Ynt: 2014 sezonu mısırlarım(baltalı mibzerle sırta ekim)
Tokmakcı link=topic=74840.msg881843#msg881843 date=1397859817' Alıntı:
Maşallah maşallah...
danelik mi slajlık mı abi.
tabana kaç kg gübre uyguladınız vede bi kaç tarla bayır sanırsam sulama işi nasıl olacak karık açmışsınız ama su da durmaz salma sulansa :S
Garadayi link=topic=74840.msg881847#msg881847 date=1397860119' Alıntı:
Allah nazardan saklasın doğamızda her bitkinin ayrı bir güzelliği var ama ben mısırı tarımını çok seviyorum ellerinize sağlık kim ekimi yaptıysa sıralar çok düzgün ... ok-*-s ok-*-s
Nobran link=topic=74840.msg881853#msg881853 date=1397861148' Alıntı:
41 kere maşallah gerçekten çok güzel görünüyorlar paylaşım için teşekkürler.
omerfarukkoc link=topic=74840.msg881855#msg881855 date=1397861405' Alıntı:
Maşallah Abi, Bereketli Olsun, Özellikle Son Fotodaki Mısırlar Çok Güzel Gelişmiş...
Sulama İşini Ali Sormuş Ama Bende Soracağım; Eğim Var Ama Nasıl Olucak Abi Sulama İşi ?
Bu Arada Şu Motoru Çiftçeker Alıcaktın Be Abi
saolun arkadaşlar inşallah hepimizin hasatlarıda güzel olur ve bereketli bir sezon geçiririz hayırlısıyla
danelik mısır ekiyoruz biz
genelde hayvan olayı pek yok bizde birkaç hayvan var onlara da slaj yapmıyoruz malesef sayı az olunca

gübre olarak tüm tarlalara taban gübresi dekara 50 kg 20-20-0-35 yani kükürtlü 20-20 verdim fırfırıyla
gübreyi mibzerle atmadım yani
sulama konusunu şöyle anlatayım
düz bir tarlam var 35 dekar onu salma sulama yapacagım daha öncede salma sulama ile suluyrodum yine aynı olacak
hafif egimli olan 22 dekarlık tarlamı damlama ile sulayacagım
son fotograftaki çok egimli olan 23 dekarlık tarlayıda damlama ile sulayacagım
ayrıca sırta degilde düze ektigim 10 dekar civarı hafif egimli tarlam var onuda damlama ile sulayacagım
biizm damlamalar tüm tarlaya serilen hortumlar şeklinde degil
normal 4 lük plastik borulara her 70 cm e bir delik açılıp plastik musluk takılıyor yani 6 metrelik bir boruda 9 musluk oluyor normalde
ve boruları tarlanın başına seriyoruz her sıra arasına 1 musluk gelecek şekilde ayarlayıp suyu açıyoruz ve muslukların akış hızını ayarlıyoruz yavaş akıtıyoruz böylece nekadar egimli olursa olsun güzel sulama oluyor
ve bu yaptıgımız damlama sulamada suyu en baştan bıraktıgımız zaman tarlanın ucuna varması yaklaşık 15-16 saat sürüyor yani suyu toprak iyice emiyor böylece suya sıkışmıyor ürün
mısırların ekimini ben yaptım aslında diskli mibzer bulsaydım başkasına ektirecektim ama sezon yogun olunca kendi mibzerimle ektim baltalı sırta pek olmuyor ama birkaç ayar degişikligiyle sorunu çözdüm

sırta ekim mısırların sıralarının egri veya dogru olması benden kaynaklanmadı
eger sırt dogruysa bende dogru gittim sırt egriyse bende egri gittim mibzer herzaman sırta uymak zorunda klavuz kullanmıyoruz sırta ekimde
sırtıda şöföre yaptırmıştım
bazı yerleri güzel yapmış bası yerlerde ufak tefek hatalar var egri olan yerler var
yani ne iyi ne kötü diyebilirim
sonuçda daha kötüsünüde gördüm daha iyisini de gördüm bu sıralar normal

hatta egimli olan tarlalarda egri olması daha iyi böylece suyun hızını yavaşlatıyor
ömer bende 1 tane çiftçeker var biliyosun bizim arazilerde çok parçalı ve küçük dekarlarda
bana çiftçeker çok zor işler hariç pek gerek olmuyor 4 senelik makina daaha 800 saat olmadı

bu kabinliye epey alıştım ekimleride bunla yaptım yakıtı az rahat pratik traktörden şimdilik memnunum birek kabinin elektirik sıkıntısı olmuştu birdefa onuda hallettik şimdilik iyi gözüküyor makina
şuanda 152 saatte normal işler için veya ara işleri için benim şahsi kanaatim yeterli bu makina

bakarsın ilerde araziler toplulaştırılırsa ve benimde ekonomim iyi olursa(şuanda ekonomim kötü) traktörlerden birini daha çiftçeker yaparım ozaman kısmet olursa tabi