Selamun aleyküm arkadaşlar hayırlı günler.
Bu sene arpa ekimi yapan arkadaşları tek konuda toplamak istediğim için konuyu açtım.
İlk defa forumdan edindiğim bilgilere ve araştırmalarıma göre arpa ekimi yaptım.
Şimdiye kadar hep atadan görme ekim yapıyorduk , taban gübresiz ot ilacsız yaprak gübresiz.
Bu yılda niyetlendim bilinçli bir şekilde arpa ekimi yapmaya, malum bu seferde herşey pahalandı gitti.
Ekimden önce dekara 1 litre gelecek şekilde solucan gübresi attım.
Tabana 20 kg 20.20 gübre ile ekim yapıldı.
23 kg Seymen arpa tohumu kullandım.
Ekim esnasında tohumlarıda solucan gübresiyle kapladım.
Üst gübresi olarak dekara 12 kg gelecek şekilde üre aldım daha atmadım.
Tekrardan 15 kg kadar gübre alma niyetindeyim ama vazgeçtim onun yerine yapraktan 2 sefer yaprak gübresi uygulamayı düşünüyorum. 1 ini solucan gübresi ile yaparım diğerine siz ne önerirsiniz arpa için.
Arpalar bu şekilde
Bu sene arpa ekimi yapan arkadaşları tek konuda toplamak istediğim için konuyu açtım.
İlk defa forumdan edindiğim bilgilere ve araştırmalarıma göre arpa ekimi yaptım.
Şimdiye kadar hep atadan görme ekim yapıyorduk , taban gübresiz ot ilacsız yaprak gübresiz.
Bu yılda niyetlendim bilinçli bir şekilde arpa ekimi yapmaya, malum bu seferde herşey pahalandı gitti.
Ekimden önce dekara 1 litre gelecek şekilde solucan gübresi attım.
Tabana 20 kg 20.20 gübre ile ekim yapıldı.
23 kg Seymen arpa tohumu kullandım.
Ekim esnasında tohumlarıda solucan gübresiyle kapladım.
Üst gübresi olarak dekara 12 kg gelecek şekilde üre aldım daha atmadım.
Tekrardan 15 kg kadar gübre alma niyetindeyim ama vazgeçtim onun yerine yapraktan 2 sefer yaprak gübresi uygulamayı düşünüyorum. 1 ini solucan gübresi ile yaparım diğerine siz ne önerirsiniz arpa için.
Arpalar bu şekilde