Detaylı cevap için teşekkürler alırken seçme imkanı varsa sonradan takılı turbolu mu yoksa hiç turbo takılmayan mi tercih edilmeli?Alınır.
Devlet yapımı beyaz jant Tümosan. Şahane bir motor. Çekiş olarak sınıfına göre iyidir. Mekanik olarak pek büyük arıza açmaz, parçaları ucuz, ustası her bölgede bulunur.
Kalite olarak Fiat kalitesine çok yakın hatta o kalitede diyebilirim.
Orijinalden atmosferik yani turbosuz Iveco motor, carraro ön dingil mevcut . Bildiğiniz 80-66 motoru. 82 beygir 270 nm tork gücü vardır. Motor sıcağa dayanıklı, kolay hararet yapmaz.
Fotoğraftaki traktöre sonradan turbo eklenmiş. Normalde turbosuz. Bu turbolu haliyle 90.80 veya 8095 kondisyonuna yakın sonuç verebilir. Yani 90-95 beygir, 350 nm civarında tork üretilebilir.
2007 yılına kadar beyaz jant olanlar Iveco motor ile üretildi, 2008 yılında yine beyaz jant olarak Tümosan kendi motorunu takıp devam etti, lakin aynı motor sayılır. 2009 ve sonrası gri jant olarak devam edildi.
Konfor olarak yüksek bir beklentiniz olması ama kapalı kabin sayesinde, rüzgar, soğuk, cereyan , toz almaz. Kabin camları kırılsa bile hemen her bölgede bulunur, çok genel parçaları var çünkü.
Hidrolik kaldırma kuvveti yeterli ama ağır ekipmanlar için destek pistonlu bir şey lazım, çok ağır ekipmanlar ile sürekli çalışma yapılırsa hidrolik keçeler hatta beyin zarar görebilir, kaçırma olabilir.
Yakıt olarak turbosuz olan orjinalin 82.80 lerin turbolu traktörlere kıyasla daha ekonomik olacağını düşünüyorum.
Tercihen turbosuz olanlarını öneririm. Motor kolay kolay hararet yapmaz çabuk bozulmaz, rektefe gerekmez, duman atsa bile çok kolay bitmez o motorlar.Detaylı cevap için teşekkürler alırken seçme imkanı varsa sonradan takılı turbolu mu yoksa hiç turbo takılmayan mi tercih edilmeli?
270nm 350nm tork bariz çok güç farkı var
Tercihen turbosuz olanlarını öneririm. Motor kolay kolay hararet yapmaz çabuk bozulmaz, rektefe gerekmez, duman atsa bile çok kolay bitmez o motorlar.
Turbolu daha güçlü bir Tümosan için 2007 2008 yıllarında ilk çıkan beyaz jant orijinalden turbo olan Tümosan 90.80 olanları öneririm, eski 82.80 kalitesine çok yakın, aynı kalitede ama güç olarak bahsettiğim gibi bir artış var.
2020, 2021 döneminde forumda bazı tarımsal haber paylaşan sitelerin haberlerini kaynak vererek paylaşırdık. Sonra, bizden haber paylaşmayın dediler. Hikaye bu kadar![]()
20 yaşındaki Tümosan alınır mı? Çiftçiler bu modeli tartışıyor: Turbolu mu turbosuz mu?
İkinci el traktör fiyatlarının çiftçinin bütçesini zorladığı dönemde eski model traktörler yeniden gündemde. Bir tarım platformunda satıştaki Tümosan 82.80 DT üzerinden başlayan “Böyle bir traktör alınır mı?” tartışması dikkat çekti. Kullanıcıların özellikle eski beyaz jant Tümosanların motor...www.tarimdanhaber.com
haberlere de çıkmış
forumu takip ediyorlar.
hatta içimizdeler...