Ynt: 1 besi hayvanından senelik min ve max kaç TL kar edilir ?
cosanbahri link=topic=64665.msg731468#msg731468 date=1365864399' Alıntı:
ben hevesliyim bu ise daha 20 yaşındayım araştırarak bilgiler ediniyorum filan açık besi sağlıklı ve maliyetli filan Severek de yapacağımi biliyorum hayvanları filan çok severim ama şikayetler korkutuyor beni
hevesle girilen işler genelde en çok zarar edilen işler oluyo. 23 yaşındayım bende hayvancılıkla ugrasıyoruz ufaklıgımdan beri bazen ara verdik ama köyde hayvan olmadan olmuyo. inek vardı sattık koyun aldık sonra koyunu sattık inek aldık

bizim ülkemizde besicilik yapıcaklar açısından en zor durum besilik hayvan temini. sen arayınca sütteki buzagılara 1000-1500 lira fiyat çekerler gidip cambaza 500 e verirler

yurtdışında erkek buzagıları ya kesip atıyolar yada 100-200 euro gbi fiyatlara satıyolar böyle olunca besi kolaylaşıyo.
bizim buralarda merkeze uzak olmamızdan dolayı ve meradan faydalandıgımız için süt 2. planda. en güzel parayı besi kazanıyo. hayvanın fışkısıda en güzel gübre. hiç karı olmasa boku kalır diye yapıyoruz

suanda 10 tane erkek danamız var yanına 5 tane daha arıyorum ama uygun fiyata dana yok 1500 lira civarında 6-7 aylık danalar bi hesap yapınca 500 ila 1000 lira arası karı oluyo bide riski var. can taşıyan mal. yem sıkıntımız yok bu sene 100 dekar fig ektim 180 dekar yoncamız var. sap bedava zaten. arpa yine kendimizden. slaj da fazlasıyla koyuyoruz. tek satın aldıgım yem kepek ve pamuk küspesi çok azda buzagı yemi. yinede sıkıntılı iş sürekli içinde olursan kazanırsın. birde yeni başlayanlar 3 yıl kar etmeyi hesaplamasın ona göre girsin bu işe. uzun vadeli bi iş. bizim ülkemizde hayvan 3-4 senede bir para eder