2026 TMO ALIM FİYATLARI

WhatsApp Image 2026-06-02 at 09.18.28.jpeg

Rezalet !

1 yıllık enflasyon kaç olmuş.

son 1 yılda mazot, gübre, işçilik vs. yüzde kaç artmış...

AKP'ye oy vermeyi, dini bir vecibe addeden çiftçiye her şey müstahak !!!

%30 bile artmamış fiyat. Bu seviyelerde bir fiyat bekliyordum ama belki seçim vs. düşünüyorlarsa sürpriz yaparlar diyordum. Çiftçinin reel olarak fakirleştiği bir yıl daha hayırlı olsun.

besiciler için, bu arpa fiyatı iyi,
ya da zahireciler için...

arpa, buğday üreten çiftçiler için....
üretim maliyeti, enfilasyon dikkate alındığında,
çiftçilerin açıklamalarına bakmak daha doğru...

Savaş sebebiyle girdi maliyetleri bir kat daha arttı, bu fiyatlarla yüksek vergili tüketimi yapamayan üretici geçim yapacak, çocuk okutacak, ev yapacak, araç gereç alacak, hem kazanmasın hem yüksek kdv li ötv li malları tüketerek yaşamaya çalışsın.

Bu ne demek peki, zor durumdayız emekliye maaş veremiyoruz, memura anca yetirmeye çalışıyoruz, sosyal yardım parasını kıstık, az maaşla geçinecek toplumun karnını siz çiftçiler çok ucuza doyuracaksınızki, yalınayak takımı, işsizi, emeklisi, asgari ücretlisi bizim üzerimize çökmesin, siz sırtlanın yükü karınları ucuza doysun, ama kazanma şansınız olanda tüketim yaparken yüksek vergili kdv li ötv li malları tüketin, benim az maaaş verdiklerimde öyle yapıyor. Haaa bize bakma biz itibarımızdan tasarruf edemeyiz kardeşim,makam araçlarımız son model, yidiğimiz içtiğimiz krallara layık olmalı, maaşımız sorgulanmamalı, yoksa yönetici olmadık boşuna, bizim hakkımızdır.

Acaba gerçekten öylemi? Hem yöneteme hem bütün kesimleri ez, üstüne zeytinyağı moduna geçip her şeyi kendinde hak gör. Kesinlikle yıllardır yönetim çok aşırı bozuk, sonuç ortada, faizler enflasyon girdi maliyet artışları nerede? ürün fiyat artışı nerede? Bırakın onu bir ekmeğin fiyatı bile nerede? ama ekmeklik buğdayın fiyatı sudan ucuz.