10 Başlık Ahır (Yardım.)

Ynt: 10 Başlık Ahır (Yardım.)

Yani bi ucundan başlayıım diyorsan Cebrail ortalama en azından 20 ineklik ve buzağı vs. barınaklı bir sistem düşün Aksaray genelinde yarı açık tip barınaklar var genelde o şekilde yaparsan maaliyeti düşürürsün,ama öyle dışardan göründüğü gibi değil hayvancılık ona göre iyi dök düşün başarabilirsen bezmessen severek yaparsan kar eldeedebilirsin.

hacimmet link=topic=70677.msg809984#msg809984 date=1386996545' Alıntı:
Yani bi ucundan başlayıım diyorsan Cebrail ortalama en azından 20 ineklik ve buzağı vs. barınaklı bir sistem düşün Aksaray genelinde yarı açık tip barınaklar var genelde o şekilde yaparsan maaliyeti düşürürsün,ama öyle dışardan göründüğü gibi değil hayvancılık ona göre iyi dök düşün başarabilirsen bezmessen severek yaparsan kar eldeedebilirsin.
Teşekkür ederim abi.
-Abi şimdi ben yarı açık tip yapacağım ama kışları çok soğuk olduğunda ne yapacağız.O yüzden hem kapalı hem açık ' mı yapsam.

-Abi benim Tarım ve Hayvancılığa sonsuz bir sevgim var.Hayvancılıktan bezeceğimi hiç sanmıyorum. :)

50aa4659_orginal.jpg

Çatının uç kısmında bitimindeki direklerin hizasından duvar veya saç ile kapatıyorsun, bölmeler güzel bu planda , kapattığın her bölmeye bir kapı brakıyorsun isteyen içeride isteyen dışarıda olur.
Kapıları açık bırakırsın iyi havada kötü havada kapatırsın hayvanlar içeride kalır, iyi havada bölmenin diş kısmında yatarlar , bölmenin dış kısmı toprak iç kısmı beton olmalı önemli.
Bizde bu anlattığım tip mekanlar çok bir çok iklime uyar bu mekan soğuğa vede sıcağa uygun.

ismail_17 link=topic=70677.msg810002#msg810002 date=1387008305' Alıntı:
http://www.hizliresimyukle.net/u/59/46/50aa4659_orginal.jpg
Çatının uç kısmında bitimindeki direklerin hizasından duvar veya saç ile kapatıyorsun, bölmeler güzel bu planda , kapattığın her bölmeye bir kapı brakıyorsun isteyen içeride isteyen dışarıda olur.
Kapıları açık bırakırsın iyi havada kötü havada kapatırsın hayvanlar içeride kalır, iyi havada bölmenin diş kısmında yatarlar , bölmenin dış kısmı toprak iç kısmı beton olmalı önemli.
Bizde bu anlattığım tip mekanlar çok bir çok iklime uyar bu mekan soğuğa vede sıcağa uygun.
Sağol İsmail abi teşekkür ederim..Ben ' de böyle bişey düşünüyordum.

ismail_17 link=topic=70677.msg810002#msg810002 date=1387008305' Alıntı:
50aa4659_orginal.jpg

İç kısmının tabanının ahşap olması hayvan sağlığı açısından daha iyi olmaz mı?

cebrail68 link=topic=70677.msg810047#msg810047 date=1387014908' Alıntı:
Abi ahşap yapsak kaç yıl ömrü var.

Kullanılan malzemeyle de alakalı ama tabi beton kadar uzun ömürlü olmaz.

Kullanılan malzemenin uzun ömürlü olması istenilen bir şey fakat burada sizin yatırım yapacağınız canlılardan söz ediyorsak onların sağlığı öncelikli olmalı. Açıkçası beton taraftarı değilim.

ELPRESACANARİO link=topic=70677.msg810058#msg810058 date=1387016041' Alıntı:
Kullanılan malzemeyle de alakalı ama tabi beton kadar uzun ömürlü olmaz.

Kullanılan malzemenin uzun ömürlü olması istenilen bir şey fakat burada sizin yatırım yapacağınız canlılardan söz ediyorsak onların sağlığı öncelikli olmalı. Açıkçası beton taraftarı değilim.
bende beon taraftarı değilim..zaten dış gezinme yerini topraktan olacak...bende içeriyi ne yapsam diye düşünüyodum çözüm bulnudu=ahşap

cebrail68 link=topic=70677.msg810047#msg810047 date=1387014908' Alıntı:
Abi ahşap yapsak kaç yıl ömrü var.

Ahşap çatı her bakımdan iyi sağlıklı, terleme, damlama yapmaz, soğuğa karşı , sıcağa karşı, daha iyi .
İnşaat maliyetleri daha uygun olduğu için saç çatı tercih ediliyor..

Zemin ahşap değil lambiri-laminant olsa daha iyi! Şaka şaka sakın ha...

En sağlıklı zemin TOPRAK. Zaten kapalı kısma ahşap demişsin cebrail HİÇ gerek yok hatta kırılır ayakları geçer lüzumsuz masraf-sıkıntı..

*Hayvan soğuktan ölmez! Cereyan ve bakımsızlıktan ölür...

Cebrail hayirdir planlarini ilerletmissin :) bence 10 hayvan icin pek plan yapmana gerek yok :) bence yagmurdan korunmak icin uzeri basit kapali bir alan arti yemliklerin uzeri kapali basit bir cati. Yemlik dis trafa yaparsin kolayca yemi verir gecersin.. Etrafini demir borularla cevir bence cok yatirim yapma.. Baban kizmasin..

Denizlihorozu link=topic=70677.msg810780#msg810780 date=1387110001' Alıntı:
Cebrail hayirdir planlarini ilerletmissin :) bence 10 hayvan icin pek plan yapmana gerek yok :) bence yagmurdan korunmak icin uzeri basit kapali bir alan arti yemliklerin uzeri kapali basit bir cati. Yemlik dis trafa yaparsin kolayca yemi verir gecersin.. Etrafini demir borularla cevir bence cok yatirim yapma.. Baban kizmasin..
Malum seneye gidiyoruz buralardan sonrada başlayacağız Allahın izniyle abi...Besi yaparsam zaten fazla yatırım yapmayacağım abi..Ama sütde yapmak istiyorum abi onun içinde bir plan hazırlıyorum şimdi.babam niye kızacakki abi..

cebrail68 link=topic=70677.msg810782#msg810782 date=1387110205' Alıntı:
Malum seneye gidiyoruz buralardan sonrada başlayacağız Allahın izniyle abi...Besi yaparsam zaten fazla yatırım yapmayacağım abi..Ama sütde yapmak istiyorum abi onun içinde bir plan hazırlıyorum şimdi.babam niye kızacakki abi..
Saka yapiyorum... Sen bi su okulu bitir ben sana son model bi ciftlik kurcam...