Üre gübresi

Bence taban gübresindeki azot erken dönemde bitkiler için yeterli olacaktır.Bitkiler büyüdüğünde üreyi üst gübresi olarak vermeniz daha doğru olacaktır.Ayrıca mibzer ile banda fazla miktarda üre vermeniz çıkış sorunları yaratacaktır.
 
Ekeceginiz bitki türüne ve zamanına göre değişir.Geç kaldığınız ekimlerde bitkinin hızlı gelişmesi için bir miktar amonyum sülfat veya üre verebilirsiniz.
 
Tamam abi sağol. Hexaferm 12 15 5 gübre hakkında bilgin var mı?
Hexafermi kullanmadım ama pek hoş şeyler duymadım.Kullanmadığım mali kötülemem ama benim aklıma pek yatmadı.Teknolojik bir gübre arıyorsanız size șu adresteki gübreleri tavsiye ederim.
http://tr.eurochemagro.com/ueruenler/entec/
Sebze için 12-12-17 olabilir.Bu olmassa 20-10-10 veya 25-15 seçeneklerinide kullanabilirsiniz.Azot içeriği inhibitörlü olduğu için uzun bir süre besleme sağlar.Zaten dünyanın bir çok yerinde kullanılan teknolojik gübrelerden.Biber ekeceginize göre çok büyük alan değildir diye tahmin ediyorum.Maliyeti size uyarsa bunu tavsiye ederim.Ayrıca damla sulama sistemi kuracaksanız taban gübrelemesinden ziyade damla sulama gübrelemesine ağırlık verirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
 
Selamlar. Tohum yeşerene kadar besine ihtiyaç duymaz. Nitrat azotu içeren, uzun ömürlü fosfor (P-Extend) formülasyonları olan YaraMila taban gübreleri ile deneme yapmak isteyen varsa bu sezon Trakya’da farklı ilçelerde deneme kurmayı planlıyoruz.
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt