Arpa kışa kaç TL olur?

08.08.2017
484
729
26
Elazığ

Tüm trakkulüp üyelerine selam olsun. 10 ton kadar arpa içeride bekletiyorum. İllaki grupta da deposunda bekleten vardır ihtiyaç fazlası arpasını. Kış aylarına fiyat tahmininiz ne olur. Satıp altın almak mı mantıklı sizce bekletmek mi? Bekletilecekse hangi ayda satmak daha karlı olur. Sizlere danışmak istedim. Fikir belirtenlere şimdiden teşekkürler.
IMG-20210523-WA0006.jpg
 
Aleyküm selam,
Çalıştığımız bölgelerde (İzmir,Çanakkale,Balıkesir,Bursa,Kocaeli,Sakarya,Bilecik,Bolu) geçen yıla göre baharın soğuk gitmesinden ve Haziran ayının kurak geçmesinden ötürü verimde bir miktar azalma olduğu görülüyor.
Rekolteyi %10-15 gibi daha az tahmin ediyoruz.
20 milyon ton rekolte hesabını nereye göre yapıyorlar, bilemiyoruz.
Depoya giren ürünün elbette bir depolama maliyeti olacaktır.
Son iki yıldır depodaki ürünün fiyatı TL bazında hep ikiye katladığından çıkan ürünümüzü kırma yem yapabilmek için siloya attık.
Arpayı tüccar 5 TL den buğdayı 6 TL den aldı, hayvan yemi fiyatları 6-7 TL/kg dolaylarında olduğundan satmadık.
Döviz paritesinde yine sene sonu düzeltmesi gelebilir.
Emekleye emekleye yürümeyi öğreniyoruz.
Hasan KEL , Kel HASAN , hepsi aynı kapıya çıkıyor.
 
Tüm trakkulüp üyelerine selam olsun. 10 ton kadar arpa içeride bekletiyorum. İllaki grupta da deposunda bekleten vardır ihtiyaç fazlası arpasını. Kış aylarına fiyat tahmininiz ne olur. Satıp altın almak mı mantıklı sizce bekletmek mi? Bekletilecekse hangi ayda satmak daha karlı olur. Sizlere danışmak istedim. Fikir belirtenlere şimdiden teşekkürler. Ekli dosyayı görüntüle 71574
Bizde 30 ton kadar koyduk depoya ama devletin tekrar teşvikli arpa vereceği konuşuluyor tüccarda almaya korkuyor ama enflasyon böyle giderse ki öyle gözüküyor yine fiyat artışı kaçınılmaz gibi düşünüyorum
 

Benzer Konular