedenini...
harika olurAbi ben merak ediyorum mesela;3-4 yıl üst üste ekimden sonra tarla dinlendirme yılı fiğ ekip, 30 cm. boyuna gelen fiği pullukla kusursuz bir şekilde alt-üst edersek organik maddeyi artırmaya faydası olur mu?
Süper olur kardeşim.topraklarimiz yapı itibariyle çok kıllı ph değerleri çok yuksek çıkıyor.tansiyonu yuksek topraklar haline geldi yanlış gübre yanlış uygulama derken topraklarımızın organik madde miktarı azalıyor.bu uygulama toprağını gençleştirir.harika olur
Abi ben merak ediyorum mesela;3-4 yıl üst üste ekimden sonra tarla dinlendirme yılı fiğ ekip, 30 cm. boyuna gelen fiği pullukla kusursuz bir şekilde alt-üst edersek organik maddeyi artırmaya faydası olur mu?
Muhsin bey bu işlemin faydası oldu mu.Ben geçtiğimiz yıl fiğ çiçek te ilken pullukla devirdim ekim ayında buğday ektim nasipse bu sene sonucunu göreceğiz
Olmazmı 250 kilo buğday veriyor du şimdi 300 kilo 450 kilo arası veriyorMuhsin bey bu işlemin faydası oldu mu.