Soguk zararı bu bisey yapamazsın düzelir sizinkiler cok buyumemisArkadaşlar bu arpa tarlamızda yaprak yanıklığı var gibi bir de alt yapraklar sararmış. Taban gübresini bol vermiştik. Sizce durumu nasıl ? Herhangi bir uygulama tavsiye eder misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 58151
Ekli dosyayı görüntüle 58152Ekli dosyayı görüntüle 58153
Ekli dosyayı görüntüle 58156
Ekli dosyayı görüntüle 58155
Bazı yapraklarda az da olsa lekeler var. Biraz da yaprak yanıklığı var gibi.Soguk zararı bu bisey yapamazsın düzelir sizinkiler cok buyumemis
Bu zamanda olmaz gibime geliyorBazı yapraklarda az da olsa lekeler var. Biraz da yaprak yanıklığı var gibi.
Evet hocam anıza ekildi geçen sene de arpa yeriydi. Geçen sene nohut olan yerlerde yok tam dediğiniz gibi geçen sene de arpa olduğu için lekeler var. Teşekkürler tavsiye için.Anızamı ekildi bu arpa.Geçen senede arpa varsa üst üste ekimde arpa yaprak lekesi oluyor.Havalar ısınınca hektaş rauma yada garanti olsun dersen bayer input at tertemiz olur.
Bu soğuk zarari kahverengi görüntü arpa yaprak yanıklığı diye biliyorum11 Şubat'ta çinko ve aminoasit uygulaması yaptım tarlaya. Görüntü aynı. Soğuk ve fazla toprak neminden dolayı arpada yaprak yanıklığı oluyor bu aylarda. Sıcaklık artıp, toprak tava geldiğinde düzelir diye düşünüyorum.
Toprağın nemi fazla, sıcaklığı düşük olunca yaşanan bir durum. Hava da ayaz olursa, daha da fazla görülüyor. Kardeşlenmeyi yavaşlatıyor biraz.Bu soğuk zarari kahverengi görüntü arpa yaprak yanıklığı diye biliyorum
Nasıl bir faydası var? Biraz açıklayabilir misin?Soğuk , ayaz yanığının kardeşlenmeye her zaman, her türlü faydası var.
kardeşlenme artsın diyeSoğuk iklim görmeyen bölgelerde ekili hububat içinde merdane ile ne sebeple geziyorlar?
O zaman üre gübreyi attıktan 15 gün sonra buğdaylara lastik yuvak çeksek toprağı sıkılaştırsak Kardeşlemeye faydası olur mukardeşlenme artsın diye
ben yapmıyorum yapanları duydum bence yapma sadece mantığını söyledimO zaman üre gübreyi attıktan 15 gün sonra buğdaylara lastik yuvak çeksek toprağı sıkılaştırsak Kardeşlemeye faydası olur mu
bu arada Eskişehir için