2030 mazot bitti tarlada kaldı havasını nasıl alırım..

Ynt: 2030 mazot bitti tarlada kaldı havasını nasıl alırım..

açıklayıcı oldu enjektör nereresi oluyor..birde onu açıklarsan

mazot pompasından 3 veya 4 adet demir hortum (serçe parmağından ince) vardır o boruların pompa ucu değilde diğer ucu. traktörün üst kaputunu açınca pompadan gelen boruları kendiliğinden görecek ve boruların bağlandığı yer iki ağızlı 18-19 civarında anahtar veya ingiliz(ayazlanabilir anahtar)ı yanında götürmeyi unutma

FEHİM link=topic=68833.msg784775#msg784775 date=1381550252' Alıntı:
açıklayıcı oldu enjektör nereresi oluyor..birde onu açıklarsan

mazot pompasından 3 veya 4 adet demir hortum (serçe parmağından ince) vardır o boruların pompa ucu değilde diğer ucu. traktörün üst kaputunu açınca pompadan gelen boruları kendiliğinden görecek ve boruların bağlandığı yer iki ağızlı 18-19 civarında anahtar veya ingiliz(ayazlanabilir anahtar)ı yanında götürmeyi unutma
inş çalışır... uğraştırmaz beni, şimdi gidiyorum :)

otomatikten pompalamayı yapamadım,depodan ince boruyla geliyo enjektöre baglanıyo arada aparat yok

akü ve dinamona güveniyorsan uzun uzun marşa bas ama arada dinamoyu dinlendir. olmuyorsa mecburen başka traktör bakıp çektirmelisin. Kolay gelsin.

bence sizin için en kolay yöntem traktörü çektirmek. önden halatla başka bir traktöre bağlayın, traktörü 3. vitese takın, ayağınız debriyajda basılı diğer traktör sizi çeksin, biraz hızlanınca ayağınızı debriyajdan salın sistem havayı atıp traktör çalışacaktır.

arkadaşım anladığıma göre hala traktör çalışmamış . siz en iyisi traktörü çektirin . çektirmeden önce söktüğünüz tüm yerleri tekrar sıkın . sonra motor kaputunu açın veya yandan ulaşabilirseniz oda olabilir . pompadan çıkan enjektörlere giden borulardan bir tanesini ( ( (BUNLAR DÖRT ADET İNCE BORUDUR ) MOTORA GİREN KISMINDAN 1 ADET GEVŞET .sonra ön tarafa traktörü halatla bağla ve senin traktörü çekmeye başlamadan önce traktörü son vitese tak ve el gazını yarım çek . sonra çekmeye başladığında ( hızlanınca ) traktörün son vitese takmıştınız ayağınızı yavaşça kaldırarak kavrama pozisyonuna getiriniz çekim durmasın , devam edin taki traktör çalışıncaya kadar çalışınca aman dikkat öndeki traktöre vurmayın . el gazı yarım çekili , bir ayağınız debriyajda bir ayağınız frende olsun lütfen mesafeyi iyi koruyun . çalışınca yavaşça durup ( söküp gevşettiğiniz ) enjektörü sıkınız . yoksa traktör tekliyerek çalışır . traktör çekilirken ilk çalıştırmada pat , pat çalışır korkmayın . sonra el gazını tam çekerek son gazı verin TÜM HAVAYI ATSIN sonra söktüğünüz tüm yerleri sıkarak normal çalışmaya devam edin . DAHA ÖNCE HİÇ BİLMEDİĞİNİZİ DÜŞÜNEMEDİĞİMDEN bu kadar açıklama yapmadım . kolay gelsin .

traktörü öğlene doğru burdaki bilgileri kullanarak çalıştırdım hepinize çok teşk ediyorum...enjektörlerin 4nüde söktüm otomatiği bulamadım..arada aparat yoktu depodan enjektöre kadar...geri taktım marşa bastım bastım çalışmadı...enjejtörün bitanesini daha söküp marşa öle bastım biraz uğraştan sonra pancar motoru gibi ses gelmeye başladı yine çalşmadı..enjektörü sıkıp yeniden marşa basmaya başladım bu sefer dinamodan aşırı bi duman çıkmaya başladı çok korktum hepsini bıraktım..kaportayı yerine taktım anahtarları topladım sonrasında sonbidefa daha basım dedim çalıştı...

sana söyledim ama arada dinamoyu dinlendir diye. yinede geçmiş olsun.

FEHİM link=topic=68833.msg784929#msg784929 date=1381597046' Alıntı:
sana söyledim ama arada dinamoyu dinlendir diye. yinede geçmiş olsun.

eyw saolasın...tecrübesizlik kötü....böyle bi forum siz değerli üyeler olmasa ben hayatta çalıştıramazdım...