Ynt: 100 beygirlik traktör tavsiyesine ihtiyacım var
jd 6320 çok süper traktör ama ekipman büyütmen gerekir, gerçekten çok hızlı ve seri iş görüyor, bizdeki 8066 amcamın oldu, oda onun yerine 6 yıl önce jd 6320 aldı ama ekipman büyütmek zorunluluğu oldu, ekipman büyütmek sorunun yoksa taş gibi traktör ve inanki fazla verdiğine katbekat değecektir, yok ben ekipman büyütmeyeceğim diyorsanki 600-800 dönüm araziyi 85-95 beygirlik çiftçeker traktör rahat her işini görür.
Ben senin yerinde olsam bir 85 lik çiftçeker, ikinci traktör olarakda 75 lik çift çeker , 75 lik ile ilaçlama çapalama işlerinde ıvır zıvır yada yardımcı traktör olarak kullanırsın, çift traktör gerektiren işlerin hızlı olmuş olur, 600-800 dekar için en iyi ve rahat çözüm budur.
75 lik için alternatifin çok, 95 lik traktörde zaten büyük teker ve pompa ayarıyla 85 liğin yakıt düşmanı versiyonu oluyor, her üreticinin başvurduğu yöntemle çekiş ve güç artırarak yakıt yakmanı sağlıyorlar, yoksa 20 yıl önceki 8066 lardan şimdiki çiftçeker 85 lik traktörler tekçekere nazaran daha iyidir.Ben hep 85 lik alırım, şu an çiftçeker 85 lik valtra var 1 sene kadar oldu memnunum, , ondan önce avrupa landini çiftçeker 8860 vardı ondan önce tümosan, hepside beygir gücüyle hemen hemen aynı fakat yakıt pompası silindir hacmide yakındı, landiniyle günde 80-90 dekar nadas işleyebiliyordum bunla bu sene bir günde 102 dekar nadas yapabildim sevindim, 1600 dönüm tarlayı münavebeli olarak üstesinden gelmesini bildi hepside, sonuçta turşusunuda kurmayacaksın revizyon saati yaklaştımı şutlayacaksın yerine yenisini alacaksın, masraf yapmayacaksın hep yeni takılacaksın, yaklaşık 12-13 yılda üçüncü 85 lik traktör ve bu en son valtra 85 in motorunu çok methettiler 17-18 bin saat motora dokunmazsın dediler ona istinaden bana 10-12 bin saat gitse belki 8-10 yıl kulanırım diye aldım, yardımcı traktör ne olursa olur bizde steyr var çok ideal yardımcı oluyor, ıvır zıvır işlerin profesyoneli , oda eli kulağındadır şutu her an yiyebilir artık
Bence büyük trakör için kesinlikle büyük ve toplu arazi şart, değilse büyük olmasının çokda manası yok, bikere tarla yoluna bile sığmıyor bir teker anlıkta kalıyor yeri geliyor zıplamaktan gidemiyorsun arkanda ekipmanla, jd 6320 gibi traktöre 2000 dönüm arazi olsa rahat üstesinden gelir, amcam az çok pişman diyorki keşke iki tane çiftçeker 85 lik alsaydım bundan daha iyi daha ideal iş görürdüm, sanırım öylede yapacak...